Pire

Inter'in 2. formasının beyaz olduğunu hepimiz biliyoruz. İlk ne zaman giydiklerini bilmiyorum, fakat en azından 1964-1965 sezonunda giydikleri kesin. Bu resimler, o sezon Benfica ile oynadıkları Şampiyon Kulüpler Kupası finalinden. Kupayı da alıyorlar. Herrera dönemi işte.



Aşağıdaki resimde efsane kaptan Facchetti görülüyor, elinde kupayla. Inter, üstüste Kupa 1'i müzesine götürüyor. Böylece bir tane daha deplasman formasıyla Kupa 1 kazanan takım görüyoruz. Milan zaten bu konuda lider. Adamlar toteme çevirmiş durumda iyice. United'ın var, mavi formayla yanlış hatırlamıyorsam. Bir de bu eklendi.



Tabii, taa o zamanlar böyle 2. formaların olduğunu bilmek çok güzel. Sadece tek renk de değil hani, açık forma-koyu şort kombinasyonu bile halledilmiş. Benim tuttuğum takım bu sezon bi' tane yapabildi ondan, 2011'e gireceğiz. Anca.



Beyaz hemen hemen hep var Inter'de, fakat işte "bu" beyaz başka. Mesela bizim şimdi Neuchatel beyazını modernize edip giysen, önemi başka olur değil mi? Onun gibi. Ortadan çift şerit geçirilmiş beyaz da, tarihsel açıdan daha çok önem taşıyan bir konumda. Her zaman giyemezsin günümüz futbol endüstrisinde ama, 2 sezonda bir falan giyersin. Zaten çapraz şerit de var ceplerinde (Üstteki, 96-97 beyazı).


Bu üstteki beyaz, enine çift şeritlinin bir yan versiyonu gibi. 98-99. Ki bu dahil, o sezonun 3 forması da gayet iyi.


Son dönem enine çift şeritli beyazlar böyle devam ediyor işte. 98-99'un ardından 05-06'da geldi bir örneği daha.

Ve sonuncusu da, geçen sezondu. Belki finalde giymediler ama, bu tip beyazı giydikleri sezonda, yıllar sonra Kupa 1'i almaları, yaşlı Interlilere eski günleri hatırlatmıştır muhtemelen.


Nike'tan bu beklenir tabii. O tarihi formayı tişört olarak da üretmişler, ve forma harici bir konseptte de giyebilmek mümkün. Şıklığa baksana.

2 yorum:

9.15 dedi ki...

Birde gözlerden kaçmış olabilecek şu forma var http://bit.ly/hwWc7N :))

L dedi ki...

yok yok, gözden kaçmayı geçtim, gayet ilgilenmiştik bu formayla zamanında. yine de sağol :)