200

Ülkesinde yüzbinlerce aç insan varken, Filistin'e tırlarca/gemilerce yardım gönderen insan gerizekalıdır. Eğer bunu dini için yapıyorsa, onun dinini sikeyim. Ülkesindeki ihtiyaç sahibini göremeyip, burdan bin küsür kilometre ötedeki "din kardeşinin" yardımına koşan adam ahmaktır.

Kendi ülkesindeki fakir adamı, 2 sokak ötedeki yardıma muhtaç komşusunu doyurmayıp, seneden seneye Beyaz Şov'da Türkiyeananınamıgönüllülerivakfı'na telefondan mesajla bağış yapan kişi, salaktır, maldır. Beynini siktiğimdir.

Yoldan jipiyle geçerken gördüğü fakire burun kıvırıp, şov programında sükse yapmak için bir eğitim vakfına 200 milyar bağış yapan işadamı siksalağıdır.

28 yorum:

Selocan dedi ki...

Ulan ben de sabah buna küfür etmiştim. Helal sana. Önce kendimize bakalım, sonra başkasına.

Burak Eken dedi ki...

Şu "din kardeşliği" olayını hiç anlamıyorum. Ne yapalım yani, bizim için mi Müslümanlar? Herkesin inancı kendine...

Unknown dedi ki...

yahu bir hafta on gündür afişler gözüme takılıyordu, içimden küfür ediyordum, helal olsun be canlar, şak diye yazmışsınız.

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi öyle diyorsunuz da İsrail o gemilere saldırdı ve 10 ölü var. İsrail'in nasıl bir ülke olduğunu buna bakarak dahi kolayca anlayabiliriz. Yani terör yalnızca örgüt işi olmuyor.

Selocan dedi ki...

@Ahmetcan

Abi İsrail köpek zaten ona bir lafımız yok. Biliyoruz ne kadar pezevenk olduklarını. Yardım gönderilmesi ile ilgili de bi sorunumuz yok. Ama doğu bölgelerinde bilmemkaçtane yüz okulun tuvaleti yokken bu ülkede, büyük gösterilerle gemi kaldırmak da ayıp bize...

Selocan dedi ki...

Abi bi de şu var bak. İnsani yardım umrumuzda değil bizim. Yardım gönderdiğimiz ülkenin Müslüman olması önemli. Sen zannediyor musun eğer başka dinden bir ülkeye insani yardım göndersek böyle şaşalı olurdu herşey. Ya da o başka dinden ülkeye giden yardıma operasyon düzenleseler Taksime çıkıp gösteri yapılır mıydı ?

Selocan dedi ki...

Güzelim ülkem gitgide Araplaşıyor. Müslüman olmak Arap olmak demek değildir. Biz Arap değiliz.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çok güzel yazmışsınız. Amaç şov, propaganda, samimiyet yok zaten.

İsrail katliam yapıyor, bakalım şimdi ne olacak. Savaş sebebi bu, ha yemez, o ayrı...

Selocan dedi ki...

O değil de İran sallayacak nükleeri, yakındır bu.

Aslında Dünya'nın sonu teorilerine uyan sürece girdik. Lappap da sever böyle şeyleri. Binlerce ortaya atılan kehanetin biri şöyle diyor. İsrail Mescid-i Aksa'yı yıkıp, geri geleceği söylenen peygamber için eski tapınaklarını oranın üzerine inşa edecek. Bu da Dünya'nın sonunun başlangıcı olacak, o süreç işleyecek. Böyle bir kehanet var. Tabi bu biraz dinsel bir kehanet, peygamber dönüşü falan. Aslında gerçek dünyaya uyarlarsak; İsrail'in Mescidi Aksa'yı yıkmaya kalkması ve çıkabilecek büyük savaşlardan sonra insanlığın büyük çoğunluğunun yok olacağı din savaşlarının olacağı bir gelecek pek uzak değil sanki.

Selocan dedi ki...

