Takas


Böyle bir dedikodu varmış. Zlatan'ın menajeri yalanlamış haberi. Barcelona sisteminde kaybolsa da Zlatan şuan futbol oynayan en iyi forvet, ayrıca en yetenekli birkaç futbolcudan biri. Ancak Messi'den başka fantastik oyuncunun bu sistemde yeri olamadı. Sebebini Lappap daha iyi anlatır belki bir ara. Ayrıca Barcelona'da oynasa bile tıpkı David Villa gibi kendisine sempatim büyüktür. Hatta Barcelona'ya gittiği gün birkaç tuğla kırdım kafamla sinirden.

Taraftarı olduğumdan demiyorum, İbra kesinlikle Real Madrid için biçilmiş kaftan. Hiçbir şeyin garantisi yok, ancak Barcelona'daki o ilk haftalarda gösterdiği performansı Real Madrid'de tüm seneye yayabilir. Buna uygun bir takım Madrid. Ayrıca Mourinho'nun oturtacağı sistemde de -eğer İbra gelecekse- yeri ayrı olacaktır. Ancak tabiki bu iş karşılıksız olmayacakmış. Kaka'nın Barcelona'ya takasta kullanılacağı yazıyor aynı haberde. Geçen sezonun çoğunda oynayamadı Kaka. Teşhisi konulamayan bir problemi varmış. Ancak Keita mağduru olana kadar Dünya Kupasında gayet güzel gidiyordu. İbra'dan daha fazla sempati duyduğum birkaç ismin başında gelir Kaka, ve henüz Madrid'e verebileceklerinin yüzde birini bile veremediğini, ancak verebileceğini düşünüyorum. Bu sebeple Kaka'nın takımda kalması duygusal baktığımda tercihimdir. Ayrıca Higuain gibi çok formda bir isim ve Benzema Canales gibi çok yetenekli ve genç 2 forvet daha varken, Zlatan'a taktiksel açıdan pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Şov işini de CR9 yapıyor zaten.

Bir de Özil transferi konuşuluyor son zamanlarda. Jose'nin Khedira'yı getirirken yanında da Özil'i de getireceği konuşuluyor. Özil'in de Kaka'nın da yedek kalma gibi bir durumu, sakatlık yoksa, olamaz. İkisi de birbirinin rotasyonu olamaz. Eğer Özil gelecekse Kaka'nın gönderileceği aşikar, hiç istemesem de. İki adamın aynı anda bu takımda bulunması imkansız. Böyle bir transfer olacaksa Kaka kalmaz büyük ihtimal ile. Bu da hiç gerçekçi olmayan Kaka İbra takası komplocuları için güzel bir haber olabilir.

Zlatan büyük ihtimal ile takımdan ayrılacak. Bence İngiltere'ye gider. Şahsen Man City olsam, Drogba'ya trilyon dolarlar vereceğime 50-60 verip İbra'yı alırım takıma. Ancak dediğim gibi Kaka'nın bu kadar erken kopmasını istemiyorum, fakat Özil haberleri çok ciddi. Gelecekse Kaka gider. Fakat böyle bir takasın olması, ya da olabileceğinin düşünülmesi sanki biraz komik... Oldu da Kaka Barcelona'ya giderse, neler katar, onu da Hacım anlatsın.

Lfp




Erhan Telli

Adam yine yapmış yapacağını. Bence optimumunu yapmışlar formanın. Geri kalanını bizim formacılar değerlendirsin.

Pembe

Dalga


2-3 postta yeni sezon Inter home formadan bahsettik. Bir tane daha. Tamam, elbet bunu da seven çıkar ama, bu kötü bir tasarım. Nike'ın bu sezon genel olarak bu tip şeyler denediğini artık gördük. Zamanla alışırız, kimi dönem çok batar saydırırız. Sorun değil.

Ama Inter'in geçen sezon alışmadığı kadar çok kupa kazanması, bu formanın olumsuz algısına daha da yardım edecek gibi.

