Yeşil Ve Siyah Ve Beyaz


Geçen sene berbat bir şekilde 2 home renginden ayrı ayrı 2 forma çıkaran Wolfsburg, bu sezon artık başkan Adidas yetkililerinin yakasına mı yapıştı, taraftar isyan mı çıkardı nedir, efendi gibi home ve away giyecek. Anadolu takımı gibi sahada salınmayacak yani. Fosforlu sarı awayleri vardı, kaç kere giydiler merak ediyorum.

Bu kez 2 formada da akıllı tercihler var. Beyaz home'a yeşil eklemeler yapılmış ve, yeşil renk biraz da away'e havale edilmiş. Bizim şu çok tutulan mor renk hadisesinde de yapmamız gereken bu. Beyaz veya siyah formalara yapılacak mor takviyesi hem formayı daha şık hale getirir, hem de bu mor sevgisi ayakta kalır, ne bileyim forma satışları filan aynı zamanda. Eğer geçen seneki fosforlu da varsa bu sene, bu üçü iyi kombinasyon olur.

Nerden Nereye Dünya Kupası Özel 7

Velet


Daha önce birileri koyduysa bloguna bilemem, çünkü bi'sürü blogda var böyle seriler. Ben pek sevmediğimden el atmadık ama, bunu koymadan yapamazdım. Çok hoşuma gitti. Bu velet, hangi futbolcunun küçüklüğüdür? Önceden sağda solda konduysa, bilen haber etsin de sıçmayalım.

Oldu 1


"Amına goduk, Johan başgaaan." Reis "ben bu takımı izlemek için para vermem" dedi, elemanlar da yendi. İntikam 1. 94 ve 98 halloldu-Chao Grey'e el sallıyorum şu anda.
Şimdi, ya 74'ün hesabı kesilecek.


Ya da 78'in. Hangisi gelirse artık.

İntikam


1. Bu sol taraftaki amına koduğumun oğlu, benim çocukluk travmalarımın sahibidir. O zamanlar 7 yaşındaki ufak Lappap, Brezilya-Hollanda çeyrek finalini izler. Bu amcık da, taa ebesinin amından attığı frikikle, maçı 0-2'den 2-2'ye getiren Hollanda'nın elenmesine sebep olmuştu. Bir sonraki kupada da penaltılarla Hollanda'yı eleyen Berezilya'nın hesabı, yarın kesilecektir.

2. Az önce Alper Öcal abimizin şu tıvitinden Berezilya'nın yarın mavi formayı giyeceğini öğrendik. Devamında son olarak bu formanın 2002'deki kupada İngiltere'yle oynanan çeyrek final maçında giyildiğinden bahsetmiş. Ki birçoğumuz hatırlıyordur bu maçı ve yukardaki resim de o maçın öncesinden. Bu formayla sadece 74'de Hollanda'ya yenilmeleri harika (bu maçı da geçenlerde eurosport'da mı ne izlemiştim. Ve buyrun). Yarın da öyle olacak inşallah.

Buradan Mr Chao Grey'e de selamlarımı yolluyor ve "nah alırsınız" diyorum.

68868668


Nerden Nereye 23



The Gunners


2010-2011 sezonu içinde 125. yılını kutlayacak olan Arsenal, köklerine dönüş yapmış. İlk formaları bu değil, ancak tıpkı bizdeki Metin Oktay forması gibi klasikleşmiş olan formaları bu. Olabildiğince birebir yapmışlar. Kol uçlarındaki kalın bant bunun en büyük göstergesi, durup dururken akıllarına gelmemiş o farklı detay.

-


Bir de buradan duyuralım. Genelde büyük blogların başına gelen şey bize de oldu. Buyrun.
Daha da ağırı için, buyrun.

Tercih



"Katharlar, Hristiyanlıktaki vaftiz olayını da silip atmışlardı. Öğretilerine göre din, ana-babadan doğan çocuklara geçen bir miras olamazdı ve kişinin ancak özgür bilinciyle seçtiği inanç, dini sayılabilirdi. Bu nedenle, çocukları ergenlik çağına erişmeden Kathar sayılmıyor, yetkin yaşa geldikten sonra Kathar olmak isterlerse topluluğa katılıyorlardı."

Mine Kırıkkanat, Gülün Öteki Adı

Nereden Nereye Dünya Kupası Özel 6



100


Şu ara formalardan gidiyoruz ama tam dönemi. Bundesliga'nın yeni ekibi ST Pauli'nin bu sezon 100. yılı. Bu sebeple de 100. yıla özel formalar çıkartmışlar. Beşiktaş ve Fenerbahçe'den arak olmuş biraz. Home formaları çift taraflı. Bir yüzü altın-bakır renginde düz parlak yapılmış. Diğer yüzü ise; takımın 100 yıllık tarihine işlenmiş simgelerinin resimlerinin bir araya kolajlanması ile oluşturulmuş. Şortunun rengine ve formaya uyumuna bittim.


