Es Pilsen


Beşiktaş garip takım. Adamların bildiğin kırmızı forma kültürü var, kullanmıyorlar. Nerede lan kültürü diyen biri çıkarsa karşıma, 80-70 arası tarihlerde BJK'nın üzerinde kırmızı formalar vardı diye cevabımı yapıştırırım. Yani aslında bizim beyaz forma gibi BJK'nın ilk alternatif forması kırmızıydı. 90'larda da giyildi epey, 2000'lerin başından ortalarına kadar da vardı aynı gaz.

Bu sene beyaz-siyah ve siyah beyaz 3 forma yaptı BJK. Bir tane de gelecek zaman için gümüş düşünüyorlar. Tamam gümüş de bir mesafe ancak zaten beyaz forma giyen bir takımın gümüş ile gezinmesi saçma (belki Avrupa forması olarak düşünülebilir bizim sarı gibi). E tarihinden gelen kırmızın var ortada. Yapsana kardeşim. Fenerbahçe psikolojisine girip ezeli rakipte kırmızı var diye giymiyorsan ayıp ediyorsun.

Bu seneki kaleci formasını görünce -ezeli rakipte aynı renk var, ben giymem- psikolojisini çok fazla derecede taşımadıklarına kanaat getirdim (belki biraz). FB'de kırmızı kaleci kazağı da yok malum. Beşiktaş'ın armasında ki Türk Bayrağı'nın 2 renginden çok güzel bir kaleci forması çıkartmışlar, üzerinde hiç oynamadan gelecek sezon da kırmızı-beyaz (kırmızı ağırlıklı) bir forma çıkartmaları onlar için en büyük temennim olur. Ankaragücü bile Gençlerbirliği'nin renginde kırmızı forma yapıyorsa, senin tarihinden gelen bu formayı yapmaman ayıp.

Bu arada Beşiktaş en son ne zaman kırmızı forma giydi ? 2003-2004 sezonu yanılmıyorsam. Peki Yıldırım Demirören ne zaman başkan oldu ? 2004 yılında sanıyorum. Bu kırmızı vetosunu o mu yapıyor diye düşünmeye başladım hacılar.

3 yorum:

L dedi ki...

evet abi son kırmızı 03-04. ondan beri kırmızı yok.

Burak Eken dedi ki...

2004-2005 sezonunda Star gazetesinin verdiği bir Beşikştaş posteri vardı. O posterde tüm futbolcular, kırmızı forma giymişti. Ama 2003-2004'teki gibi değildi, farklı bir modeldeydi. Fakat o formayı hiçbir maçta görmedim.

L dedi ki...

LAN CAPS VEEER. oğlum görmeliyiz o formayı lan. ben de hiç hatırlamıyorum o dönemden kırmızı. ilan falan mı versek amk.