Beyaz Daha Güzel


Kırmızı formamız da tanıtılmış. Yapılacak olan ilk maçımızda da bu forma giyilecekmiş. Beyaz çıktığı zaman da söylemiştim; Eğer kupaya katılabilseydik, İngiltere ile birlikte en sansasyonel formalara sahip takım olacaktık. Yabancı forumları okuyorum, yabancı insanların yaptığı yorumları okuyorum. Herifler formada bir logo arıyor, kimisi de göğüs ortasında bayrak olmasına anlam veremiyor. Gerçekten çağına göre oldukça retro 2 forma yaptık, adeta bu modern zamana ve tek tip Milli Formalara meydan okuyan 2 forma... Açıkçası ben de bu tasarımın FIFA'dan dönebileceğini düşünüyordum. Tabi yabancılar tarihimizi bilmedikleri için şaşırıyorlar bu formaları görünce.


Ancak Kırmızı formamız beyaza göre bence biraz daha vasat, fakat sebebi tasarımı değil. Sonuçta beyaz formanın aynısı, onu vasat yapan kırmızı rengin çokluğu. Ben her zaman Milli Takıma beyaz formayı daha çok yakıştırmışımdır. Ancak kırmızı formamız Home formamız olacakmış ve çoğunlukla o giyilecek demek ki. Her ne olursa olsun çok güzel 2 formaya sahibiz, bir turnuvamız eksik.

13 yorum:

Joker dedi ki...

kesinlikle beyaz.. honduras maçında dikkat ettim kalbin üstüne denk gelen numaralar fazla büyük yalnız, dana kadar hatta. küçültülse keşke. daha sık giymemiz gereken forma beyaz olmalı bence de katılıyorum, zaten sonradan çıktı bu kırmızı tercihi şenol güneş dönemiyle.. ufak tefek oynamalar dışında ilelebet bu modeli giyeriz umarım.

ayrıca formasında federasyon logosu yerine bayrağı kullanan tek ülkeyiz galiba. dünyaya uysak yuvarlak ay yıldız ya da bayrak yerine şunu kullanmamız gerekiyordu http://soccercenter.net/U/Images/2862-thumbnail2-tff-logo.jpg
bayrak koyan başka takım görmedim valla.

Selocan dedi ki...

Ben de görmedim, şöyle bir düşününce de hatırlayamdım. Sadece bayrak olan forma yok galiba. Ancak Japonlar mesela federasyon armasını kullanırlar, formanın başka bir yerine de o beyaz üzeri kırmızı noktalı bayraklarını eklerler genelde. Belki böyle kullanan vardır. Ancak sadece bayrak kullanan takım hatırlayamadım. Belki resmi ligi olmayan küçük ülkelerin formalarında vardır.

L dedi ki...

yok abi bizden başka. o kadar da cins ülkeyiz.

Selocan dedi ki...

Bu formalara TFF logosu hiç gitmezdi abi. O sebeple eğer ilelebet bu tasarım kullanılacaksa, Bayrak baki kalmalı, TFF logosu kullanılmamalı.

Üfff ne yazdım lan.

Joker dedi ki...

bunda olmaz tabi, ortasında ay yıldız bi de logoyu koy orda da var ay yıldız enseye de koy bari sok göze ak. sağda nike amblemi solda numara olur mis gibi işte. eşşek kdr olmasında..

Selocan dedi ki...

Yalnız o numara büyüklüğü standarttır, kafamıza göre büyüklüğünü ayarlayamayız. Onu da söyleyeyim. FIFA UEFA kitaplarında ölçekleri var o fontların. Salla abi formalarımız 9876983746973 seneden sonra ilk defa bu kadar güzel, numaralar kadı kızı olsun ....

Joker dedi ki...

doğrudur, belki de orda olunca bi anda büyük gelmiştir gözüme, ortada olunca sırıtmıyo.

Burak Eken dedi ki...

Ben kırmızı formayı daha çok beğendim. Ama yakası beyaz olsa, daha bir güzel olurdu.

Ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bu sene çoğu milli takım nostaljik bir forma yaptı. Almanlar, son kazandıkları kupa olan Euro 96'dakine benzer bir forma yaptılar; Arjantin, Maradona dönemindeki deplasman formasının benzerini yaptı; İspanya, -kaleci formaları da dahil- Euro 84 formalarına yöneldi; Fransa, 84 ve 98 şampiyonluklarında giydiklerine benzer bir forma yaptı; İngiltere zaten malum...

Formalarıyla birlikte, çok nostaljik bir kupa bizleri bekliyor. Ah, bir de biz katılabilseydik...

ahmetcan_48 dedi ki...

Allah için her iki forma da çok güzel. Keşke bu formalarla Dünya Kupası'nda boy gösterebilseydik :(

martel dedi ki...

selam.çin milli takımı da 2002 dünya kupasında bayrak kullanıyordu federasyon logosu yerine yanlış hatırlamıyorsam.ama şimdi nasıl formaları bilmiyorum..

Selocan dedi ki...

Evet haklısın. Baktım hala bayrak kullanıyorlar.

liverpoolandkop dedi ki...

Kanıt resim bulamadım ama asıl formamızda göğüsteki şeridin sırtta da devam ediyor olması lazım.

Ayrıca bu yeni formada ki Ay-Yıldız, çikletten çıkan suyla tene yapıştırılan dövmeler gibi olmuş.
3 bilemedin 4 yıkama sonra dökülecek gibi.

Ay-Yıldız'ın kalitesizliğini görünce tüm zevkim kaçtı, fazla ilgilenmedim formayla ama merak edenler için eğer yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 115,00TL.

Selocan dedi ki...

Ben şerit sadece önde diye biliyorum. Sırtta devam etmiyor sanki. Ancak belki bir dönem denenmiştir.