Güzel İkili 24


Villareal'den gidiş. Aslında çok da matah bir Güzel İkili örneği olmayacak ama, toplamda bakınca şu iki herife, seriye gatayım dedim. Herifler az kalsın Ş. Ligi alıyordu lan.

Castello

Bazı takımlar var ki, hiç deplasman forması giymiyor sanıyorsun. Benim için bunların en başında Villarreal gelir abi. Sanki federasyona filan haber etmişler de, her maç sarı giymeye izinleri var gibi. Koyu renk formayla 2 kere görmemişimdir bunları. "Görmemişimdir"den öte, giymemişlerdir bile diyebilirim. Muhtemelen başka futbolsever bünyeler de doğrular bunu. Mesela bakın şimdi resimlere, bu formaları kaç kez gördünüz.



Son 5 sezonun away formaları. Şu üstteki resimde görüyoruz ki, bu sezon bir de sarı-mavi kombinasyonu var, anlamak güç.


Bu da 03-04'de Uefa'da bizle oynadıklarına giydikleri away. Sarı iç saha formasına sahip takım neden beyaz deplasman forması yapar, bilmem. Demek ki büyük takım seviyesine yaklaşan Villareal'de bile böyle abuk tercihler yapılabiliyor.

Cidden, şu üstte sıraladığımız formalardan kaçını gördünüz, veya görmediniz, bu konu benim gibi dikkatini çekmiş olan varsa yorum kısmına eklesin.

Bi' de şöyle bi' yer buldum, meraklısı baksın.

Sky


Bu sezonki Fb formalarında, yakanın iç kısmında ufak bi' parça daha var (çoğul yazıyorum, çünkü hepsi aynı kalıp ve hepsinde böyle). Farklı renkte. Bu tip yaka ayrıntılarını daha önce de görmüştük. Şu formalarda görmüştük:


Barcelona ve Juventus'un 04-05 formalarında, Brezilya'nın ise 04-06 arası iç saha formasında var. Nike'ın işleri tabii. Adidas'ın birkaç yıl sonra benzer bir ufak tasarım hamlesi yapmasına arak denir mi denmez mi orasını ben bilmem.

Fb'ninkinin yanı sıra şu da var bu sene:


Meydan


Merakın varsa bi' bak.

Kutuzov


Yukarıdaki fotoğraf FIBA'nın resmi internet sitesinde varolan bir foto. Fotoğrafı çeken kişinin ismi ile siteye konmuş. Belli ki soyadından da çıkartacağımız üzere Rusya vatandaşı. Büyük ihtimalle de FIBA'nın kendi fotoğrafçısı.

Aşağıdaki resim de Galatasaray.org'dan alınma. Blog ciddiyeti ile hazırlanmaya devam ediyor sitemiz. Bana biraz tuhaf geldi aynı fotonun kullanılması. Yanda FIBA'nın linki var gerçi. Yine de tuhaf.

Güzel İkili 23


Mükemmel...

Bobö



Tepedeki foto Beşiktaş'ın Avrupa maçından. Aşağıdaki ise lig maçından. Görüldüğü üzere 2 font birbirinden farklı. Baktım bütün Avrupa maçlarında tepedeki font kullanılmış. Premier Lig fontunun kendine ait bir lisansı var ve uluslararası turnuvalarda kullanılamıyor. Ancak bizim ligde öyle bir durum yok. Bütün takımlar kafasına göre takılabiliyor. Daha önce bir takımın Avrupa için ve lig için ayrı fontları kullandığını görmemiştim bizde. Beşiktaş'ın sebebi ne anlamadım. Hadi sırtta reklam olsa ve lig fontunun yapısı kapatamıyor desek, reklam da yok. İlginç buldum. Bilen varsa sebebini, kapımız açık.

Edit: Bu arada fontlar aslında aynı, sadece biri çerçeveli hali.