Manchester United 2010-2011


Resmi tanıtım yapılmadı henüz, ancak fotoğraflar önceden sızdı. Bu konuda İngiltere'yi kimse tutamıyor, biz onların yanında çok iyi saklıyoruz formaları, ya da pek sallamadığımızdan, böyle bir örgütümüz de yok.

Manchester United'ın gelecek sezon giyeceği 2 forma yıkarıdaki gibi. Her 2 forma da fazla nostaljik olmuş. Eskiye gönderme yapan formaları severim, ancak bunlar biraz abartmışlar. Özellikle beyaz formaları, 90'larda kullanılan çılgın tasarımları hatırlatıyor. Manchester United o dönemde bu tarz tasarımlar pek yapmadı 1-2 tasarım harici, demek ki içlerinde kalmış, sene olmuş 2010. Bana biraz modası geçmiş gibi geldi.

Beyaz formadan devam edeyim. Her zaman ki gibi tarihte bu kombinasyonu çok sık kullanmış Manchester United. Beyaz ile siyahı yakın zamanda kombine etmişti hatırlarsınız. 90'lar ve çok daha öncesinde ise beyaz ağırlıklı formaya siyah ve kırmızı renkleri birlikte detay olarak işliyordu Manchester. Birkaç sene ara verdikleri bu renk kombinasyonunu geri getirmişler gelecek sezonda. Muhteşem tabi bunlar, bize ise sadece özenmek kalıyor. Aşağıdaki forma gelecek sezon forması ile aynı kombinasyona sahip formalardan en bilineni. Daha böyle çok olduğunu da hatırlatayım.

97-99

Kırmızı formaya da çok az değineyim. Manchester United'ın home formasını düz kırmızı diye biliriz. Ancak her sezon o kırmızıyı dönüşümlü olarak siyah veya beyaz detaylarla işlerler. Sadece 2000'li yıllara bakacak olursak; 2002-2004 arası siyah detaylı kırmızı forma yaptılar. 2004 ile 2009 arası beyaz detaylı kırmızı formaları vardı. Bu sene bildiğiniz gibi siyah detaylı formaları vardı ve seneye gördüğümüz üzere beyaz detaylı forma yapmışlar. Bir siyah bir beyaz olarak, Home formalarına işledikleri detayları bile periyodik hale getirmişler ve dönüşümlü olarak kullanıyorlar. Benim neden bu kadar hayran olduğumu siz de anlıyorsunuzdur yavaş yavaş.

6 yorum:

ahmetcan_48 dedi ki...

Bence beyaz away formaları çok güzel olmuş. Bir tane alabilirim o formadan.

Burak Eken dedi ki...

Ben de kırmızıyı çok beğendim.

maRco dedi ki...

deplasman formasını biyerden hatırlıcam hatırlıcam diyodum ilk sızdığı gün ama aklıma gelmedi alttaki forma. şimdi görünce jeton düştü :D

b.p. dedi ki...

Away forması gençlerbirliği, antep ayarında olmuş.
Büyük kulüpler genelede ana renklerini kullanmazlardı away formalarda. en azından siyah beyaz bıraksalarmış.
Bi de home formanın yakaları çok güzel görünüyor.

Selocan dedi ki...

Bu sene o kadar güzel formaları vardı ki herkes alışmakta biraz zorlanacak sanki :)

L dedi ki...

b.p. ye katılıyorum. ayrıca buram buram 90'lar kokuyor abi beyaz. arıycam bakalım, antepin tam böyle bi tane vardı.