Bojan


Bu oğlan ilk çıktığında "Yeni Messi" dediler. Tabii bu da ayrı saçmalık, Messi henüz maksimuma varmamışken ve 20 yaşındayken birine "Yeni Messi" demek nasıl bir kafa abi. Oyununun Messi'yle pek alakası yok. Bojan tam bir "striker". Sağda solda bu çocuğun (bu hakkı kendimde görüyorum, çünkü kendisi benden 3 yaş küçük ulan! 3!) Barcelona ayarında olmadığı, işte transferlerde takas malzemesi olarak kullanması gerektiğini okuyorum. Ya da işte, yedek kalıyormuş şans bulamıyormuş. Lan adamın herhalde 40 dk/1 gol ortalaması vardır amına koyym.

Geçenlerde Barcelona ile ilgili bir sitede Bojan'ın hiçbir şekilde takımdan gönderilmeyeceği şeklinde bir şeyler okudum. Umarım doğrudur, ki kendi çocuklarına bu kadar sahip çıkan ve kıymetlerini bilen bir camia, pat diye harcamaz böyle bir cevheri. Sırf son birkaç ay, kaç tane dedikodu okudum;Villa'ya karşılık 50 artı Bojan filan.

Bak mesela, bu adamın gitmesi gerektiğini söyleyenler var. Ben de diyorum ki, bu çocuk, (adamdı çocuk oldu bak 5 kelimede) benim gördüğüm en iyi 5 son vuruşçudan biri. Affetmiyor dayıoğlu. Mesela Pedro'da gol şansı var. Bu öyle değil. Verdin mi araya, tık.
Pedro demişken... Şimdi malum, Pedro bu sezonki çıkışıyla Bojan'ı geride bırakmış gibi. Popülarite filan açısından. Ama şöyle de bir sorun var:Pedro, Bojan kadar sisteme uyum sağlamış değil. Dikkatle izlerseniz fark edeceksiniz. Yer alma, pas hatları, dripling kanalları vs. Ve de en önemlisi, ters kanat oynama kabiliyeti. Sırf Pedro solda oynayamadığı için, son maçların çoğunda Barcelona 4-3-1-2 gibi bi'şey oynamak zorunda kaldı. Bu Barça'nın genelde de denediği bir yol ama, Pedro oynayınca, daha bir mecbur kalıyorlar. Barcelona düzeninde ön üçlünün sağ ve solundaki adamların tersten gelmesinin ne kadar önemli olduğunun farkındaysanız, Pedro'nun böyle oynayamamasının ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu görebilirsiniz. Ama Bojan, temelde bir striker olmasına rağmen, iki kenar pozisyonunda da oynama kabiliyetine sahip. Ki Barcelona'da yetişen ve hatta oynayan her forvet için bu özellikler aranır. Bu yüzden, bu kriterler üzerinden bakınca, Bojan Pedro'dan daha değerli bir oyuncudur Barcelona için.

Son noktaya da değinip, yazıyı bitireyim. Pedro'nun bu çıkışla Dünya Kupası için aday kadroya seçilmesi normal. İlk kadro demiyorum dikkat ederseniz. Direkt 23 kişi içinde olmasını bekliyorum. Da, bu 30 kişilik kadroda Llorente ve Negredo'nun olup, Bojan'ın olmaması nasıl bir iştir? Çocuk normalde yedek diye mi bu ezmeler ulan? Büyük saçmalık.

15 yorum:

Selocan dedi ki...

Abi belki de Barcelona sisteminde oynamak ve oynatmak lazım İspyanya'yı öyle oynatamazsa da Bojan "belki" kaybolabilir. Hiç görmediğim için belki diyorum. Yani Pedro'nun Barcelona'ya tam uyum sağlayamaması belki de İspanya milli takımına seçilmesinde etkendir.

L dedi ki...

bojan kaybolmaz aga da, pedro'nun bu gol sezisi kaybolduğunda ne olur. soru bu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bojan geçen yaz konfederasyon kupası kadrosuna çağırıldı ve "Dinlenmek istiyorum." diyip reddetti diye biliyorum. O yüzden tekrar tenezzül etmemiş olabilirler.

Tek ihtiyacı olan şeyin düzenli oynamak olduğunu düşünüyorum. Valencia'ya Villa karşılığında kiralansın, hatta 2 senelik kiralansın. 2 sene Valencia'da giden Villa'nın yerine direk 11 oynar, sonra gelir Barça'da Villa'nın yerine direk 11 oynar. Belki 1 sene bile yeter...

Selocan dedi ki...

Barcelona Villa'yı alırsa dünyadaki bütün takımlara büyük haksızlık yapılmış sayarım ben. Zaten kusursuz top oynayan takımın en ucuna o sistemde büyük verim alabileceğin bir Villa koyarsan git uzayda oyna aq.

