Yer Mi ?


Önce şunu söyleyeyim; Aynı olayı Galatasaraylı bir futbolcu yapsaydı da bu yazıyı buraya harfi harfine yazardım. Sadece merak ediyorum. Bilica'nın penaltı noktasını kazması, o bölgeyi tahrip etmesi ve kullanılan penaltının kaçması... Şimdi elbet görmüşsünüzdür, şöyle bir kural var;

"Bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandırmamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamış ise, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır"

Kural çok açık, net. Ancak bizim ülkemizde ne kurallara ne kılıflar uyduruldu. Elbet buna da bir gerekçe gösterecekler. Ben işte o gerekçeyi çok merak ediyorum. Bir de bu yapılan hareket hangi büyük ligde yapılır ? Mesela İngiltere'de Rio Ferdinand'ın böyle bir hareketi olmuş mudur ? Ya da Puyol'un ? Neden olmuyor; Çünkü bu adamlar o hareketi yapacakları zaman, işin sonunda başlarına gelecekleri biliyorlar. Çünkü oralarda kurallar takım gözetmeksizin uygulanıyor. Ancak burada 3 büyük takımda oynayan bütün topçular biliyor ki, takımları federasyondan çok daha büyük ve güçlü. Bu sebeple istediklerini rahatça yapabiliyorlar, başlarına bir şey gelmeyeceğini biliyorlar. Şimdi ne olacak söyleyeyim. Bilica'ya 2 maç ceza verirler (vermezler de neyse), konu kapanır. Sarı kart göstermiştik zaten derler, "hakem" onarmıştı derler vs... Çünkü Fenerbahçe TFF'den daha büyük bir kulüp. Acaba aynı olayı Denizlispor futbolcusu yapsa ne olurdu ? Bunu da çok merak ediyorum.

Tekrar söylüyorum, bunu Servet yapsaydı da buraya yazardım. Şimdi neler olacak hep beraber görelim. Her şeyimiz boktan...

4 yorum:

ahmetcan_48 dedi ki...

Aman abi kolay mı öyle o. Sonra sevgili Aziz başkanları hakem odasına iner bu defa bağırmaz direk dalar darma duman eder onları.

gerisi önemli değil... dedi ki...

fener zaten top oynamıyordu, bu da tuz biber oldu. ankaragücü, trabzon var daha. bu kadar boktan top oynayan, üstelik çirkef bir takımdan bir bok olmaz.

o eşeleme işi ise ohalık. hani kale direklerini küçülten bir kaleci vardı, norvaç liginde mi ne, onun gibi bir şey. ben o kaleciyi izleyince acizliğine gülmüştüm. ligin marka değeri falan diyorlar ya, hikaye. elin guatemalası bile o harekete kıçıyla güler. puyol öyle bir şey yapsa millet bir daha barça maçı mı seyreder yahu.

Burak Eken dedi ki...

Rio Ferdinand dediğimiz adam, doping testine girmediği için, federasyondan 8 ay ceza aldı. Bu yüzden Euro 2004'ü kaçırdı. Adamlar, kendi milli takımlarının, en önemli oyuncularından birini kaybetmesini göze alarak cezayı yapıştırdılar. Keza 2006'da Juve küme düşürüldü, Milan'ın puanı silindi.

Ama burası Türkiye! Hükmen mağlubiyeti bırakın, Bilica'ya şahsi bir ceza verileceğini bile sanmıyorum.

L dedi ki...

abi ben 20 seneye yakındır futbol izleyen adamım, daha da büyük olan vardır buraya girenler arasında, allah için hayatında böyle bişey gören var mı? ben görmemiştim, bugün gördük çok şükür, bi daha da görmeyiz heralde. ne diyim, ne demeliyim, ne denmeli buna bilmiyorum.
demek ki gerçekten bu hayatta "her şey olur" muş.