Real Madrid 2010-2011


Beyaz forma önce Güney Afrika'da satışa çıkartıldı ve resmi 1 hafta önce sızmıştı. Bugün ise İspanya'da ve Real'in sitesinde satışa sunuldu. Satışa sadece Home forma değil, away ve kaleci forması da sunuldu. Home forma yaklaşık 1 ay önce sızan formadan farklı bir formaydı. Muhtemelen 2 seçenekten biri o sızan formaydı, diğeri de şimdiki formaydı ve Real yönetimi birini seçti. Ancak yine yaklaşık 1 ay önce sızan away formada bir değişiklik yok, o gün resmi internete düşen forma ile aynı. Kaleci forması ile birlikte her 3 formanın da ortak özelliği, armadan doğru yayılan ışık huzmesi deseni. Home forma ile Away forma aynı desene sahip, ancak farklı kalıplarda.


Her sene düz beyaz forma satmak zor iş, ancak Real Madrid formalarında yaptığı çok ufak detaylarla ve değiştirdiği detay renkleri ile bunu çok iyi başarıyor. Her forması birbirine çok benzer gözükse de, aslında tamamen farklı yapılıyor. Çoğu zaman üst üste sezonlarda yakalı forma çıkartmıyor. Mesela bu forma yakalı, geçen sezon yakasızdı, bir önceki sezon yine yakalı forma kullanmıştı, ancak o formanın da detay rengi siyahtı, bunun lacivert, bir önceki sezonda da yakasız forma kullanılmıştı, onun detay rengi de mordu. Bu gibi hem detay rengini, hem de yaka kombinasyonunu değiştirerek, aslında düz beyaz gözüken formasını her sezon (hiç bir sezon üst üste çakıştırmayacak şekilde) değiştiriyor.


07-08

Away formadaki fosforlu yeşil renk, 07-08 sezonunda hayatımıza girdi. Orada daha yoğun kullanılmıştı. Bu formada kalıp izlerinden ve yakadan dışarı çıkmamış bu renk. Ancak gitgide klasikleşecekmiş gibi gözüküyor. Hani nereden çıktı derseniz, o formadan çıkmıştır ve benimsenmiştir derim. Ayrıca Real Madrid'in away forması da düz yapılır. Genel olarak siyah ve lacivert dışına zor çıkar son senelerde. Yine çıkmamış.


Bir değişiklik de font şekillerinde. Güzel olmuş, ancak Beyaz formanın lacivert detay renginde olsa daha hoş olurdu. Siyah olmamış. Ancak şekil çok güzel. Son olarak şort kombinasyonu hiç yapmayan bir takımdır Real Madrid. Her 2 formasının da düz olmasına özen gösterir ve çoraplarını şortlarını asla maça göre değiştirmez. Tek renk ile çıkar sahaya. Bu sebeple senede 2 forma onları epey zorlar, acaba bir 3rd forma da çıkacak mı ? Bence çıkar.

Kaleci forması

9 yorum:

pepino dedi ki...

soyledigin 1 ay once sızan forma aynı formaydı zaten bi degisiklik yok ayrıca forma yakalı degil o climacool gibi bisey rusyanın formasında da oyle yani ek bi parca degil

Selocan dedi ki...

ahu yakalı işte. Zaten artık işlevsel yaka çok fazla kullanılmıyor, genelde görüntü itibari ile yaka figürü işleniyor. Bu formada da o görüntü itibari ile yakalı. 1 ay önce sızan formada armadan yayılan ışık yoktu, O sonradan eklenmiş, ya da düz bir tane daha opsiyon vardı. Yakalara bu kadar dikkat eden biri olarak o sızan formadaki detayı atlaman şaşırtıcı :)

He bir de climacool yeri veya kalıba bağlı bir şekil değil orası. Çünkü eğer öyle olsaydı, o kalıbı kullanan bütün formalarda aynı parça olurdu. Bu Adidas'ın belirlediği yaka şekillerinden biri. Aşağıdaki link o kalıbı kullanan Nijerya'ya ait. Onlar başka yaka şekli seçmişler. Rusya'nın formasının kalıbı da farklı bir kalıp ancak Real ile aynı yakayı seçmişler.

http://4.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/S1Iv56uwfnI/AAAAAAAAEmo/UFMFVsXS0WQ/s1600-h/nigeria+kal%C4%B1p+5.jpg

pepino dedi ki...

bunda daha net :
http://kitkross.files.wordpress.com/2009/11/russia2.jpg

pepino dedi ki...

yanlısın var orası yaka sekli fazladan bir parca yok yani yakalı degil rusyanın da boyle
http://soccerlens.com/shirts/files/2009/11/russia_1011-home.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2693/4098403178_dc35c34301_o.jpg

Selocan dedi ki...

Yahu aynı şeyleri yazdıracan bana. O bu sezon Adidas'ın tasarladığı yaka şekli. Ekstra bir parça olmayabilir ancak yapılma sebebi yaka görünümü olması. Her kalıba da eklenebilir, eğer kalıp detayı olsaydı her kalıba eklenemezdi, Adidas'ın yaka şekli bu. Senin herhalde ekstra bir parça yok dediğin, yakanın sallanıp durmaması, yoksa ekstra parça ekli o yakada. Yaka uçları formaya dikilmiş gibi. Orada öyle bir parça var. Tamamen çizim falan değil yani. Sadece yakalar koştukça sallanmayacak.

pepino dedi ki...

iyi abi senin dedigin gibi olsun da forma gelir adidaslara 1 haftaya falan o zaman bakıcaz ama ekstra parca yoksa yakalı degildir bana gore

L dedi ki...

formanın bana göresi mi olur abi? ya öyledir, ya değildir. ne ki şimdi bu.

Burak Eken dedi ki...

Abi, Real iki sene önce o formayı mı giymişti? Ben neredeydim? Nasıl kaçırdım bunu?

Selocan dedi ki...

Bulursam maç fotosunu koyarım.