Wayne Ve Umbro


Nike'ın mükemmel "Write The Future" reklamını seyretmişsinizdir muhtemelen. Hatta bıkkınlık bile gelmiş olabilir. Her neyse, reklamda en çok dikkatimi çeken olay Umbro formalı Wayne Rooney'di. Nasıl yani, Nike'ın reklamında Umbro ? Nike kullanmayan diğer ülkelerin, Nike sponsorluğundaki futbolcuları, kendi ülkelerinin renklerinde düz markasız formalar giyiyorlardı reklamda. Ancak İngiltere'yi temsil eden Rooney bildiğiniz İngiltere formasını, yani Umbro markalı formayı üzerine geçirmişti.

Dünyanın en büyük spor giyim firması olan Nike, 2007 yılında 580 milyon Euro karşılığında, Umbro'yu bünyesine kattı. Böylelikle 4 büyüğün (Nike-Adidas-Puma-Umbro) 2'si Nike oldu. Tabi firmanın geneline dokunmadı. Umbro hala Umbro. Ancak bundan böyle Nike'ın alt firması olarak görev yapacaktı. Adidas ve Puma arasında şirket olarak bir bağ yok, ancak onlarda da aile bağları var. Adidas'ın kurucusu Adolf ile Puma'nun kurucu Rudolf, kardeş. Böylelikle dünyanın en büyük 4 spor giyim firması arasında böyle sevimli, çekirdek aile tadında bir bağ da var hani.

Sonuç olarak merak edenler olduysa, Rooney'in Nike reklamında Umbro giymesinin sebebi budur. Böylelikle Umbro da beleşe reklamını yapmış oldu. Bir de merak ediyorum tabi; 2008 yılından bu yana Umbro'nun formalarında büyük bir gelişme ve güzelleşme var. Son senede de zirve yaptı. Acaba bu işte Nike'ın parmağı var mıdır ?

5 yorum:

pepino dedi ki...

bunu bende cok merak ediyordum hatta footballove da yorum yazmıstım sonra bakmadım cevap verildimi diye iyi oldu ogrendigimiz :)

ahmetcan_48 dedi ki...

selocan, tribündergideki abimiz ilginç bir formayı satılığa çıkarmış. Arsenal'in böyle bir forması olduğunu bilmiyordum ben. Bi sen de bak formaya, http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=50013&st=0&sk=t&sd=a&start=4550

Seyyid Ali dedi ki...

Umbro forma konusunda eskiden de çok iyiydi.Özellikle ingiliz milli takımına yaptıkları formalar ayrıcalıklıdır.
1991-1995 arası Galatasaray formaları da unutulmazdır.
Nike gibi t-shirt dizaynlı aynı formaları renk değiştirip farklı takımlara giydirmezler.
http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/10/1991-1992-sezonu-galatasaray-formalari.html
http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/10/1994-1995-sezonu-formalar-ile-merhaba.html
http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/11/1992-1993-sezonu-formalar.html

Selocan dedi ki...

@Ahmetcan 95-96 3rd forması Arsenal'in.

liverpoolandkop dedi ki...

Umbro aştı kendini. Bence formaları Nike'dan bile daha güzel artık.