Eski


Dünya Kupası'nda mücadele eden ve bir önceki sezonun kalıbından yapılmış forma ile turnuvaya katılan tek takım Slovakya. Diğer bütün takımlar yeni kalıplarda hazırlanmış formalar ile mücadele ediyorlar (tabi Joma'yı falan bilemem). Away formaları yukarıdaki forma, yani 09-10 kalıbı (bizim mor ve kırmızı formanın kalıbı). Home formaları ise 10-11, yani yeni kalıplardan. Yetişmemiş herhalde. Daha giymediler ancak 2 gün sonra yapacakları maçta bu formayı giyecekler, istihbarat sağlam... Şıtoh'dan aldım...

4 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Paraguay'ın bir forması kırmızı-beyaz çubuklu, diğeri beyaz. Bu yüzden Paraguay'a karşı beyaz forma giydirmezler (FIFA). İtalya maçında da ev sahibi pozisyonunda olacakları için mavi formalarını giyeceklerdir. İkinci tura da çıkamayacaklarına göre [iddialıyım :)], kupada bu formayı giymemiş olacaklar.

Selocan dedi ki...

Paraguay'ın forması kırmızı beyaz çubuklu değil sadece, kırmızı beyaz çubuklu, şortu da mavi. Forma üzerindeki beyaz, kırmızı renkten daha az olduğu için mecburen, Slovakya'nın home şortunun da mavi olması sebebiyle, beyaz formayı giyeceklerdir.

Dedim hacı Şıtohla konuştum diye :)

Burak Eken dedi ki...

Şorta çok da önem vermiyorlar (bkz. Almanya-Avustralya maçı). Önemli olan, formanın üstü ve çoraplar. Bu yüzden o maçta mavi forma giyilecektir.

Bu arada... İlkinde yazmayı unutmuşum ama Slovakya, Paraguay maçında da ev sahibi. :) Yani Paraguay belki beyaz forma giyebilir ama Slovakya'nın beyaz giyeceğini hiç sanmıyorum. Zaten -bildiğim kadarıyla- Euro 2008'den beri, finallerdeki maçların formalarını UEFA ve FIFA belirliyor. Ev sahibi (çok uç örnekler dışında) mutlaka iç saha formasını giyiyor; deplasman takımının forması da duruma göre belirleniyor.

Selocan dedi ki...

Ya abi sen anlamadın beni, sen fikir yürütüyorsun, ben haber aldım diyorum :) Çaktırmayayım diye de senin gibi şortu falan bahane edeyim dedim ama, ona da cevap verdin olmadı şimdi :)

Söylemeyeyim dedim ama bunu sen istedin. İtalya maçında da beyaz formalarını giyecekler :)