Pranjic

Normalde milli takımlar için her turnuva öncesi yeni bir forma çıkartılır/tanıtılır ve o turnuvadan sonraki elemelerde de o giyilir. Fakat forma sponsoru Adidas olan bazı takımlarda, daha sık forma değişimlerine şahit oluyoruz son 1-2 yıldır.

İspanya, Euro 2008'de şu formayı giydi.



Ardından, Konfederasyon Kupası için bu formayı yaptı Adidas. Ve sanırım ilk kez, bizle Barnebau'da yaptıkları maçta giydiler. Biz de o dönemin kreasyonunun beyaz formasının yeni halini ilk o maçta giymiştik.



2010 Dünya Kupası'nda ise şort rengi açıldı, 1982vari bir formaya döndü İspanya forması. Bu forma güzel hatırlanacak elbet, ilk Dünya Kupaları'nı bu formayla kazandılar.



Normalde bu formayla elemelerde devam etmeleri gerek, ki ilk maçlarda da bu giyildi. Federasyon arması üstüne yıldız eklemesiyle tabii.

Ve elemelerin ortası denebilecek dönemde yeni bir forma daha. Bugün çıktı ortaya. Ben beğendim.



Formaya şort renginde ekleme yapılması, bir formada yapmazsan, sonrakinde yapman gereken, bir nevi zorunluluk. Değişik ayrıntılar olacak ki, krasyondan kreasyona fark olsun.


Ayrıca çorabın en üst kısmında yine lacivert kullanılması da çok hoş.

5 yorum:

Burak Eken dedi ki...

İspanya'nın formalarını, oyunlara göre inceleyince, daha acayip bir sonuç çıkıyor.

PES 2008 ve FIFA 08'de, 2006 Dünya Kupası'ndaki home formaları vardı. 2009 oyunlarında, Euro 2008'deki home formaları; 2010'da, Konfederasyonlar Kupası'ndaki home formaları vardı. 2011'e geldiğimizde, 2010 Dünya Kupası'ndaki home formaları yer alıyor. 2012'de de bu, yeni çıkan home'ları olacak. 2013'te de, Euro 2012'de giyecekleri home...

Kulüp gibi, her sezon yeni home forma çıkarıyorlar.

Adsız dedi ki...

Pranjic ne alaka amına koyim ya...

asdfjasdkfjkasdjfkasfkasdflkajlhweljzxcv

pepino dedi ki...

su fifa logoları bence formanın bütün ahengini bozuyor sarı detayları olan formaya altın rengi hic gitmiyor barcelona forması icin de gecerli bu

Selocan dedi ki...

wc'de giyilen favorim. Son formaya alışmak lazım. İlk izlenimim wc de oynanan kinden daha kötü olduğu. Ama değişebilir zamanla.

L dedi ki...

@chao başgan:

abi tam yazı bitti, özetlerde "pranjic ortaladı..." dedi. gerisi malum.