Beyaz forması da Beşiktaş'ın 100.yıl forması tarzında. Zaten yakaların birleştiği yere ip koydular mı, anlayacaksın o takımın 100. yılı. Formalara nostalji katmanın en basit yolu. Formanın markası, bir Alman firması olan Do You Football (ada bak). Genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Şık formalar olmuş ve de anlamlı.

OM


Marsilya, Paris Moda Haftası'ından çıkmış formalar yapmaya devam ediyor. Artık Adidas mı yapıyor, yoksa tasarımcıları Lagerfeld falan mı bu adamların, bilmiyorum. Ancak bir formadan çok daha ötesini giyiyorlar her sene. Bu arada away renkleri hep aynı, asla değişmiyor. Alta son 2 senede giydikleri away formalarını koyuyorum, hatırlamak isteyenler için.

09-10

08-09

Angel


Real Madrid'e hayırlı uğurlu olsun. Zaten uzunca süredir konuşuluyordu, nihayet resmi site de resmiyet kazandırdı. Sol kanat için alınabilecek en iyi 1-2 isimden biri olduğunu düşünüyorum. 21 yaşındaki futbolcu geçen sene Portekiz'de yılın futbolcusu seçilmişti.

Bir de adam gibi bir sol bek ve ortasaha alınırsa bu iş tamamdır. Sol bek için Clichy'in en büyük aday olduğunu, ortasaha içinse Mourinho'nun De Rossi ve Gerrard'dan birini istediğini hatırlatalım.

Herkesin aksine Benzema'ya bir şans daha verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Higuain aldı başını gidiyor, durdurabilene aşk olsun. Onun alternatifi olarak Benzema yeterli olur. Zaten C Ronaldo gol yükünü çekiyor. Geçen sene en çok gol atan takım olduğunu da hatırlatırsak, forvete transferin çok gerekli olduğunu zannetmiyorum. Sadece sakatlıklara karşı fazla sansasyonel olmayan ve 3. adam olmayı kabullenecek yetenekli bir genç düşünülebilir. Barcelona olsaydı alt yapıdan çıkartırlardı.

Bakalım yine heyecanlı başladı Real...

Ufacık bir not: Arjantin'in şu forması da fenadır...

Spurs


İngiltere'de sempati beslediğimiz güzel takım Tottenham'ın yeni sezon forması. Otur karşısına hayranlıkla 5 saat izle. Öyle bir forma. Sade, retro, biraz da stil sahibi. Ne ararsan bu ufacık formaya sıkıştırmışlar. Geçen seneki home formalarında away renkleri olan sarıyı fazla kullanmışlardı. Benim hafif canımı sıkmıştı bu (forma yine güzeldi ama). Bu sene normale dönmüşler, abartı yok. Kısacası mükemmel bir forma.


Başka sempatik Premier lig takımım Fulham için aynı güzel haberleri veremeyeceğim. Fulham Nike'dan ayrılıp Kappa'ya geçmiş. Gizemli de bir foto koymuşlar, yeni sezon formaları ile alakalı. Kappa logosunun şeklinde... Çok büyük ihtimal ile Valencia formasının aynısı olacak. Kappa'dan onu beklerim. Renkler de tutuyor zaten. Neyse tanıtıldığı zaman burada paylaşırız.

8

Az önce Ligtv'de 2002 Vörldkap ile ilgili bir belgeselvari program vardı. Çoğuna yakını izledim. Bi'şey dikkatimi çekti. Kaka, daha o zaman "genç yetenek" kıvamında tabii. Kadroda ama, sıra gelmezlerden. Yancı gibi takılıyor oralarda. O Dünyakupası'nı Berezilya'nın kazandığını hepimiz hatırlıyoruz. (Tabii yukarıdaki fotoyu anlamak güç, sanki kendisi her boku yapmış da omuzlarda gibi, babası zengin diyedir belki kehkeh)

Ronaldo, 94 Dünyakupası'nda kadroda bulunuyor. Ama hiç oynamıyor-o zamanlar daha "ronaldinho". Ortalarda dolanıyor, hiç emeği olmasa da, 18 yaşında kariyerine bu kupayı konduruyor. 8 sene sonra, oynanan 7 maçın 6'sında gol atıp hem gol kralı oluyor, hem de kupayı 5. kez ülkesine kazandırıyor.

Bu seneki kupayı eğer Brezilya kazanırsa, Ronaldo'nun hikayesine benzer bir gidişat da Kaka'nın başına gelmiş olacak. Tıfılken kadroya alınmak, o sene kupa kazanılması. Ardından 8 sene sonra kupayı ülkene kazandırmak. Amcaoğlu filan olmasın la bunlar.


Bir ara da tabii, 1.5 sene filan beraber oynamalar. Güzel şeyler.

Toptan


Nike 90'ları toptan getirdi, şuna bak. İtalyan bayrağı renklerinden detaylar hoş. Bu kez şort siyah.