Totti Ne Arar La Bazarda ?


Totti'nin Balotelli'yi öldüresiye tekmelediğini hepiniz biliyorsunuzdur. Kupa finalinde yaşanan bu hareketten sonra 7-8 maç ceza alacağı konuşuluyordu (sonucu ne oldu, takip etmedim). Biraz önce biten Cagliari maçında Totti sahadaydı. Takımı da 1-0 gerideyken, 2 gol atıp 2-1 öne geçiren adam kim derseniz, Totti...

Türkiye'de bildiğiniz üzere, ligde veya kupada gördüğün kart sonunda, bir sonraki maç lig maçı veya kupa maçı olsun farketmez, cezalı duruma düşüyorsun. Bu kural benim Türkiye liginde uygulanan kurallar içinde en beğendiğim kural. Çok da mantıklı buluyorum. Anlaşılan İtalya'da bu böyle değilmiş. Bir futbolcunun ayağını kırmaya çalışan bir başka futbolcu, 7-8 maç ceza alacağı konuşulan futbolcu, şuan sahada ve takımının şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıyan 2 kurtarıcı gol attı. E ne yani, bu 7-8 maç cezası sadece kupa maçlarında mı uygulanacak ? Çok da umrunda olmuştur eminim Totti'nin. Ne gerizekalı bir kural bu. Hatta bir adım daha ileriye götüreyim. Bence böyle kasıtlı adam yaralayan futbolcuların (Totti, Pepe vs...) uluslararası maçlarda bile cezalı olmaları lazım. Bu adam sahada futbolu bırakıp, resmen suç işliyor. Orada ayağı kırılsa, mahkemelik yani. Sen kalk sadece kupada oynamama cezası ver.

Not: Bu resmi forma için koyuyorum, yoksa çok daha güzel Totti resmi bulabilirim. Şüpheniz olmasın. Ayrıca hakemin ayağı ile resmen birleşmiş Totti'nin ayağı.

8 yorum:

L dedi ki...

abi sadece senin yazınla alakalı değil ama, hazır yeriyken burda dile getireyim:totti'nin hareketi çok abartılıyor. hem de çok çok.

Selocan dedi ki...

Abi neden la ? Bildiğin arkadan dalıyor herife. Zaten hakem düdüğü çaldığı an Totti saha dışına doğru yürümeye başlıyor ve surat da bir tatmin ifadesi var. O vurduğu Balotelli'nin değil benim bacağım olsaydı kırılmıştı. Korumalığın olmadığı yere, arka tarafa kaslara doğru sallıyor it. Pozisyon gereği mi yani o tekme şimdi ??

Selocan dedi ki...

He bir de yani esas olan niyet, Ben sana bıçak fırlatırım, sana saplanır ya da saplanmaz. Ama o bıçağı atma niyetim bellidir. Ben zaten hareketin sertliğinden çok Totti'nin niyetine değinmek isterim.

L dedi ki...

abi pozisyon gereği filan değil tabii ki. yanlışlıkla oldu da demiyorum. niyet bu değildi de demiyorum.
şimdi tekme kime sallanıyor, buna bi bakmak lazım 1. maçın ne kadar gergin geçtiği ve interlilerin futbol harici şeylerle ne kadar çok ilgilenip maçı çığrından çıkardığı aşikar, bu da 2. insanlar totti birden delirdi de, tuttu balotelli'ye tekme attı şeklinde ele alıyor. sıkıntı burda. tekmeyi kimse savunamaz ama, ne oldu da o adam gitti öyle tekme attı, bi dikkat etmek lazım. balotelli'yi tanımayan adamlar bu konu hakkında atıp tutmamalı mesela. ama yapıyorlar.

Selocan dedi ki...

Haaaa hacı şimdi anladım seni. Balotelli zaten it abi, ona ben de tekme sallarım. Ama işte yapmaması lazım takım reisinin. Orada ayağı kırılsa herifin, futbol hayatı bitse, ne kadar it olursa olsun yazık be abi. Yoksa Balotelli arızanın önce gideni zaten.

Zidane'nın neden Materazzi'ye kafa atması gibi bu olay da. Ama işte bu çok daha tehlikeli.

bonaventure dedi ki...

kıytırık bir lig maçında hasbelkader 2. sarı karttan totti cezalı duruma düşseydi italya kupası finalinde ne olacaktı o zaman? takımı finale kadar çıkaran adam ligte gördüğü karttan dolayı kupanın en önemli maçında yani finalde sahada olmayacaktı. öyle saçmalık mı olur. kupa başka lig başka avrupa başka. neya göre karar verilecek adamın futbol dışı harekette bulunduğu? italya federasyonu çok dirayetli bir yönetim sergiledi diyelim. bastı tottiye 10 maç ceza ve avrupa kupası maçında oynayamadı. benzer bir olay türkiye liginde olsa ve sonrasında avrupa kupası maçı olsa sence böyle bir ceza verilir mi?

Selocan dedi ki...

Dayı evet, kıytırık bir lig maçında 2. sarı karttan kırmızı görürse de kupa finalinde oynamayacak. Dayamış 10 maç ceza diyorsun, ee Totti de çok üzülmüştür kupada 10 maç oynamayacağım diye. Böyle saçmalık mı olur !

Ayrıca her kırmızı kart gören oyuncuyu kalkıp avrupa'da cezalandırsınlar demiyorum. Böyle, futboldan çok suç teşkil eden hareketlerden sonra, yani 10 maç ceza gerektirecek olan kartlık pozisyonlarda, UEFA'nın disiplin komitesi falan olsun ve futbolcu etiğine aykırı davranmaktan cezayı Avrupa'ya da taşısın diyorum. Yani bu sadece benim kendi düşüncem.

Pozisyon içinde yanlışlıkla dalıp futbolcunun ayağını kıran, karşılığında da direkt kımızı gören futbolculara bu yapılsın demiyorum. Ama arkadan dalıp direkt rakibe dalan, ya da yere düşen futbolcuyu tekmeleyen, ya da kalkarken adamın s.kine basan (Rooney) futbolcuların bu tip bir disiplin kurulu tarafından bütün profesyonel maçlardan (avrupa da dahil) birkaç maç men edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

bonaventure dedi ki...

evet bu daha mantıklı;)