TS


Trabzonspor ilk forma tanıtımını yapan takım oldu. Formaları hep aynı. Çubuklu varken illa şu parçalıyı yapacaklar. Ne gerek var, TFF en fazla 5 formaya izin veriyor diye tamamını doldurmak mı zorundalar ? Bordo forması koyu renk away görevini, beyaz ise açık renk away görevini yerine getirecek. Gri forma tek değişik ve güzel olanı. Şık bir 3rd olmuş, zannedersem ilk olacak bu renk. Özellikle şortun bordo olması da ayrı güzel. Umarım bu formayı giydikleri her maç, bu kombinasyonla çıkarlar sahaya. Ancak kalıbı eski formanın (hepsinin eski gerçi). Arsenal'in 2 sezondur giydiği home forması ile aynı kalıp.


Kupayı kazanan Trabzon'un göğsünde bayrak olacak. Ancak daha geçen GS Formalarına yazmıştık, güzel denk gelmiş; Kurallara göre bayrağın göğsün sağ tarafında olması lazım. O yazımızda bu talimatnamenin ne kadar tutarsız olduğundan ve hiç açıklayıcı olmadığından bahsetmiştik. Trabzonspor'un da kafasının karışması normal.

11 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Gri formanın çorabı da gri olsa, daha güzel olurmuş.

Diğer formalar hakkındaysa yorum yapma gereği bile duymuyorum. Üç yıldır aynı formalar!..

maRco dedi ki...

kalıplar eskide olsa çubuklu retro havasında ama parçalıda nike bayrak logo üçlüsü güzel durmuş beyaza diyecek laf yok zaten evir çevir giy kaç senedir aynı bi yakası değişik o kadar

L dedi ki...

şu home renklerinden tek renkli forma yapmak kadar büyük günah yok.

victorieux dedi ki...

fontlar barçanın fontları galiba.

L dedi ki...

evet görünüşe bakılırsa geçen seneki barça fontları. bu güzel işte.

Selocan dedi ki...

Footballshirtsculture'da yorumları okuyorum. Adamlar anlam veremiyor. Bu formalar tek sezon için mi ? Bir sezonda 5 forma mı yapmışlar ? diye soruyor zavallılar. Sercan da cevap vermiş, ülkede her takımın 4-5 forması oluyor diye :))

Geçen seneki yorumları da okumuştum. Biri Tükiye'deki takımların kendi renklerinden 2 farklı forma yapmalarına anlam veremiyorum yazmıştı :))

İlginciz abi..

N. Burak dedi ki...

En azından forma kültürü olarak marjinal bir ülkeyiz. :D Trabzon geçen sene katalogda olmamasına rağmen çubukluyu beyaz şortla giymişti, bu sene de bir transferinin tanıtımında çubuklu altına beyaz şort mavi çorap kullandı, acaba bu sene de yaparlar mı böyle kombinasyonlar...

liverpoolandkop dedi ki...

Türk Bayrağının ortada olması güzel olmuş göğüse bakınca dikkat çakan ilk logo Türk Bayrağı.
Mavi şortun fontu neden sarı tonu onu anlamadım.
+ Çubukluda sırt font için yine düz renk mi acaba?
UEFA-FİFA kuralı diyoruz, sırt tek parça olacak diyoruz ama dün Arjantin çubuklu sırta siyah font kullandı. Nerede kaldı sırtın tek renk olma olayı?

Burak Eken dedi ki...

@matthias-chevalier:

Çubuklu ve parçalıdaki sırt kuralı, geçen yıl biraz yumuşatıldı. Artık sırtın tek renk olup olmama gerekliliğine, renklere göre karar veriliyor. Arjantin'de de siyah, hem beyazın, hem de açık mavinin üstünde çok rahat belli olduğu için, sırtın tek renk olmasına gerek kalmıyor.

Aynı şekilde, bordo-koyu mavi çubuklu giyen Barça, koyu mavi-siyah giyen Inter, kırmızı-siyah giyen Milan da, formalarının arkası tek renk olmadan, UEFA maçlarına çıkabiliyorlar.

liverpoolandkop dedi ki...

Bir tek bize uymuyor yani bu kural. Beyaz font sarıda yok oluyor, siyah font kırmızıda :s

L dedi ki...

@selo:

bizim forumlarda da hala "bu takım neden beyaz giyiyo yeaa" şeklinde muhabbetler dönsün hala. mna koyym.

@sportman:

onu düzeltmeleri iyi oldu abi. çünkü -misal- barça'nın sırt boşu boşuna ikiye bölünüyordu. ulan bordo-mavi'nin üstüne sarı her türlü görünür neyi bölüyorsun ki.