Naz Aydemir



Bu kadar forma manyağı olmamın sebeplerinden birincisi, farklı renk formalardır-deplasman formaları veyahut. Çünkü bu formalar, artık bahsi geçen takım kimse, o takımın her zaman alıştığımızdan farklı renklerle sahada yer almasını sağlar. Böyle bir ferahlık gelir, o aynı takımı değişik renklere boyanmış halde görmek hoşa gider. En azından benim hoşuma gidiyordu, hala da gidiyor.Kulüp takımlarında bu var malum, ama milli takımlarda yok. Her milli takımın 2 veya 3 rengi var, ve kendilerine özgü forma desenleri var. Çok nadir bunların dışına çıkıyorlar. Hep kafamdan geçer, eğer milli takımların da farklı renk forması olsa, nasıl olur. Tabii bu mantık-dışı.

Yani düşünsene, Türk milli takımı'nın siyah forma yaptığını? Kulüp takımı olsa tamam dersin, bir kırmızı, bir beyaz, bi' de 3. forma niyetine siyah kondurmuşlar dersin. Ama milli takımda yok böyle bi'şey. Olmaz da. İstisnası vardır belki de.

Yakın zamanda Bayan Voleybol milli takımı'nın siyah formasını gördükçe, bende yukardaki bahsettiğim düşünce alevlendi. Ablalar siyahla filan çıkmış böyle. Errea'lar. Dedim işte bu.

Benim acayip hoşuma gitti. Ha nedir, çoğunluk "milli takımda kırmızı-beyazdan başka renk olur mu kardeeeeeşim" çeker, biliyoruz. Haksız da değiller. Ama ben bu formaya bittim.
İlk önce dedim, lan acaba kırmızı veya beyazdan biri yok mu da siyah yapmışlar. Hayır, diğer iki temel renk de var. Birini şu üstteki, diğerini de altta görebilirsiniz. Hepsi güncel, son şampiyonadan resimler.


Peki 2 forma/renk yetmiyor mu voleybolda, neden 3. var? Kesin bilgim yok, ama bir tahminim var. Ben çok içli-dışlı değilim voleybolla fakat, hiç izlemişliğimiz yok değil. Hani kimi zaman sahadaki kadroda bi abla farklı renk forma giyer, sanırım libero oluyor o. İşte onun farklı renk forma giymesi durumuyla ilgili bi'şey olabilir bu siyah formanın yapılması. Onun dışında nedir, ne değildir bilemem. Bilgisi olan varsa yorum kısmına bekleriz. Ya da şu ablalardan birisi akrabası-eşi dostu-bacısı olan varsa, sorsun etsin. Bi'şey yapın la.

0 yorum: