Süper Lig En İyi 10 Forma

Birincil olarak özgün tasarımı göz önünde bulundurduk. Pek çok takımın hazır tasarımlar kullandığını görüyoruz, onların bu listede hiç şansı yok. Daha sonra kombinasyonlar ve görünüm güzelliği sıralamayı belirledi. Başlayalım.

10


Bursaspor'un bu turuncu formasının listeye girmesinin sebebi kullandığı marjinal renk ve koyu şort-çorap kombinasyonu. Güzel formalar listesinde belki daha üst sıralarda yer alırdı, ancak en iyi forma listesinde iyiler arasında son sırayı alıyor. Tasarımsal olarak pek uğraşılmamış çünkü.

9


Trabzonun bu forması da gerçekten güzel. Koyu şort ve çorabın üstteki detaylar ile bütünlüğü muhteşem. Ancak Nike'ın hazır kalıbına renk dışında tasarımsal olarak bir şey katılmamış. Yine de başarılı dış görünüşü ve kombinasyonu listeye girmesine sebep oldu.

8


Gençlerbirliği'nin bu seneki formaları gerçekten güzel. Genç tasarımcıları Görkem Eke güzel iş çıkartmış. Bu beyaz forma da sade ve şık. Ayrıca genelde yandan inen tek çubuğun aksine tasarımsal bir farklılık yaratılmış ve 2 çubuk indirilmiş. Fazla sade olması güzel, ancak özellikleri sınırlı. Yine de tasarımsal unsurları onu listede 8. sıraya taşıyor.

7


Kasımpaşa'nın marjinal 3rd forması. Tasarımsal özellikleri fazla ve uyumlu. O takıma özel yapıldığı belli. 7 numarayı hakediyor

6


Galatasaray'ın mercan forması. Biz yakından tanıyoruz bu formayı, ancak bu tanışıklığımızı unutup diğer takımlarla aynı mesafede bakacak olursak güzel tasarımsal özellikleri var. Arma kenarındaki Aslan baskıları, sırttaki Galatlar çerçevesi ve en önemlisi siyah şort-çorap kombinasyonu onu iyi bir forma yapıyor. Alıp kumaşına bakana kadar tabi.

5


Beşiktaş'ın siyah forması. Sade, başarılı. Fazla yazmaya gerek yok. Çok güzel forma

4


Bu formalar kalite kokuyor. Fazla abartı tasarımsal özellikleri yok. Çok sadeler ancak ince detayları ligdeki en iyi formalardan olmasını sağlıyor. İkisi de bizden aynı puanı aldı ve 4. sıraya oturdular. Özellikle gövde üzerindeki baskı detaylar şık durmuş.

3


Yine genç tasarımcı Görkem Eke'nin müthiş bir çalışması. Gençlerbirliği home forması. Üzerinde gövdeden başlayıp sırta kadar devam eden altın geometrik şekil bu sade formaya hava katmış. Çok çok iyi bir forma. 2 tarafı farklı renkler taşıyan asimetrik bir çubuklu. 3. sırayı hakediyor.

2


Ankaragücü'nün kuruluş forması. Retro tasarımı muhteşem, ayrıca üzerinde Ankaragücü'nün tarihteki diğer isimleri alt alta yazılmış. Bu çok belirgin değil, ancak öyle olması daha güzel. Puanının çoğunu çok çok iyi olan retro tasarımından alıyor. Yakalar - kol uçları muhteşem

1


Ligin en iyi forması. Ankaragücü'nün arma forması. Çubuklu görünüm ve gövdedeki dev armanın bütünlüğü inanılmaz. Anlatılacak pek fazla şey yok. Kesinlikle 1 numara.

---

İşte ben ve Lappap'ın belirlediği ligin en iyi formaları countdown şeklinde huzurlarınızda. Burada bazı takımların 2'şer formasının olmasının tek sebebi tasarımcılarının çok iyi olmaları. İyi tasarımcı bir takıma 1'den fazla iyi forma yapabilir. Ankaragücü'nü duble yaptığı için tebrik ediyoruz.

12 yorum:

yapmahayrettin dedi ki...

yanlız lescon psv'den araklamış biraz :D

pepino dedi ki...

su ankaragucunun cubuklu formasına bir daha neden arma koymuslar ki anlamadım zaten hayvan gibi var bi tane cok gereksiz olmus bence bide farkettiniz mi bilmiyorum ankaragucu bucaspor macında kırmızı forma beyaz sort giydi

Selocan dedi ki...

Kural aga. Arma koyması lazım formasına.

L dedi ki...

@yapmahayrettin:

biraz mı... :)

@pepino:

evet, çok da güzel görünüyodu.

yapmahayrettin dedi ki...

renkler değişik en azından :)
geçen seneki d.bakır'ın mavi formasını hatırla :)

L dedi ki...

tabi canım, hiç giymedikleri renkte deplasman forması yapan takımlara maddi destek veresim geliyor.

yapmahayrettin dedi ki...

aynen bu arada hiç giydiler mi o mavi formayı ? ciddi olarak soruyorum bunu :D

L dedi ki...

çok az da olsa giydiler diye biliyorum. 2-3 filandır maksimum.

yapmahayrettin dedi ki...

eh en azından gerçek bir 3rd-4th-5th kaçıncı formaysa olmuş fb gs gibi 40 maçın 20'sinde giymemişler

L dedi ki...

evet. ama o sene beyazları da vardı. hani onlar away için hep beyaz giyiyo, beyazı yapmayıp onu yapsan, tam amacına ulaşır.

yapmahayrettin dedi ki...

işte sırf kataloğu doldurmak için forma yapıyolar çubukluları vardı,parçalıları,çakma barcelonaları :D,beyazları ohoo nerde sıra gelecek o formaya :D

Unknown dedi ki...

ankara gücü formaları cok güzel gercekten

birde gençlerbirliği formalarını çok beğendim.özellikle home forması harika görkem eke genç yaşına rağmen mükemmel formalar cıkarmıs.bir fenerbahçeli olarak takımımın böyle gençlere yol acmasını isterim.