Sparta'yı Sparta'da

Uzun süre sonra gece internetle içli-dışlıydım nihayet, fakat o anlarda inanılmaz şeyler olmuş ve ben birini gece sonradan farkettim, birini de az önce tam olarak gördüm.

İlki Pacers'ın hayvanlığı. 3. çeyrekte Denver'a 54 sayı attılar. Büyük ihtimalle rekordur diyordum, ne rekoru, NBA tarihinde 4. sıradaymış. En çok sayı bir çeyrekte, Buffalo Braves tarafından kaydedilen 58'miş. Taa 72-73'te.
Daha büyük hayvanlık, adamlar bu çeyrekte 20/21 atıyor. Dahası, kaçan şut da son şut. Yani Pacers oyuncuları 3. çeyreğin bitimine birkaç saniye kala 20'de 20 atmış vaziyette. Lan manyak mısınız? Canlı izliyor olsam bir yerden sonra "hasiktir lan ordan" diyip kapatırdım herhalde.

İkincisi kişisel bir hayvanlık. Ama çok büyük. Paul Millsap, Miami'yle Miami'de yaptıkları maçta ("Heat'i Heat'te yenicez") normal sürenin son 28 saniyesinde 8 sayı geridelerken, attığı 3'ü üçlük olmak üzere, 11 sayıyla maçı uzatmaya götürüyor. Ve bu adamın geride kalan 5 sezonluk kariyerinde yalnızca 2 üçlük isabeti var. Sonra sen gel, Miami'yle deplasmanda yaptığın maçta son 28 saniyede 3 tane üçlük çak. Ray Allen sanki mübarek. Toplamda da 46 sayı atıyor Millsap. 19/28 ile. Box Score'a baktım sabah, 3/3 üçlüğü görünce şaşırdım tabii ama, böyle bi'şeyi nerden aklıma getireyim. Şurdan bakın abi. Üçlükler zaten beklenmedik ve harikulade ama, son isabet tek başına bile büyük iş. Miles'ın üçlüğü kısa düşüyor, Millsap topu yamularak tamamlıyor, ve top süre tamamlanmadan hemen önce giriyor.
Bu aşmış performans sonrası yenilen Heat de kendine gelemez inşallah. Amına kodumun toplama takımı.

Kıssadan hisse:İzle(ye)meyip netten takip ediyorsan bile, efendi gibi takip et maçı. O anda tarihi bi'şeyler gerçekleşiyor olabilir.

0 yorum: