Turunç

Bursa'dan genel olarak yine yanlış bir kreasyon, ama bu krasyonun içinde kendi çaplarını aşan bir away. Geçen sezon bilen bilir, yeşil-beyaz parçalı, yeşil-beyaz enine, düz yeşil, düz beyaz, bir ton aynı renklerde forma vardı. Bu sezon da aynı. Yenilik, Baliç'li, Ercüment'li, Musisi'li dönemin formasının yapılması. Diğer üçü, düz yeşil, düz beyaz ve enine yeşil-beyaz.



Bu forma hakkında akşama kadar övgü cümleleri düzebilirim. Bizim mercan formayı saymazsak (bir de Fb'nin 08-09 fosforlu var ama o tam değil)eğer, Türk futbolu şimdiye kadar böyle bir away görmedi-üst açık&alt koyu türü away açısından. Bursa gibi, büyükler harici bir takımda böyle formaları görmek harika. Ayrıca geçen sezon ana renkler dışında forması çıkmayan Bursa'nın, Cl oynayacağı sezonda böyle bir formaya sahip olması harika. Ben tabii yine de çok giymeyeceklerini tahmin ediyorum. Ki bu tutum, formanın şahaneliğini azaltmaz.

12 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

Adamlar kaleci formaları hariç 6 forma yapmışlar? http://www.bursaspor.org.tr/haberdetay.asp?yon_haber_id=11220
Nasıl bir mantık olabilir ki bu forma sayısında?

Ama efsane İntertoto senesinde giydikleri formanın (Ajax model) aynısını yaparak tarih yazmışlar, hemen almam lazım o formadan. Tabi keşke forma reklamı Sunways olsaydı, birde 11 Baliç yazdırıp, çerçeveletip duvara asarım o formayı. =)

liverpoolandkop dedi ki...

Resmide vereyim de şekil olsun =)
http://www.bursaspor.org.tr/antrenman/2010/temmuz/29temmuz13.jpg

liverpoolandkop dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
mstar1 dedi ki...

Turuncu forma renk kombinasyonu bakımından harrika olmakla beraber 2 sene öncenin kalıbını kullanmışlar malesef. Ortası yeşil formada geçen sezonun kalıbı kullanılmış. Diğer formalar da bu sezonun İngiltere alt liglerinde kullanılab ve sahsen beğenmediğim tırıvırı bir kalıp kullanmışlar. Bahsettiğimiz takım da TSL şampiyonu.
ne diyeyim takımlarımız forma konusunda çok başarılı(!)

Selocan dedi ki...

@ Matthias

Boyuna çubuklu forma, sadece taraftar forması. Maçlarda giyilmeyecek diye tahmin ediyorum. Zaten TFF kurallarına göre maksimum 5 forma yapabilirsin ki 3'e çektikleri zaman bu kuralı halaya bağlayacağım.

liverpoolandkop dedi ki...

@Selocan

Haklısın, busrastore'dan baktım şimdi Klasik çubuklu taraftar formasıymış. Aynı zamanda turuncu için ŞL forması yazmışlar. Fiyatlarda da bir tutarsızlık var. Ajax tipi yazılan ve benim en beğendiğim forma, en pahalısı
:s

Forma fiyatları farklı. 55-73TL arasında değişiyor.

http://www.bursastore.com/catinfo.asp?brw=&typ=1

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

formanın reklamsız olarak satılması bir harika. bu sene hiçbir firmayla anlaşamayıp reklam almadıklarını düşünsenize koskoca bir sezon boyunca reklamsız formalar satılacak formalar ne kadar dandirik olursa olsun. birde avrupa versiyonlarını filan satmaya kalkarsalar.. ne diyeyim darısı GS nin başına bi senede hiçbir firmayla anlaşamayın be kardeşim hayatımız reklam oldu be! dünyanın en çirkin forması bile reklamsız ayrı bir güzeldir gözümde..

b.p. dedi ki...

Store'da forma isimlerinin "ajax tipi" "celtic tipi" diye yazması bi tek beni mi rahatsız etti?
Laf arasında dersin de, şampiyonlar liginde potansiyel rakibin bunlar senin.

L dedi ki...

kolaycılık işte. "şöyle şöyle forma" yerine aklılda olan şekliyle tanıtıyorlar. yanlış iş.

calibra dedi ki...

Eski formalarına dönmeleri güzel olmuş :)

Ama o varken, düz beyaza ne gerek vardı? İlginç...

Hadi düz yeşil bi derece... Koyu renk forma boşluğunu doldurur da düz beyaz haybeye forma resmen.

Enine çubuklu da geçen sene çok tutulmuş, çok satmış. Ama düz yeşil ve "ajax" tipi dedikleri forma varken ona ne gerek vardı...

Turuncu forma ise harika olmuş Şortu falan... Tebrik ediyorum kendilerini.

Bu arada şampiyon olduklarından sonra koleksiyonuma geçen sene giydikleri enine çubukluyu almıştım. Formanın hem kumaşı, hem dokuması çok iyiydi, bizim formalardan bariz kaliteliydi.

Bursa'ya yolum düşer yine, bi incelerim artık :)

L dedi ki...

abi işte şampiyon olsa bile, anadolu takımı hala. aynı renkten 45 tane forma. onu biz bile aşamadık, onlar nasıl aşsın.

inceleme sonrası analiz, yorum bekleriz :)

Burak Eken dedi ki...

Bence yatay çubuklu formaya "Celtic tibi" değil de "Sporting Lisbon tipi" deseler, daha iyi olurdu. Çünkü geçen sene giydikleri yatay çubuklu, -forma sponsorları aynı olduğu için- Sporting Lisbon'un bir önceki sezon giydiği formanın aynısıydı.