Wide


Bugün mal gibi evde oturup asosyallik yaptım. Belki de -soğuk olmasına rağmen- son güneşli İstanbul gününü evde geçirdim. Ne kadar maç varsa da izledim. Çakışa çakışa bütün maçlara baktım. 2 maç ve bir Capello vardı bugün dikkatimi çeken.

Bugün Chelsea Blackburn Rovers maçı vardı. Her hafta olabildiğince çok maça gitmeye çalışan Capello bu maçta da vardı doğal olarak. Maç Blackburn'deydi. Bitti ve 15 dakika sonra diğer maç başladı. Manchester United Tottenham. Bir baktım orada da Capello. Yanlış mı gördüm derken, bir kez daha gösterdiler.

İngiltere coğrafyasına hakim değilim, ancak 2 takımın da ayrı şehirlerin takımları olduğunu biliyorum. Nasıl oluyor da Capello 2 farklı şehirde 30 dakika arayla görüntülenebiliyordu. Açtım baktım, allahtan yakın şehirlermiş. 2 stad arası maksimum 50 km. Yardırsan maçın bitimine 15 dakka kala, diğer maçın 10. dakikasına yetişirsin. Ancak gitmesen yardımcını göndersen de neden gitmedin diyemezsin. Başka şehirde maç...

İngiltere Türkiye kadar iyi bir takım değil. İngiliz oyuncular da zaten Türk oyuncular kadar kaliteli değil. Capello desen bir Hiddink olabilmesi için 454 fırıncı küreği kemirmesi lazım. E olacak tabi bu kasışlar İtalyan'da. Normal karşılamak lazım.

Fcb


Malum sebeplerden Barcelona'nın beyaz renk deplasman forması giyemeyeceğini biliyoruz. Deşsek belki çıkar çok eski zamanlardan ama, en azından son dönemlerde olmadığı kesin. Peki ama olsa nasıl olur, şu minik topa bakarak fikir sahibi olabiliriz. Ben olsun isterdim şöyle bu sezonki S.Donetsk beyazı gibi. Çapraz şeritler filan.



Reklam Panoları

Futboldan ne öğrenilebilir?

-Çok şey. Her ülkenin, insanının yeri, kültürü, insanlarının dili, dini, rengi ne olursa olsun, bizim gibi olduklarını, onların da birer Fenerbahçeleri olduğunu ve onlara saygı duymayı öğrenebiliriz. Ama öğreniyor muyuz, şüpheliyim. Futbol ayrıca oyuncuları tek tek zayıf olmasına rağmen kafayı kullanırlarsa bir takımın güçlü olabileceğini de öğretir ya da bunun tam tersinin de doğru olduğunu öğrenebiliriz futboldan. Fena yenilgiye uğramışsak, maçtan sonra bir bahane bulup dayak atmanın pek iyi bir şey olmadığını da futboldan öğrenebiliriz. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy "Türkiye Avrupa'ya ait değildir" derse, ona Fenerbahçe'nin elli küsür yıldır Avrupa Kupaları'nda oynadığını da hatırlatabiliriz.

xxx

Albert Camus "Ahlak ve başkalarına saygı hakkında öğrendiklerimi futbola borçluyum" demiş bir kere.

-Bu 1930'ların Cezayir'i için doğru olabilir, ama günümüzde futboldan ahlak dersi almak saflık olur.

---------

Manzaradan Parçalar'da bulunan, Pamuk'un Spiegel ile futbol üzerine yaptığı röportajdan 2 soru ve cevapları. İkincisine katılmak zor.


Brc


Zamanında bu blogda NBA Preview'lar filan yazılırdı. Pii... Heat'e ilk günden geçirdikleri iyi oldu. Biz de Bobby Simmons'ı almışız. Katkı yapar. Yeni sezon hayırlı olsun o zaman. Batug.com yine güzel preview hazırlamış, da keşke Spurs'ü başka adam yazsaydı.

Edit:Bizim şom olmamızla alakası var mı bilmem ama, Simmons'ı serbest bırakmışız. "Cacık olmaz artık" dediler herhalde.



FxPro


Konumuz Fulham 3rd shirt. Daha yeni tanıtılmış. Düşünün şimdiye kadar ihtiyaç duymamışlar ve büyük ihtimalle de duymayacaklar. Ancak taraftarlar için ve 3-5 maç için yapılmasını uygun görmüşler, iyi de etmişler. Rengi tam olarak ne bilmiyorum. Petrol yeşili diye bir renk varsa, sanki öyle bir şey. Detay olarak bu renge çok çok iyi giden bir altın sarısı kullanmışlar. Mükemmel bir forma çıkmış ortaya.

Fenerbahçe'ye uygun 3rd formalar diye bir başlığımız olsaydı bu formayı ilk sıraya alırdım. Fenerbahçe biraz bu forma kültürünü benimserse ve 3rd formalar yapmaya başlarlarsa (bu sene bir yeşilleri var ama giymeyecekler sanırım) bu forma onlara cuk oturur. Hem her sezon illa beyaz forma yapan bir takım olarak koyu bir alternatif 3rd iyi gider onlara. Öneririm bu formayı.

Kappa'ya da şu çirkin logolarını omuzlara koymamasını öneririm.

Car


Yazayım mı bir şeyler ? Gerek yok sanki ... Susanlar olmuştur mutlaka. Oturup izlesinler şimdi.

Rasho


Pazartesi günü Euroleague ("Turkish Airlines Euroleague") açılış maçında Olympiakos ve Real oynadı, Murat abi anlattı, güzel maçtı. Sergen, M.Doğan, Küçük yetmiyor gibi bir de İ.Kutluay çekeceğiz mnakoyym. Real'e çaktı Teodosic ve tayfası tabii ama bizim odak noktamız başka. Bi'kaç post önce Barcelona açısından futbol ve basketbol takımlarının formaları arasındaki paralelliklere göz atmıştık. Hoş şeyler. Bütünlük sağlanıyor. Bu konudaki örneklere zamanla bakacağız tek tek. Şimdi bu.



Real'in bu seneki away'i hafif yeşilimsi veya fosforlu denebilecek sarı katkılı siyah ya da çok koyu lacivert. 07-08'de de denemişlerdi bunu. Ve aynı renk kombinasyonu, basketbol takımının deplasman forması için de uygulanmış. Beyazın da desteğiyle sonuç güzel.



Ve fontlar da aynı. Sadece renk uyumuyla bitmiyor paralellikler. Çok güzel.


İşin ilginci, Real'in bu renk ikilisini denediği 07-08'de, Ş. Ligi'nde Olympiakos'la oynamış olması. Ve Olympiakos'un da, pazartesi günkü maç gibi çubukluyu giymesi.