Referee


Ülkede ne yazık ki hakemlerimiz pek fazla hedef belirleyemez. Futbolcusu belirler, hocası belirler, yöneticisi bile belirler ancak hakemler hep başkalarının elinde oyuncak oldukları için kendilerine ait hedefleri dışa vurulamaz. Hakemlerimizin çok pis işlere bulaşmışları da vardır, tertemiz olanları da. Bu 2 tarafın da ortak yanı birilerinin hoşuna gitmediği yönetimlerinden sonra düdük asmalarıdır.

Cüneyt Çakır nasıl bir hakem bilmiyorum. Ben 1-2 hakem harici pek fazla hakem izlemem. Maç gelir geçer, oynanır, hangi hakem yönetmiştir bakmam bile. O yüzden Cüneyt Çakır uluslar arası düzeyde u-bilmemkaçlar yönetene kadar pek dikkatimi çekmemişti. Baktım halbuki 2001'den beri Süper Lig'de maç yönetiyormuş.

Bu sene kesinlikle onun senesi. UEFA ona çok güveniyor, ben Ahmet Çakar'dan beri görmediğim (ki o zamanlar hakemler siyah giden adamlardan farksızdı benim için) bir durum var ortada. Şaşırıyorum. Barcelona - Chelsea ve şimdi de geçen senenin şampiyonu Inter'in maçını yönetecekmiş Çakır. Son 2-3 senedir Avrupa'ya damgasını vurmuş en büyük 3 kulübün maçları verildi bu adama.

Eğer onu da başka birileri kontrolü altına almaya kalkmazsa, ya da birilerinin kuyruğuna basmazsa 2012'de maç yönetirken göreceğiz kendisini. Bu önümüzdeki 2 senelik performansı onun grup maçlarından çıkıp çıkmayacağını belirleyecektir. Bakın kesin var şampiyonada diyorum, ancak grup maçlarından sonra ülkesine yollanıp, yollanmaması bu 2 seneye bağlı.

Dedik ya tepede, hakemler hedef belirleyemez bu ülkede diye. Cüneyt Çakır belirtmiş. Hedefi Dünya Kupası'nda maç yönetmekmiş. Henüz önünde 4 sene var. 4 sene sonra ya düdük asar, ya da Kupa'da bu ülkeden çıkmış en meşhur hakem olarak görev alır. Ne yazık ki, bu kararlar onun dışında gelişecek bu ülkede olduğu için, o da anca izleyecek bizim gibi. Umuyorum istediği bütün hedeflere ulaşır. Ya da şöyle diyelim; Barcelona, Inter maçlarını yönettikten sonra kaderini skindirik bir Süper Lig maçı belirleyecek, ne acı.

1 yorum:

cesc dedi ki...

Maçtan önce hakemin kim olduğuna dahi bakmayan, haken aklına dahi gelmeyen futbolsever. İşte bunu seviyorum!