TT


Lappap Hoca'nın Barcelona Logo'su konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorsunuz. NTV Spor başta olmak üzere, birkaç yayın organının Barcelona ile ilgili yazdığı yazılarda veya girilen haberlerde Barça'nın eski logosunun kullanılmasına haklı olarak kıl oluyor. Mesele Barcelona değil tabi, meseleyi anladınız hepiniz. İşini doğru düzgün yapıyorsan, ilgili olduğun konulara hakim olacaksın. Ciddi yapacaksın yani bu işi.

Bizi daha fazla ilgilendiren bir konu var aslında. Türk Telekom Arena Stadı'nın henüz pek çok gazete ve blog daha ne biçim olacağını bilmiyor. Açıyor büyük ihtimalle google images'i, en popüler veya görüntüsü güzel olan resmi bloguna, çok daha önemlisi, bir gazeteye koyuyor.

Bildiğiniz gibi uzun zaman önce TT Arena için bir kaç firma ihaleye çıktı. Teknik meselelerini bilmesem de, ihaleyi batmadan önce Eren Talu ve firması kazanmıştı. Şuan yapılan stadın da şekli şemali Eren Talu ve firmasının tasarladığı şekilde. Adamlar batmış olabilirler, ancak tasarımı koruduk, değişmedi yani. Eren Talu ile birlikte ihaleye -yanlış hatırlamıyorsam- 2 firma daha katılmıştı (3 de olabilir). Bu firmaların da kendi tasarımları vardı. Başka stadlar yani... İçlerinde en ilgi çeken, arma şeklinde yolun olduğu (bkz: yukarı resim) staddı. Ama o stad ve o tasarım Eren Talu'nun ihaleyi almasıyla çöpe gitti. Yapılmayacak yani.

Geçen gün bir gazetede görmüştüm, geçen senelerde çok daha fazlaydı bu gazetelerin sayısı. Hemen hepsi yukarıdaki ilgi çeken resmi TT Arena olarak haberlerinin bir köşesine koyuyorlardı. Bloglar da yapıyor bunu. Galatasaraylı bloglar, hala TT Arena'yı yukarıdaki stad olacak zannediyorlar. Kendi takımının yıllarca beklediğin stadının şeklini şemalini bilmemek ve sitende, blogunda veya gazetedeki bir haberinde alakasız bir resim koymak, benim garibime gidiyor. Aha de gerçeği aşağıdaki...


Dediğim gibi geçen senelerde bu hata çok daha fazlaydı. Artık stad yükselmeye başladı ve projenin resimleri internette çok daha fazla dolaşıyor. Hatalar da azaldı haliyle. Ancak yine rastlayınca, bu sefer yazayım dedim. Kısacası yazının başındaki stad hakikaten çok çok güzel bir stad, ancak bizim stadımız değil. Bunu ısrarla kullanmayalım yazılarımızda.

Bir konu da hala yanlış biliniyor. Galatasaray Seyrantepe'nin bir kısmının isim hakkını aldı ve ismini değiştirdi. Artık resmi kayıtlarda da stadın olduğu kısım Seyrantepe olarak değil, Aslantepe olarak geçiyor. Hala gazetelerde, sitelerde veya bloglarda Seyrantepe diyenler, orada da hata yapıyorlar.

9 yorum:

DoGaN dedi ki...

Çok doğru bi noktaya varmışsınız ancak bende sizin için bi düzletme yapayım.. En üstteki resim Eren Talunun projesi ancak ihaleden sonra Toki daha masraflı olur gerekçesiyle kabul etmedi bu projeyi ve kendi projesini yaptı oda şimdi yapılan aşağıda ki resimdir..

Üstteki resime bakınca içime dert olan tek birşey var.. Oda insanların stada girerken kullanacagı GS seklindeki yoldur :(:(

DoGaN dedi ki...

_

mirmak dedi ki...

eyvallah selocan, bilgilendirme için teşekkürler...

Selocan dedi ki...

@CaptainIrmak

Abi bloglar mesele değil. Kimbilir ben de ne yanlış fotolar koyuyorum, ne yanlış bilgiler yazıyorum. Adam bu resmi alıp gazetesinde kullanıyor. Bir haber yapıyor bu haberde yanlış foto kullanıyor. O çok garip işte.

Dediğim gibi bloglar mühim değil, ama daha geçen hafta bir gazetede görmüştüm.

Selocan dedi ki...

@ DoGaN

Teşekkür ederim bilgi için. O yol hakikaten güzel fikirmiş, ama çok da şatafatlı. Bizim sade görünümümüz de hoşuma gidiyor.

Kimilerinin stadı içerden saray dışardan gecekondu gibi gözüküyor ona ne demeli.

mirmak dedi ki...

Selocan çok bilinmeyen bir konu aslında bu foto mevzusu.

Mesleğim gereği herşeyi ayrıntlı takip etmem her zaman mümkün değil bu arada. Profesyonellik gibi bir amaç taşımıyorum ben de, normaldir benim senin ya da başkalarının hata yapması. Görkem isimli bir arkadaş vasıtasıyla seninle bilgilendim.Bu benim için keyifli oldu. üzücü ya da kırıcı bir yazın yok sonuçta, ancak düşündüğün konuda hemfikirim seninle.

Gazeteler elbette daha ciddi çalışmalılar ancak bildiğim kadarıyla hem GS kulüp bünyesinden resmi olarak hem de medyada bu konuya ilgili bilgilendirici bir haber çıkmadı.(en azından ben öyle biliyorum çıktıysa da ben görmemişimdir) Gazeteler de dahil olmak üzere bu veya daha ciddi hataların çıkmasını bu minvalde normal buluyorum açıkçası.

Sonuç olarak bilgiyi paylaşmak güzel, tekrar teşekkürler...

Selocan dedi ki...

Kulüp deme bana abi, neyi düzgün yapıyor ki, bunu yapsın. Kulüp içinde bile stadın şekli şemali ile ilgili kaç adam vardır ki. Kendi reklamını yapan başkan dışında ben sanmıyorum başka biri olsun.

liverpoolandkop dedi ki...

Aslında altta ki resimde gerçeği yansıtmıyor.

Çatı makasları, çatının altında kaldı. Resimde dışarıda kalıyor ve çatı şeffaf değil.

liverpoolandkop dedi ki...

İsim hakkında net bilgiye sahip değilim ama stadın resmi sitesinde Seyrantepe olarak geçiyor.

http://seyrantepesporkompleksi.com/