Mehmet Yozgatlı

Geçen sezon başı katalog çıktığında da böyle bi'şeyler yazmıştım, yine yazayım. Bakalım bakalım, hangi takımlarda farklı renk away, ya da orijinal formalar var.

Alfabetik başlarsak, ilk önce Beşiktaş'ın sanırım devrearası çıkacak olan gri'si var. Yıllardır 2 renk dışında forma giymeyen bir takım için büyük gelişme. Ardından Bursa'nın turuncusu var. Birkaç post aşağıda, Bursa'nın yeni malları yazarken ona da özellikle değinmiştik. Güzel hamle ama işte, geçen sezonki Hoffenheim'ın turuncuyla aynı renk kombinasyonu olması sıçmakta.
Eskişehir'in zaten varolan beyaz'ın yanına açık mavi eklemesi olduğunu görüyoruz, güzel, ama kırmızı-siyah çubuklu, parçalı ve kalın çubukluları gördükten sonra insanın övesi gelmiyor. Herkes "madem maksimum sınır 5, biz de 5 forma yaptıralım mnakoyym" kafasında herhalde.
Fener'in yeşil malum. 4 formaları da aynı kalıptan, bari bu yeşile farklı muamele çekselerdi ya la.

Bizimkilerle ilgili muhabbetler için yan sanayiiye.

Antep'in yine her zaman kreasyonda barındırdığı beyazın yanında sarı altına siyah şort gibi bir yeniliği var, ne güzel. Yazmıştık sanırım onlar hakkında.

5 forma kontenjanı olunca, hem 2 farklı renk imkanı doğmuş, bir de alıştıkları şekilde esas renklerden de 2-3 forma yapma durumu ortaya çıkmış. İşlerine geliyor yani.

Karabük'ün bir beyaz, bir de siyahı var.

Kayseri'yi söylemeye gerek bile yok, 2 away formayı (siyah ve beyaz) geleneksel hale getirdiler, helal olsun. Hatta gereğinden fazla giyiyorlar, o derece.
Kasımpaşa'nın mavi ve beyaz renklerden oluşan 23 formasının yanında bir de pembesi var, geçen sezonun Psv siyah away'inden arak gibi duran. Lescon zaten o konuda müthiş.

Konya'da away olayına bi' fosforlu altı siyah şort var. Geri kalan home renklerden dayamışlar.
Ankaragücü'nün kırmızı-beyaz forması var. Yanlışlıkla koyulmuştur umarım. Kafayı mı yedi bunlar?? Giymezler inşallah.

Manisa'nın 3 renk olduğundan, kafadan away filan gerek kalmıyor.

Antalya yine bu sene mavi ürettirmiş. Onlar da bu rengi geleneksel away için tercih edecekler herhalde bir süre. Ama tabii onlar da bi' ton home rengi formaya sahip.

Sivas'ta siyah var, ki olmalı da. Onlarla ilgili bi' konu var ki...

Trabzon'un gümüş çok güzel, bugün de giydiler zaten. Beyaz filan hep var zaten.

Farklı renk konusunda ilerleme var yine ama, şu esas renklerden zilyon tane forma yapmayıp, kendi forma desenin neyse onu belirleyip, onda diretmek bir an önce yapılması gereken iş. De, onu büyük takım olan Gs ve Bjk bile halledememiş durumda, diğerleri nasıl...

4 yorum:

pepino dedi ki...

bu sivasın forması neydi oyle ya biri acıklasın lutfen :D
bu arada kayserinin formaları da gecen senekilerle aynı gozukuyo insallah degildir.
bide soyle bisey var besiktasın gri forması cıkmayabilir gecen sene de beyazları vardı katalogda ama cıkmamıstı bu da oyle bisey olabilir bir de madem home formanıza geri dondunuz (beyaz forma siyah sort) niye sapsarı takım karsısında beyaz sort cekiyosunuz anlamıyorum

L dedi ki...

sen bunları yazarken ben de o konuya değiniyodum tam :) sivasın olay rezillik. kayseri'ninki evet aynı gibi, inşallah değildir.

federasyon aslında forma hususunda koyu-açık kuralını getirmeli 5 forma sınırı yapacağına. sarıya beyaz oynandı maç dün ya. şaka gibi.

geçen sene de beyaz vardı di mi, bak ben onu unutmuşum. valla inşallah gi çıkar. adamlar siyah ve beyaz harici renk kullanmıyor. ne demeli bilmem.

pepino dedi ki...

valla insallah cıkmaz bence cunku cıkarsa yine bir kalıptan 4 forma cıkmıs olcak ki bence cıkarmazlar

sivasınki idareliktir heralde diye dusunuyorum bole bi rezillikle oynamazlar butun sezon

Muratonovic dedi ki...

Karabuk'un formalari guzel gibi.. Onun disinda bu ucuncu rengin biraz suyu cikmis gibi :) GS'ninkiler cok kotu, Fenerbahce yesili cok gereksiz.. Fenerbahce'nin aslinda iki tane ucuncu rengi var, biri yesil digeri mavi.. O ic saha olan resmen mavi, lacivertle alakasi yok.. Trabzonspor'un gri (gumus) bence de cok basarili.. Ankaragucu (dun giydikleri guzeldi ama), Genclerbirligi, Kasimpasa ve Konyaspor tamamen bir tarzsizlik ve rukusluk.. Once bir tarziniz olur, bir renginiz deseniniz olur, onun etrafinda oynar degisik fantaziler yaparsiniz..