Bir kere, artık forma reklamları daha yukarı konduruluyor. Mesela Chelsea'de bunu çok bariz görebiliriz. Inter'in Pirellisi de daha bir logoya filan yakın. Bu elde varken, bir de İtalya Kupası'nın kazanıldığını simgeleyen yuvarlak İtalyan bayrağının Nike logosunun üstüne konması... Feci bir kalabalık oluyor böylece. Ortadaki haşmetli İtalyan bayrağı zaten 24 senedir filan orda. Malum, kaç senedir Inter'in şampiyon olduğunu biliyoruz.



Bunu çözmenin de yolu var. Aşağı bakın. Yuvarlak İtalyan bayrağı kola konmuş-sezon 06-07. Bu şekilde ön kısım zaten yoğunken, daha da bayrak-ıvır zıvır sayısı arttırılmamış olur.

Belki de hava atmak istiyorlar. "Hepsini aldık, amına da koyduk" filan.


Şimdi tamam. Bunların hepsini "ön konsol"a koydun. Diyelim bu sene gittin Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı da aldın. Onun dalgasını nereye koyacaksın hacı? O da mı öne?

FFF


Siz nasıl bilirsiniz bilemem, ancak benim için Fransa 98'de Fransa'nın giydiği home forma mükemmel bir tasarımdır. Çok severim. Hatta Fransızlar da çok sevmiş olacaklar ki, onu klasik kabul edip yeni sezon formalarını bu formayı modernize ederek tasarlamışlardı WC2010 için. Ancak bu kadar senedir bizi yemişler. 1984 ile 1986 arası Ipswich Town'un giydiği home formasına hep beraber bir bakalım. Güzel bir tesadüf mü, yoksa arak mı, siz karar verin.


Edit: Ipswich Town ile aynı sezonda yani 84-86 yılları arasında Fransa şu linkteki formayı giymiş. Bu müthiş düzeltme için mstar1'e teşekkür edelim. Demek ki Adidas biraz kolaya kaçmış tasarım konusunda.

Nerden Nereye 24


Çubuk


Galatasaray'ın pembe forma için reklam filmi çekeceğinden bahsederken diğer blogda, araya ufak bir Fenerbahçe bilgisi yapıştırmıştım. Fenerbahçe de nostalji formalarının yer aldığı bir film çekmiş, yayınlanması yakındır. Film 1907 yılından 2010 yılına kadar olan bütün çubuklu formaları kaplayan hem nostalji hem de home formaya verilen değeri taşımayı amaçlayan ve de yeni sezon çubuklu formasını tanıtacak bir film olacakmış, duyumlar bu yönde. Öncelikle bu takım, 1907 yılından 2010 yılına kadar giyilmiş olan bütün çubuklu formalara sahip mi ? Gerçeklerine sahip değillerdir, ancak resimlerde de görüldüğü üzere kaliteli retrolarını yapmışlar. Bu bile çok büyük bir alkışı hakediyor. He eğer hepsinin orjinaline sahipseler gidip veririm arkadan...


Herifler çubuklu forma tarihleri hakkında büyük, kapsamlı ve tarihsel bir film çekiyorlar. Filmlerinde çubuklu formadan, yani home formalarından bahsediyorlar. Tarihleri boyunca giymiş oldukları bütün home formalarını bu filmde toplamışlar. Bizde ise; Hala parçalıyı savunmak kişisel zevk, sarı kırmızıdan başka bir 2. home yaratmaya karşı olmak kendi kafamızdan kurallar uydurmak, çubuklu formanın bizim tarihimizde kapsamlı yeri olmadığını söylemek ise zevkimizi tarihimizden üstün görme cürreti olarak algılanıyor. Aferin bize devam edelim bakalım.


Galatasaray da çubuklu forması için böyle tarihsel bir film çekmeli. Parçalıyı ise düşünürüz...