Çıkartma 7


O nası' bir toyluktur, yarabbim.

Güzel İkili 4


Ne demişler;Pele good, Maradona better, George Best...

Sülalemi Keserim

Ajax Çocukları


İnsanın aklına önce şu yazı geliyor. Daha önce ufak Kluivert'ın Van Basten ile bir resmini koymuştuk. Şimdi de Rijkaard ile-çok bilinmeyen bi'şey değil gerçi. Çok var böyle resim ortalıkta. Eğer Kluivert birkaç sene sonra, daha 18 yaşındayken finalde gol atıp Ajax'a yıllar sonra ilk Kupa 1'ini getirdiyse, bunda ufacık veletken statta efsane oyuncularla yanyana durup fotoğraf çektirebilmesinin payı da var pek tabii ki.

Sen o özgüveni verirsen, sonra aşağıdaki gibi olur, o velet gider o efsaneyle Avrupa'nın tepesine çıkar, o nesildeki futbolcuların hepsi de, dönemlerine damga vuran isimler olur.


Çıkartma 6

Çıkartma 5



4'te 1, Dios için kötü gibi durabilir ama, hiç de olmayabilirdi, öyle de düşünmek lazım.

Terim

Cübbeli Lappap Hoca geçen haftalarda epey saçlardan gitti. Gerek kısalan saçlar, gerekse düzleşen saçlarla ilgili bir kaç başlık açtı. Ben de bu 2 seriye, aynı anda tek bir kişi üzerinden yeni bir halka eklemek istedim. Bugün bir resme rastladım, bunun üzerine bu seriyi yapasım geldi. Fatih Terim'in saçlarının gitgide kısalması Valdes gibi keyfi değil, Cambiasso gibi zorunluluktan. E tabi yaş da var. Normal şeyler, ancak ilk saçları hakikaten ilginç. Ayrıca sadece kısalması değil düzleşmesi de var. O kıvır kıvır saçlar artık pek olmasa da, olanlar bir hayli düz.


Modele bak, beyaza boyasan İngiliz hakim. Ayrıca süpürge gibi. Yoğun ve kıvırcık.




Siyah Almanya Forması

2010-2012 Away

İngilizlerin Nazi benzetmesi yaptığı Almanya forması, kupada giyilecek en güzel formalardan biri. Tabi away forma olduğu için daha az giyilecektir. İngilizlerin neden bu kadar yaygara kopardığını da anlamak mümkün değil. Adamların bayrağının rengi sarı-kırmızı-siyah. Beyaz forma onların Home forması olduğuna göre, sarı bir away yapmak saçma (iki açık renk). Bu sebeple de bazen kırmızı, bazen de siyah forma yapmaları çok normal.

2004-2006 Away

İngiltere-Almanya maçları, ulusal takımlar arasındaki derbilerde, Arjantin-Brezilya derbisi ile birlikte ilk 2 'de yer alır. Bana göre de 1. sıradadır. Bu sebeple de İngiltere'nin sataşması normal. Ancak atladıkları bir durum var. 2004-2006 yılları arasında Almanya yine siyah forma giymişti. Ben o zamanlar böyle bir söylenti çıktığını hatırlamıyorum. Bu sataşmanın bir sebebi; İngiltere'nin uzun yıllar sonra ilk defa bir kupaya bu kadar umutlu bakması ve gerek ezeli rakibi, gerekse her turnuvanın banko favorisi olan Almanya'yı bu tip bir pis propaganda ile turnuvanın antipatik takımı haline getirmeye çalışmak olabilir.

İngilizlerin soykırım zamanına gönderme yapması da, yine kendileri açısından başka bir vahim durum. Çünkü Dünya Kupası Güney Afrika Cumhuriyeti'nde. Bu ülke 1900'lü yılların ortalarına kadar bir İngiliz sömürgesiydi. Orada yaşayan Afrika halkının, ki tribünleri onlar dolduracak, İngiltere'ye pek sempati ile bakacaklarını zannetmiyorum. Belki de bu sebeple, yaşanmış bir başka utanç olayını hatırlatarak dikkati başka tarafa çekip, en büyük rakibini antipatik hale getirmeye çalışıyor olabilir İngiltere.

Çıkartma 4


Şöyle bi'şey var, ben ve sanırım birçok kişi, Maldini'nin saçlarını dalgalı sanıyor ama, eski resimlerine bakınca bariz kıvırcık. Hani blogda o kadar kişiye salladık "ne lan bu saç düzleştirme" diye, koca efsane de yapıyormuş, hadi gel de salla şimdi.

Ricky Davis?


NBA'in en çatlak adamlarından biri, Ricky Davis Türk Telekom'la anlaşmış. Ankara'da oturuyor olmak isterdim. Ulan Ricky Davis'in bizim memlekette ne işi var be, puahuaha. Detay.

Çıkartma 3


Saçların gelişimine dikkat...

Adam Olacak Çocuk-Nerden Nereye "Don Nelson" Özel



Keserim


Önce, şöyle bi'şey var. Bi' bakın.

