2000

2.5 sene filan oldu işte. 2008 başında açmıştık di mi mekanı? Ulan aslında über-duygusal şeyler yazmak istiyorum ama, post başına 4.8 küfrün edildiği bir blogda da gitmez ki öyle bi'şey.
Aslında blog dünyası üstüne bi'şeyler söylemek lazım. Bizimkini siktir edin. Girenimiz çıkanımız belli, giren-çıkan olmasa da olur. Derdimiz "giren-çıkan" olsaydı, başka şeyler yapardık. Malum. Bu aralar sağda-solda çok okuyorum, Ali Ece abi "futbol bloglarının düşüşte olduğunu" söylemiş falan. Valla ayrıntılı dinlemek gerek bu savı aslında ama, bazı bloglar var ki, yükselmediler ki düşsünler? Aslında şöyle dışardan efendi gibi takip eden/inceleyen birileri olsa da, şu futbol/spor blogu olgusunu adam gibi ele alabilsek aga.
Pek çok sinir olduğum hadise var şu blog aleminde. Birçoğunu dile getirmiyorum bile burda. Hem bir yandan gerek yok, hem de adamla tartışacak olsan millet seni kaale almaz, mantık da "70 tane izleyicin var lan senin" olur. Sonra ben de küfrederim filan. Yazdığım sözlüğün boka sarmasının ardından bu blog işlerinin ortaya çıkmasını nasıl değerlendirmek gerk acep. Burada duruşunu belli etmek zor. Giren adamların çoğu şöyle bakıyordur muhtemelen:Amına koduklarıma bak, Aceto bi' blog açtı, sonra hepsi arkasından... Bakmayan da vardır böyle ama, bakanın konsept bu.

İyi oldu o dönem bu blog dalgası. Açtık biz de bir tane. Başlarda -şimdi de olduğu gibi- "giren yoksa yoktur ulan, seyirciye mi oynuyoruz" kafasıyla yazıyorduk. Sonra tabii "marifet iltifata tabidir" olayına insan beklentiye giriyor. E normal olarak zamanla o kadar blog içinde buraya da yolu düşenler oldu. Hatırladığım kadarıyla kimseye de gidip "abi şu bizim blogu da kenara iliştiriver" demedik-dedik mi lan? Demediysek güzel olur.

Geçen gırgır maksatlı bi'şey demiştim, Bağımsız Bloglar Birliği gibisinden. O kadar çok blog var ki, BİY'e, Futbloglar'a karşı böyle bi'şey rahatça kurulabilir. Ama kim durup dururken muhaliflik yapmak ister, o da ayrı mesele. Artı blog sahiplerinin çoğunun ilk amacının yazmak olmadığını düşünüyorum. O kadar adam olduğundan emin olsam zaten, uğraşır kurarım böyle bişey. Hazır Chao başgan da bonservisi eline aldı.

Bilmiyorum ne zamana kadar gider burası. Olabildiğince gitse iyi olur. Bi' ara ele para geçince billboard'lara ilan astırmayı düşünüyorum. Buralarda büyük bloglara yaltaklanmaktan daha iyidir. Ya da yazdığın post'a gazete haberi gibi başlık atmaktan.
Dış görünüşten pek memnun değilim açıkçası. Yani biz sadece futbol, ya da sadece spor blogu değiliz. Bilen bilir zaten. Ama ilk kez giren adam öyle anlamaz. Bunu sağlamak da bizim elimizde. Bakacağız bir ara. Şu anda dağınık bi' oda gibi Lappappa.

Güzeldir Lappap ya. Girin arada. Bi' bakın noluyo' filan.

6 yorum:

Ceza Sahasının Dışı dedi ki...

Buradayız, bakıyor, okuyoruz.
Devam...

arnawut dedi ki...

helal olsun:)
bir ara bi beklenti içine girmiştim. en basitinden yorum bekliyordum her yazdığıma ama artık o kadar rahatım ki belli bir kitlem var, arkadaşlarım bile okuyor artık ve beğeniyor genelde, eleştiri de alsam düzeltmeye bakıyorum bazı şeyleri. bişeyler yazacağım diye kasmıyorum artık. ilk zamanlardaki özel alanım kıvamına döndü blogum biraz ama çevrede "arada" gözü takılanları düşünerek yazmaya devam ediyorum tabi=) burda sizden biraz ayrılıyoruz. siz çok rahatsınız ve hoşuma giden tarafınızda bu aslında ama ben öyle olamıyorum, yinede mutluyum:D

nice güzel postlara, takip ediliyosnuz;)

Selocan dedi ki...

Kutlayak dayı bunu :)

Adsız dedi ki...

Ali Abi blogları övdü ama ne zaman eleştirdi bilmiyorum. Bence bloglardaki düşüş de o övgüyle başladı. Çoğumuz "tamam olduk, alternatif medyayız artık" dedi.

Af edersiniz ama bi bok olamadık ne alternatif medyası... Medyada çalışanlardan falan bahsetmiyorum tabii, genel kaliteden bahsediyorum.

Bu arada başganlık ne haddimize, tek başgan vardır o da Pele Başgan'dır.

L dedi ki...

abi kutlayalım da, arada biraz mesafe var :)

@ceza sahasının dışı:

eyvallah hocam.

@arnawut:

abi o işler kendiliğinden oluyor zaten ya.
bende o arkadaş kısmı sıfır. öyle bi arkadaş çevrem var ki, bu konuda destek sıfır :)

L dedi ki...

@chao:

öyle diyenlerin ta a.k.
bloglar henüz olması gerektiği kadar efektif değil.

orası öyle abi. pele reisdir tek gerçek...