Roma 10-11



Aslında Roma'nın yeni sezon formaları hakkında yazacak pek bir şey yoktur genelde. Çünkü Kappa giydikleri sürece çok ufak farklılıklar yansıyor formaya. Bu işlerden pek anlamayan birine gösterin, hepsine aynı der. Ama bu sezonkilerde değinecek noktalar var, değin Mürsel.


İlk olarak, geçen sezon 3. formada, yani siyahta kullanılan 2. logo (kurtbaşlı) bu kez beyaz formada. Bir kademe yükselmiş yani. Bu 2. logo meselesine GsFormaları'nda değinmiştik, Galatasaray'ın da el atması gerek.


2. Geçen sezon Chelsea home'dan hatırlayacağımız tasarıma benzer kesimler. 3 formada da aynı kesim, ki bu eksi puan. Koca Roma'nın bir sezonda giyeceği 3 forma da aynı kesimse, burada bir sorun var. Renkler sayesinde biraz gölgeleniyor bu durum belki ama, yine de olmaz.


3. 2. ve 3. formaların, kullanılan renkler sebebiyle 01-02 formalarına benzemesi. Yani şu, şu ve şu formalar. Bu anımsatma hoş. Özellikle beyaz ve lacivert olanlara zamanında bayıldığımı hatırlıyorum, ki Kappa'nın genellikle sade/düz şeyler tasarladığını göz önüne alırsak, bu tip rötuşlar elzem. Mesela geçen seneki home formada yaka üçgendi, bu sezon yine yuvarlağa döndüler. Birkaç şey yapabiliyorsun.

İlk resimde görülen düz siyahın kaleci forması olduğunu da belirtelim.

4 yorum:

Selocan dedi ki...

Beyaz ve Siyah forma, özellikle siyah forma mükemmel. Sarı kollar bu kadar mı yakışır. Geçen sene taptığım ama hiç giymediğimiz kaleci formamız gibi.

Home formaları ise tipik kappa.

Görkem dedi ki...

Kırmızı forma çok güzel .

L dedi ki...

@selo: evet o formaya benziyor.

Zoma dedi ki...

Sağdan ikinci arkadaş buradan başpehlivanlık ünvanını alıp gitti roma'ya. hey maaşallah.