Şimdi bu sallama olabilir, yazarın hayal gücü olabilir, gerçekleşme ihtimali az olan bir vaka olabilir, "Fb'nin Kaka'yı alması" gibi bir durum olabilir ve üstüne söylenebilecek bi' ton söz var;ama öncelikle şunu diyorum:çocuğumu keserim. Ne demek olduğunu anlayan anlar.

Başka söylenecekler, sonraki mesele.

AI-EB


Çok değil, 3 sene önce -takım ismi önemli değil- bir takımın kadrosunda, bir maçlık Elton Brand
ve Allen Iverson olmayacak, şehir halkı ayağa kalkardı. Şimdiyse böyle bir durum olduğunda, kimsenin umrunda olmuyor. Aslında tek başına "Nerden Nereye"lik foto...

Kapono da "nasıl olsa oyuna sokan yok" diye karşıdaki kızları keser gibi.

Nereden Nereye 11

Çıkartma 2

Son Adam Guiza


Dün Show Tv'de, aslında hiç izlemediğim 6 Pas programını,o saatte izleyecek hiç birşey bulamadığımdan izledim. Orada, bilmem kaç bilmem kaça mesaj atıp yorum bırakırsanız, mesajınız TV'nin altından şerit halinde akıyor ve yazdığınız çok mühim yorumlar sayesinde arkadaşlarınıza, "bak ben TV'de yorum yaptım" deyip hava atabiliyorsunuz. Her neyse konuya gelelim.

Adamlar öylece konuşurken gözüm bu salak mesajlara gitti, içlerinden biri komikti ama, paylaşayım;

"Hakemin gole giden adamı düşürene sarı kart vermesi doğru karardı, çünkü gole giden adam Guiza'ydı ve bu da demek oluyor ki yüzde yüz gol şansı değildi."

Haklı buldum seyirciyi.

Çıkartma 1



Yeni seri var ahali. Nette yine yanlışlıkla bir site buldum. Dayılar çıkartmalardan üstte gördüğünüz şeyleri yapmışlar. Arakladım 10-15 tanesini, işte bizim için önemli olanlar, büyük futbolcular filan. Ufak ufak koyacağım. Çok hoşuma gitti bu işlerle ilgilenen biri olarak.

Zabri


Futbolu götünden izleyen çok. Bu model, Sabri'yi Uğur'a tercih eder. Çünkü Sabri "koşuyordur", "yırtınıyordur", "yürektendir". Daha bir sürü bok püsür. Bakın, bu adam futbol bilmiyor. Pas vermeyi bilmiyor. Pozisyon bilgisi yok. Uğur'un Sabri kadar çabuk olmadığını gören insanlar "ulan Zabri'nin hakkını yedik be" diyip, bir nevi günah çıkartıyorlar. Hayır amına koyym. Bunun sencesi bencesi yok, bu adam Galatasaray'ın sağ beki için Uğur'dan daha uygun değildir.
Bu adam, bugün de görebilirdiniz, ileri çıktığı atakta, top kaybedilip karşı atak gelirken geri dönmüyor. Bu mu koşan adam?
İleri çıkışlarda bek ve orta saha oyuncuları üçgenler oluşturarak çıkar. Sonra orta saha oyuncusu bekin önüne salar, bek gider ortayı açar ya da atak ileri taşınmış olur. Sabri bunu yapamıyor. Ve bu söylediğim şey, bir bekin, Galatasaray gibi nasıl oynamak istediği bilinen bir takımda banko oynayan bir bekin yapması gereken en önemli şey. Bu salak anca ara sıra kendisi alıp gidiyor ve orta açabiliyor.

4-1 yendik, neredeyse sezonun en iyi maçını oynadık. Önde deli gibi bastık, hele de ilk yarım saat. Unutulacaktır, ama ben unutmayacağım. Yediğimiz golün tek sebebi bu adamdır.

Bu adam sağ bekimiz olduğu sürece, bizim istediğimiz bek katkısı gelemeyecektir sağdan. Ve kim bu adamı Uğur'a tercih diyorsa, futbol bilgisinden şüphe ederim. Bu kadar da kesin.

Edit:Selocan dedi ki, "Abi bu dediğin Rijkaard'ın futbol bilgisine laf etmek değil mi?" Güzel nokta. Sürekli yaptıkları için "vardır bir bildiği", "şundan yapıyor yav" dediğimiz adam, niye Sabri'yi banko oynatıyor, ya da "oynatıyor"? Bir kere Uğur'un farkında olduğunu söyleyerek başlayalım. Yani bazıları gibi "adam değil" gözüyle bakmıyor ki, Sabri yokken Barış'ı filan çekmedi beke. Ona da önem veriyor, bu bariz. Uğur yerine Sabri tercihine ise oyuncuları tanıma süresiyle alakalı bakabiliriz. Sonuçta bizim Sabri'ye bakışımızla, Rijkaard'ınki farklı. O yüzden bizimki gibi bakabilmesi için zaman lazım. Sonuçta bu adam takımın başına geldiğinde ne Uğur'u biliyordu, ne de Sabri'yi. O sebepten yeterli farkındalığa ulaşması için zaman gerekiyor.