Pat

Geçenlerde, 10 gün oldu herhalde, şu gemi saldırısı olduktan sonra ufak bi'şeyler yazmıştım hani. Bayağı da yorum filan geldi. Ardından birkaç gün geçti, sevdiğimiz blogger dayılarından olan Chao bi'şeyler yazdı, sonra ben cevapladım filan. Merak eden gider okur, mesele o değil. Benim rahatsız olduğum bir bölüm vardı orda. Şöyle:"bu blogu samimiyetinden, "harbiliğinden" dolayı seviyorum ama şu posttaki o bahsettiğim bölümde zerre samimiyet yok maalesef. ha ne kadar sikinizde olur bilemem ama "filistin'e gideceğine doğudaki insana yardım et" demek yerine "amına kodumun yobazları" deseydiniz çok daha güzel olurdu bence. en azından samimiyetinize emin olurdum."

Ben bu mınakoduum blogundaki postların çoğunu 1 saniyelik bir karar sürecinden sonra yazıyorum. Postların kısa olması mesele değil, 2 cümle için 1 saat düşünen de var. Demek istediğim çok spontan gelişiyor burda işler. Neyse o, pat diye yazıyoruz. Ve en büyük çekincem(iz?) de samimi bulunmamamız. Demek ki olabiliyormuş. O tartışmamsı muhabbette bu yukardakileri söyledi Chao. Ve ben üzüldüm açıkçası. Yani bizi okuyan adamlardan 5'i böyle dese ben kapatır giderim zaten mesela. Tutup da millete "vallaha samimiyiz lan" diyecek halimiz de yok. Ama yani bilmiyorum, kötü.

Ben samimi olmayıp kime yaranacağım, neye yönelik, neye hizmet eder şekilde yazacağım, merak ediyorum. Sanırım işin içine ideolojiksel işler giriyor.
Böyle açıklama gibi şeyleri de sevmem ama, yazmak istedim.

17 yorum:

Selocan dedi ki...

Dayı gerek yoktu yahu. Ben zannetmiyorum öyle bir blog olarak algılansın Lappappa.

He eğer öyle görülüyorsa sana Dudullu'da açacağım küçük işletmemin önünde takılmayı teklif ediyorum. Blog falan, ne uğraşıcan.

L dedi ki...

abi dünyakupası'ndan sonra bırakıcam bu işi. sırf jules rimet hatrına dayanıyorum. alıcam 3-5 dönüm dudullu'dan. ooh mis.

Adsız dedi ki...

Lappap hocam bırakırsan kendimi keserim yetmedi taksimde kendimi asarım

L dedi ki...

abartma abi:)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İnternete girdiğim hemen her zaman blog okuyorum, sözlük okuyorum. Gaste-dergiye elimi sürmüyorum özellikle bloglar yayıldığından beri, bloglarda bulduğum şey, kolpa medyaya sırtımı tamamen döndüren şeydir samimiyet. Şimdi popüler oldukça bloglarda bozulmaya başladı biraz biraz, üzülerek bunuda seyrediyorum. Lakin, o kadar internette blogtu sözlüktü materyal okuyan biri olarak söyleyeyim, bu blogda samimi değilse, bende de hiç muhasebe yeteneği yok, o yüzden benim de kapatıp gitmem lazım artık neyi kapatıp nereye gideceksem... Takip ettiklerim içerisinde samimiyetinden hiç şüphe duymadığım az sayıda blogdan birisidir burası.

Chao'yu da beğenerek okuyorum şahsen. "Olur öyle." desin her iki tarafta, konu kapansın :)

L dedi ki...

eyvallah abi. sorun yok zaten. bak sen demişsin "kolpa medyaya sırtımı döndürendir" diye. ama bu anasını siktimin blog dünyasında medyaya entegre olmak için kasanlar var bi de. onlara nasıl uyuzum anlatamam. ulan ibne yaz blogunda işte yetmiyo mu. sonra nerde kalıyo blogların "anti"liği.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Abi farklı amaçlar var artık millette. "Blog yazayım, ünlü olayım." yada "Blog yazayım, medyada iş bulayım." düşüncesi var insanlarda. Özgünlük ortadan kalkıyor o yüzden, ya ünlü olanların kopyası oluyorlar, ya da haber sitesi gibi bloglar türüyor. Reklamda oynayan blogger var, kitabı çıkanlar var, gastelerde çalışanlar var, bunlar milleti cezbediyor. O yüzden bozuluyor blog dünyası...

Selocan dedi ki...

Dayı o değil de nerdesin sen ? Böyle gizemli yorumlar falan. Seni de mi sel aldı ?

Selocan dedi ki...

@ Vakilinchuk

Abi ama bu bahsettiğin; programları olanlar, ya da bir yerlere gelmiş olan adamlara bakarsan hepsinin özgün, kendilerine has oldukları için zaten birileri bu adamları alıyorlar (cümleyi kuramadım :) ). Yani aslında hiç böyle bir amacı olmayan insanlar zaten bir yerlere geldi. Sonra bunları görüp benzemeye çalışanlardan hiç bir şey olamadı, olamaz zaten. Kimse bakmaz onlara.

Bir de ben blogger'ın böyle kendini çok deşifre etmesini istemem, sevmem. Blogger adam kimliğini buraya taşımamalı, hatta ismi soyadı falan bile gizli olmalı. Bu da farklı, ama benim görüşüm.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@selocan

Katılıyorum, en azından futbol blogları için bir yerlere gelenlerin samimiyetiyle ilgili bir sıkıntım yok benimde. Mesele onları görüp amacı baştan ünlü olmak olarak belirleyen bloggerlar... Futbol blogları haricini bilemem, bir Pucca'yı yada Her boku bilen adam'ı okumuyorum, yorum yapamam.

Son söylediğinde mantıklı. İsmini yazarsan ne kadar aksi yönde uğraşsanda kendini biraz kısıtlamak zorunda kalırsın yazarken...

L dedi ki...

o pucca gibileri zaten apayrı bi vaka. bi de o gibi aslında bi boka yaramayan bloggerları ilahlaştıran bi kitle var. yok bloglar internetin yeni soluğu. ulan de leri da ları ayıramayan yeni soluk mu olur mnakoyym.

Adsız dedi ki...

Yahu...

L dedi ki...

?

Adsız dedi ki...

Ne biliyim söyleyecek başka bi şey bulamadım mk.

L dedi ki...

vardır vardır, söyle.

Adsız dedi ki...

Yok abi daha ne söyliyim işte. Şunları okuyunca pişman oldum ama laf ağızdan çıkmış oldu bi kere. Kusura bakmayın canınızı sıktıysam.

L dedi ki...

abi yok, can sıkma değil de, yanlış anlaşılmak biraz kötü oleyo.