Sık

"Real Madrid kazansın istiyorum. Barcelona'yı sevmiyorum, İspanya'nın en zengin şehri ve fazla pazarlamayı seviyorlar, ezilmişlik pazarlamasını. Ve de çok iyi oynuyorlar, çok can sıkıcı. Iniesta-Xavi ikilisi ön plana çıkmazsa Real Madridli futbolcuların tamamı maçı sürükler."

Mehmet Demirkol,

Ntvmsnbc.com için yaptığı Barça-Real yorumu.

xxx

Aşağıdaki muhabbetleri bir kenara bırakalım,

1. "Futbol" açısından baktığımızda, bizim memlekette kaale almak istediğimiz birkaç adamdan biri olan Demirkol gerçekten Barcelona için "fazla iyiler, can sıkıcı" diyebiliyorsa, biz dükkanı kapatıp gidelim abi. Dayıoğlu herhalde gezegenin geri kalanında her maç harika futbol izliyor da, Barça'nın oyunu fazla iyi geliyor ona. Bakın bunu bir Barcelona taraftarı olarak falan değil, bir "futbolsever" olarak, azıcık futbol kırıntısı peşinde koşan bir adam olarak söylüyorum-evet, "dilenci". Mesele isimler değil.

2. Derbi yorumuna şehir analizinden girmen nasıl oluyor bey abi? Barcelona şehrinden tiksin de, efendi gibi derbi yorumu yapsan?

3. Son zamanlarda Messi abartısından kaçıp "Xavi-Iniesta" popülizmine kaçan bir grup var, Demirkol da ona sığınmış. Bu takımın ikisi yokken bile belli bir seviyenin üstünde olduğunu bilmemesine normal diyebiliriz-ve içerde oynayacaklar. Ki son 2.5 senede kaç kez de Iniesta'sız sahadaydılar.

Ve daha bir sürü şey. Real Madrid kazansın amınakoyym. Şampiyon da olsun. Bu takım da bir şekilde dağılsın hatta, iyice futbolsuz kalın. Mourinho'nun laf sokmalarıyla eğleşin, Ronaldo'nun saç stillerini konuşun, Katalan-Kürt benzetmeleri yapın. Oynanan top dışında her şeye tav olun.

1 yorum:

Selocan dedi ki...

Barcelona takımı da aynı politikayı izliyor hacı. Şehri ile aynı yani. Demirkol da onu demek istemiştir. Ezilmişlik pazarlamasını iyi yapıyorlar yani. Bu Mes Que Un Club sloganı kebap dükkanları var diye değil herhalde.

Dünyada da daha rahat bir azınlık grup yoktur bu Katalanlardan başka. Şımarıklar diye boşuna demiyoruz. Hala 50-60 sene öncesinde ipneler. Franco'nun kemikleri kalmadı ortada bunlar hala ezilen halk. Buralara gelsinler de görsünler ezilen halkı pezevenkler.

He Real Madrid kimilerine abuk subuk sebeplerden antipatik geliyor ya hani. Barcelona da bu sebeple antipatik işte.