L dedi ki...

sırf o yüzdense sikeyim onları. adam dinlenmek ister tabii. boru mu o kadar, 3 kupada.

abi aslında ibo gitcek gibi ya, gitse o. henry de gidicek sanki. bu 2 sinin yerine 2 tane düzene uyacak forvet alınsa. messi-jeffren-pedro-bojan, artı 2 alınan adam, pek ala götürür ha.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Valla Villa'nın başkanlık seçimlerinden önce açıklanacağı ve takas olmayacağı, keş paraya alınacağı yazılıyordu en son. Hatta lig biter bitmez resmileştirmek istiyormuş Laporta.

İbo'ya teklif gelirse satarlar kesin.

Selocan dedi ki...

İbra İngiltere'ye gider büyük ihtimalle. City veya Chelsea'ye. En olmadı Real Madrid alır Benzema'nın yerine ama bence gidecek İbra. Olmadı yani bu takımda, yapacak bir şey yok. Bu sistemin adamı en başından beri Villa idi, gerçi kaybettiği bir şey yok Barcelona'nın. Eğer Villa alınırsa hakikaten oturup bir köşede ağlarım. Cuk bir transfer.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ben para+Ibra'ya Torres'i yeğlerim, ama Villa'da candır :). Geçen sene o kadar dedim Villa tercihim diye ama Ibra ismi oluncada birşey diyemiyorsun, umut ediyorsun tabi. Olmadı. Ama Real'e satmazlar, hiç ihtimal vermiyorum, serbest kalma bedelinden aşağı hiçbir paraya alamaz Real onu, zarar etme pahasına satacağını sanmam Barça'nın. Dilleri öyle böyle yanmadı çünkü...

aşkın dedi ki...

Bazı bloglarda Barcelona oyun sistemini geliştirecek deniyor İnter-Chelsea nedeniyle.
Sayın blogcular ceza sahasına doluşmuş adamnlara karşı neyi geliştirecek?
Hatta her seferinde aynı görüntüyü izleyeceğiz.Seneye de birileri bir punduna getirirse yine aynı görüntü olacak, üçüncü kez.
Acaba neden.Sanırım tutuculuk.
Zilyon yılın ardından mükelleşmiş bir sistemden en ufak bir taviz inancı sarsar herhalde.Yoksa onlar da bilir değişiklik denemeyi.
İbra'ya inanan bir ben kaldım.
David Villa tipi futbolculardan hiç hoşlanmıyorum.
Bojan gitmesin.

Selocan dedi ki...

Abi Torres'te de aynı durum yaşanabilir, Villa çok garanti adam. Koy oynasın. Barcelona'da oynamak zor iş. Hem Torres tamam mükemmel herif ama 1 ay oynuyor, 2 ay sakat. Çok devamsızlığı var. Villa Barça için en uygunu.

He bir de İbra'nın ölüsü ile Torres alınır onu da söyleyeyim. İbra+Para falan off ne yaptın :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Abi bana göre Torres dünyanın 1 numarası mevkisinde şu an. Tarz olarakta Barça'ya Villa gibi uygun olduğunu düşünüyorum, yaşıda daha genç. Sakatlıkları Premier lig hayvanlığına bağlı bence birde, La Liga'da rahatlar, zaten geçenlerde diyordu "Bu lig çok fena, burada uzun süre devam edersem kalıcı hasar alacam diye korkuyorum." filan...

L dedi ki...

@aşkın:

abi elinin direğine kurban. bi de hangi mallar onlar, söylesene bi. sövelim sayalım şurdan. amına kodum salakları, dünyada böyle başka bir düzen yok. bunlar tutmuş hala ömer üründül gibi. napıcaklar amk "kanattan" mı gidicekler.

aşkın dedi ki...

Valla Lappap hocam aralarında saygın bloglar da var :)
Futbolu hackerlık sandılar herhalde, sistemde sürekli bir açık bulunacakmış gibi.Barcelona uzaktan şut bile denemiyor, daha da ceza sahasına doluşan 8-9 kişiye karşı sistem geliştirme falan ahah!
Neyse aga bir yandan bu tavizsizliği görmem iyi oldu.Bu sene kupa kazanılsa da kazanılmasa da seneye başarı beklentisi olmadan izleyecektim.Canları sağolsun.Kupa fazlalığı isteyen için Real Madrid ve Milan.
Geriye kalan herşey için Barcelona.

liverpoolandkop dedi ki...

Hacım, kendi çocuklarına bu kadar sahip çıkan demişsin de Gio'yu neden harcadılar. Bojan'ı da harcasınlar işte gelsin Frank amcasının yanına. =)

L dedi ki...

@aşkın:

abi öyle düşünüyorlarsa, o saygınlık pek kalmaz. öyle de bir durum var.

@matthias:

abi gio meselesi ilginç ve istisna yani. kalsın orda bojan :)