Takas


Böyle bir dedikodu varmış. Zlatan'ın menajeri yalanlamış haberi. Barcelona sisteminde kaybolsa da Zlatan şuan futbol oynayan en iyi forvet, ayrıca en yetenekli birkaç futbolcudan biri. Ancak Messi'den başka fantastik oyuncunun bu sistemde yeri olamadı. Sebebini Lappap daha iyi anlatır belki bir ara. Ayrıca Barcelona'da oynasa bile tıpkı David Villa gibi kendisine sempatim büyüktür. Hatta Barcelona'ya gittiği gün birkaç tuğla kırdım kafamla sinirden.

Taraftarı olduğumdan demiyorum, İbra kesinlikle Real Madrid için biçilmiş kaftan. Hiçbir şeyin garantisi yok, ancak Barcelona'daki o ilk haftalarda gösterdiği performansı Real Madrid'de tüm seneye yayabilir. Buna uygun bir takım Madrid. Ayrıca Mourinho'nun oturtacağı sistemde de -eğer İbra gelecekse- yeri ayrı olacaktır. Ancak tabiki bu iş karşılıksız olmayacakmış. Kaka'nın Barcelona'ya takasta kullanılacağı yazıyor aynı haberde. Geçen sezonun çoğunda oynayamadı Kaka. Teşhisi konulamayan bir problemi varmış. Ancak Keita mağduru olana kadar Dünya Kupasında gayet güzel gidiyordu. İbra'dan daha fazla sempati duyduğum birkaç ismin başında gelir Kaka, ve henüz Madrid'e verebileceklerinin yüzde birini bile veremediğini, ancak verebileceğini düşünüyorum. Bu sebeple Kaka'nın takımda kalması duygusal baktığımda tercihimdir. Ayrıca Higuain gibi çok formda bir isim ve Benzema Canales gibi çok yetenekli ve genç 2 forvet daha varken, Zlatan'a taktiksel açıdan pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Şov işini de CR9 yapıyor zaten.

Bir de Özil transferi konuşuluyor son zamanlarda. Jose'nin Khedira'yı getirirken yanında da Özil'i de getireceği konuşuluyor. Özil'in de Kaka'nın da yedek kalma gibi bir durumu, sakatlık yoksa, olamaz. İkisi de birbirinin rotasyonu olamaz. Eğer Özil gelecekse Kaka'nın gönderileceği aşikar, hiç istemesem de. İki adamın aynı anda bu takımda bulunması imkansız. Böyle bir transfer olacaksa Kaka kalmaz büyük ihtimal ile. Bu da hiç gerçekçi olmayan Kaka İbra takası komplocuları için güzel bir haber olabilir.

Zlatan büyük ihtimal ile takımdan ayrılacak. Bence İngiltere'ye gider. Şahsen Man City olsam, Drogba'ya trilyon dolarlar vereceğime 50-60 verip İbra'yı alırım takıma. Ancak dediğim gibi Kaka'nın bu kadar erken kopmasını istemiyorum, fakat Özil haberleri çok ciddi. Gelecekse Kaka gider. Fakat böyle bir takasın olması, ya da olabileceğinin düşünülmesi sanki biraz komik... Oldu da Kaka Barcelona'ya giderse, neler katar, onu da Hacım anlatsın.

2 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Mourinho'nun Ibra'yı isteyeceğini zannetmem. Büyük egolu adamlar, ya sürekli çatışır, ya büyük aşk yaşar derler, Ibra ile Jose Inter'de büyük aşk yaşıyordu. Ama daha sonra Ibra Mourinho'ya belkide seçtiği takımdan dolayı olabilecek en kötü şekilde ihanet edip Barça'ya gitmek istedi. Mourinho'nun cepten Ibra'ya "Hain." diye mesaj attığı filan yazılıp çizilmişti medyada transfer gerçekleştiği sıralarda hatta. Inter-Barça eşleşmesinde de basın aracılığıyla bir atışmaları olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

Birde, Kaka'yı bende sever ve beğenirim, ama onun pozisyonunun Barça sisteminde yeri yok. O yeteneklerle farklı yerlerde değerlendirilebilir, misal sol forvete çekilebilir ama kendisi istermi bilmem.

En azından "İdare eder." seviyede teklif gelmezse,ki bence gelmeyebilir, Ibra kalır. Kaka'da Jose'den haz etmiyor diye biliyorum, o yüzden gitme olasılığı var. Lakin bu takas tamamen hayal gibi, basın sallamış heralde...

L dedi ki...

abi sen söylemişsin zaten, pozisyon açısından büyük "sıkıntı" olur. keseceği adam iniesta olur gelirse. ön üçlünün kenarları filan da olmaz kaka'ya mesela.