Beyaz


Aceto'nun yazısında bahsettiği şakalardan biri bu forma olsa gerek. Yeni olduğu, reklamından belli. Barcelona eğer bir gün böyle bir forma giyerse taraftarları tarafından nasıl bir tepki görür merak ediyorum. Beyazdan ne kadar nefret ettiklerini biliyoruz.

Formaya bakınca hem reklamı, hem de rengi ile ne kadar "diğer takımlar" kokuyor. Armayı görmeyen adam sksen Barcelona demez. Eskiden o reklam da yoktu, şimdi var. Bir zamanlar o da büyük bir tabuydu, bir baş kaldırıydı. Rosell yıktı bu büyük geleneği. Şimdi beyaz için "olmaz be yahu" diyenler biraz daha tırsarak bakıyordur şu resme.

İşin şakası öyle bir şey olmayacak. Barcelona asla beyaz forma giymez. Giymesin de zaten, duruşlarını ve değerlerini korumaları taraftarıyım ben. İşin Barcelona forması olma kısmını bir kenara bırakırsak tasarım falan çok efsane. Baya güzel forma yani.

5 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Eğer Barça beyaz forma giyerse, Rosell'i, Nou Camp'ın girişine asarlar.

L dedi ki...

nette dolaşan bi tasarım vardır. geçen 2 sene giyilen sarı formanın beyaz versiyonu gibi. her forma aradığımda karşıma çıkar. söver sayarım. onu bulursam koyayım.

ayrıca beyazın üstüne bordo-mavi aslında iyi gider. trabzon'un bunu iyi kulanması gerek esasında. ama tabii barça'da malum. ihtimali bile yok.

burranazzo dedi ki...

mersin idman yurdu logosu yakisir...

bu ne ya?

Yıldırım dedi ki...

70lerin başında barca'nın bembeyaz forması vardı, hatta bende kadro resmi de var beyaz formayla..
2000li yıllardan sonra çıktı bu beyaz düşmanlığı, numaraları beyaz yazardı hep, bu yüzden sarıya çevirdiler.. bu da geçebilir bi zaman sonra beyaz formayla görsek hiç şaşırmam..

L dedi ki...

abi sen onu bizim maillerden birine yardırıversen...