Lappap da hala Marduk desin :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yunanistan'a helal olsun.

L dedi ki...

marduk olayını açtırmayın bana burda. kötü şeyler olur :)

Adsız dedi ki...

abi özellikle belli başlı çevreler dini reklam olarak kullanıyorlar.bu günlerde her kanalda TÜRKÇE OLİMPİYATLARI diye saçma sapan bişiyden bahsediyorlar niye saçma çünkü katılanların hepsi müslüman.sanki arapça olimpiyatı.türkçemiz bitek orada biliniyor sanki.bir gün bu konuyada değinirseniz sevinirim

Selocan dedi ki...

Orada yanlışın var abi. Bu sene 120 ülke katılıyor, şuradan daha detaylı inceleyebilirsin ülkeleri

http://www.turkceolimpiyatlari.org/index.php?konu=sayfa&id=494

L dedi ki...

hocam o konuda yazacak bişeyimiz yok. bu organizasyonu kimlerin yaptığı belli ve biz o adamlara sevimli bakmıyoruz. post yazmaya bile değmez.

Adsız dedi ki...

selocan oraya o ülkelerden kişilerin gelmesi o millete mensup olduğunu göstermez bence sonuç olarak özel bir organizasyon ve neye göre seçim yaptıkları belli değil

PedRo dedi ki...

ver elini öpüyüm diye sana girşirim usta :D

Cem Kalay dedi ki...

Haftalardır bakıyorum da şu Gazze olayına, şöyle ağız tadıyla okuduğum bir yazı olmamıştı, imzamı atar paylaşırım :D

L dedi ki...

eyvallah :)

Adsız dedi ki...

lan harbiden bırakalım gebersin amına kodumun pilavı elle yiyen, seslerini çatlatarak konuşan, entari giyen arapları.

L dedi ki...

nedense onlar pek bi deerli abi burdaki bazılarınca. mnakoyym.

Adsız dedi ki...

hmm, derdimi anlatamadım. yeterince ironik olmadı o zaman o yorum, pardon.

L dedi ki...

ironiyi geç. haksız mıyım sence peki?

Adsız dedi ki...

dini falan geçelim, inanmak zorunda da değilsin küfretmemek zorunda da. umrumda değil orası. ama "şunu yapacağınıza şunu yapın" diyemezsin kimseye. bak irlanda da gönderdi yardım gemisi, onun da yolu kesildi. irlanda'da uzun zamandır varlığını sürdüren bir dernek var, filistin için eylem yapan. onların derdi niye kuzey irlanda'yı geri almak değil mesela? ya da artık tamamen bir sembol haline gelmiş olan rachel corrie'nin derdi neden o yıllarda en şiddetli şekilde varlık gösteren ırkçılık değildi de gitti canını verdi buldozerin altında? kimsenin vicdanını sorgulayamazsınız, ha şüphe edebilirsiniz ama "ihh'nın zaten ne bok yediği belli" demeyin bari zira geminin bir tarafında cemaatle namaz kılanlar varken diğer tarafında da ateistler-hıristiyanlar vardı.

bu blogu samimiyetinden, "harbiliğinden" dolayı seviyorum ama şu posttaki o bahsettiğim bölümde zerre samimiyet yok maalesef. ha ne kadar sikinizde olur bilemem ama "filistin'e gideceğine doğudaki insana yardım et" demek yerine "amına kodumun yobazları" deseydiniz çok daha güzel olurdu bence. en azından samimiyetinize emin olurdum.

yine de tabii "sildim lan bu ibneleri" falan demiyorum, sadece ciddi şekilde üzüldüm bu duruma. kaç gündür kendimi tutuyordum bunları yazmamak için ama dayanamadım artık kusura bakmayın hacı.

Adsız dedi ki...

ayrıca postta bahsedilen riyakârlık hakkında sonuna kadar haklısın tabii. ama bu kadar peşin hüküm vermek yanlış işte. "hacı sakallı cüppeliyse siktir et" hesabı yani...

