Pele


Pele Reis kendi spor firmasını kurmuş. Pele Sports adını verdiği firmanın ilk ürünü de bir krampon. 1970 adını taşıyan bu kramponun özelliği; üstün teknolojiler barındırmasının yanısıra görsel olarak retro bir görünüme sahip olması. Nike'ın pembe kramponlarından sıkılanlar veya Adidas'ın 3 çizgilerinden bıkanlar için bu eski kafalı simsiyah deriden oluşan Pele marka krampon iyi bir alternatif. Pele bu markayı sadece krampon üretmek için mi kurmuş bilinmez, ancak spor devlerinin arasında tutunması kolay olmayacak.


Michael Jordan'ın Jordan markasını biliyorsunuz. Bu marka Nike'ın gücünü arkasına alıp, o şekilde büyüdü. Şuanda da Nike'ın alt markalarından biri. Pele'nin de zamanında Puma'nın oyuncusu olduğunu, daha sonra da reklamlarında boy gösterdiğini biliyoruz. Hatta Puma'nın pek çok Pele adını taşıyan ayakkabısı da mevcut. Hal böyle iken Pele'nin markasının tıpkı Jordan gibi büyük bir firmanın iteklemesi ile yaygınlaşacağını düşünerek, olası bir anlaşma sonunda her 2 tarafında karlı çıkacağını düşünüyorum.

Puma'nın Pele ayakkabıları

Tabi böyle bir durum söz konusu değil henüz, ben kafamdan uydurdum. Pele iddialı ise buyursun gelsin. Ancak ayakkabıların çok başarılı olduğunu da söylemek isterim, 120-150 pound'um olsa ve her hafta halı saha yapsam alırım. Beğenen için Temmuz'da satışına başlanacağını söyleyeyim, Türkiye'ye ne zaman gelir, hangi firma getirir bilmiyorum, hatta hiç gelmeyebilir bile.

1 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

Kanguru derisinden mi ne yapılmış galiba? Sağlam olur herhalde.