L dedi ki...

1. kusura bakılcak bişey yok abi.

2. valla ben burda herhangi bi çıkar için, hesabi bi şekilde yazmıyorum. bunu da senin aslında iyi bilmen gerek ama, inanmıyorsan samimiyete, yapabileceim bişey yok. şurda kendi halimizde yazıyoruz. samimilie inanan kalmadıında da kapatır gideriz.

3. abi "amına kodumun yobazları"da deriz, daha aırını da deriz yani, yeri gelince diyoruz da. ama başkalarını bilemem, benim için harbiden böyle bişey var. sikiyim onların din kardeşini ulan. herkes "niye doğu böyle yea" diyo bi yandan, öbür yandan bu ne? eminim bu mevzuya baış yapanların nerdeyse hepsinin doğu'da akrabası vardır veya ordan geliyodur. bunların baışıyla da her şey çözülmez ama biçok şey hallolabilir. douya vermesin, batıdaki fakirlere versin amnakoyym ya.

4. ve işte ben bu tip durumlara yol açmaması için siyaset yazmak istemiyorum. ne güzel futbol mutbol karı kız eğleniyoruz işte, bozmaya gerek yok bi yandan.

5. bu hiç üstünde düşünülmemiş, 1 saniyede ortaya çıkan bi posttu. asla "lan şu yönden söviyim" filan demedim. bunu da gözönünde bulundurmak gerek biraz.

6. cidden sence burdaki sorun veya olumsuzluu geçip de, orayı "ilk sorun" bellemek gariplik deil mi? adam hayatını adamış filistine yardıma mesela amk. sikiyim seni.

Adsız dedi ki...

siyaset konuşalım, niye konuşmuyomuşuz yahu. bir yere varamasak, birbirimizin canını sıksak da vicdani rahatlamamız "1 milyon at yarra hayranı buldum"dan öteye gider en azından.

senin "burnunun dibindekileri boşverip hayatını filistine adayanlar"a sövmeni tüm gemiye mal etmenedir benim itirazım. bilemezsin ve iddia edemezsin sonuçta o insanların buradaki vakitlerini diyarbakır'a, siirt'e, hakkari'ye yardım etmekle geçirmediğini. konuşulması gereken -bence- bir vicdani hareket olmuşsa önce bunu takdir etmektir. kimileri bunu üç paket kömür gibi kullanır (kullanacak da bence), kimileri savaşa dosta düşmana "nasıl cesur adammış lan" desinler diye giden adam gibi davranabilir ama şu olayın dünyanın bam teline bastığını da göz ardı etmeyin abicim.

ayrıca "kendi insanın-elin filistinlisi-çeçeni-boşnağı" diyerek ayıracaksak insanları; ne çakma katalan olalım ne scouser.

L dedi ki...

abi gonuşalım da, mesela sen ben yüzyüze olsak konuşalım her türlü de, blog sınırları içerisinde konuşulmasına pek taraftar deilim. çünkü eninde sonunda sence/bence ye kalıyor mesele, ve bu da benim hiç hoşuma gitmiyor. yoksa konuşalım tabii nolcak.

bilemezsin diyorsun. doğru. ama peki bu bi şekilde baya bi güçlü olan hareket, ülkeiçine yönlendirilemez mi? bu sanırım yabancı hayranlığının bi benzeri, başka bir meyil türü. hani kendi ülkene dışardan bakınca daha deerlidir derler ya, o hesap sanki.

abi ayırma yanlısı değilim tabii ama, bu başka bi mesele ya. yani sen "ordaki adam"ın yardımına gidiyosan yanında çocuunla filan olumsuz faktörleri göze alıp, yani bunu içeri yöneltmek de mümkün ya.

mnakoduum ülkesinde 500 metre çapında açlıktan ölecek birileri yaşıyoken, gidip tv'de tegv'e 10 milyar bağış yapan var. nedir bu ya.