Blake

Bu sene çok yeni forma ve rötuş var. Çok zaman geçmeden toplu halde bi' bahsedelim. Önce rötuş yapılanlar. Bu rötuştan kastımız, yaka şekilleri.









Tek tek sayalım: Nets formaları yuvarlak yakadan V yaka'ya geçiş yaptı, Spurs ve Wizards da öyle. Suns, V yakadan nasıl tanımlayacağımı bilemediğim bir yaka şekline geçiş yaptı. Bucks da aynı tarz. Bobcats'inki en ilginci belki de. 06-07 Barcelona turuncuya benzer bir yaka. Wolves, Kings, Hawks, Hornets ve Sixers da, ucu sivri bir şekilde son bulan yuvarlak-V yaka arası bir şekle geçiş yaptı. Bu sivri uç olayını pek sevmediğimi ekleyeyim. Garip geliyor.

Formaları yenileyenler de şunlar:





3 tane retro hamlesi var. Lebron geldiğinden beri her sezon retro 3. ve 4. formalar çıkaran Cavs, Lebron gidince formaları toptan retroya çevirmiş. Utah ve Golden State de aynı şekilde. Dallas yeni mavi çıkardı, da doğru düzgün resmini bulamadım, sonra artık. Clippers yeniledi, iyi yaptı. Griffin gazıyla da satar. Onların da yaka Bobcats şekli sanırım.

2014


Adam değil. Terbiyesiz, hatta kimilerine orospu çocuğu. Ancak dünyanın en yetenekli 3-4 topçusundan biri Zlatan. Bugün 2014 yılında futbola veda edeceğim demiş. Henüz 28 yaşında, 2014'te 32 olacak. Hadi sezon sonu diyelim 33.

Milan'ın bu sene 4 maçını mı ne izledim. 4'ünde de sahadaydı Zlatan. Gol atıyor, attırıyor. Ancak dakika 60 sıkılıyor. Ne koşuyor, ne pas veriyor. Bu adam belli ki sıkılmış futboldan, sevmiyor. İnter'de bütün yetki ondaydı, oynuyordu it, arasıra yine sıkılıyordu ama oynuyordu yine. Barça'da tepetaklak olan futbol sevgisi (ki tek sebebi kendisidir) Milan'da iyice bıkkınlığa dönüşmüş. İstemediği zaman oynamıyor bırakıyor, sahada eksik kalıyor Milan. İstediği zaman ise tutabilen yok tabi. Ama böyle futbolcu mu olur ?

Şimdi şunu sormak lazım. Aynı takımda Inzaghi diye bir adam da var. Herif 37 yaşında ve sakatlandı, kimileri dönemez dese de 40 yaşıma kadar sahadayım arkadaş dedi geçenlerde. Sorsan şanslıdır, antipatiktir, yeteneksizdir Inzaghi. İbra ile baş edebilir mi ?

Bence çok daha değerli Pippo, futbolu seven adamın yeri ayrı, Zlatan gitsin halısahada oynasın. Ya da adam olsun ders alsın biraz abisinden.

Güzel İkili 25

Jordan sonrası dönemde at koşturan 2 adam. Tamamen zıt iki karakter. 1999'dan 2007'ye kadar, her sezon ikisinden biri finalde yer aldı. Bunların da hemen hemen hepsini kazandılar. Shaq 5 finalden 4'ünü kazandı, Timmy ise 4 finalini de kazandı. İkisi de son yüzüklerini kazanırken, Finallerin Mvp'si değildi. 2000 All Star'ında Mvp ödülünü paylaştılar, ki tarihte örneği azdır. Yakında ikisi de sahneyi başkalarına bırakacak. Önümüzdeki yıllarda dergilerde, internet sitelerinde göreceğimiz "Tarihin en iyi bilmemkaç oyuncusu" konulu yazılarda en üst sıralarda olacaklar. Hatta birçok kişi onları, pozisyonlarının gelmiş-geçmiş en iyi oyuncusu olarak nitelendirecek. Shaq geç bile kaldı aslında. Duncan da 1-2 sezona kaçar.

Pranjic

Normalde milli takımlar için her turnuva öncesi yeni bir forma çıkartılır/tanıtılır ve o turnuvadan sonraki elemelerde de o giyilir. Fakat forma sponsoru Adidas olan bazı takımlarda, daha sık forma değişimlerine şahit oluyoruz son 1-2 yıldır.

İspanya, Euro 2008'de şu formayı giydi.



Ardından, Konfederasyon Kupası için bu formayı yaptı Adidas. Ve sanırım ilk kez, bizle Barnebau'da yaptıkları maçta giydiler. Biz de o dönemin kreasyonunun beyaz formasının yeni halini ilk o maçta giymiştik.



2010 Dünya Kupası'nda ise şort rengi açıldı, 1982vari bir formaya döndü İspanya forması. Bu forma güzel hatırlanacak elbet, ilk Dünya Kupaları'nı bu formayla kazandılar.



Normalde bu formayla elemelerde devam etmeleri gerek, ki ilk maçlarda da bu giyildi. Federasyon arması üstüne yıldız eklemesiyle tabii.

Ve elemelerin ortası denebilecek dönemde yeni bir forma daha. Bugün çıktı ortaya. Ben beğendim.



Formaya şort renginde ekleme yapılması, bir formada yapmazsan, sonrakinde yapman gereken, bir nevi zorunluluk. Değişik ayrıntılar olacak ki, krasyondan kreasyona fark olsun.


Ayrıca çorabın en üst kısmında yine lacivert kullanılması da çok hoş.

Süper Lig En İyi 10 Forma

Birincil olarak özgün tasarımı göz önünde bulundurduk. Pek çok takımın hazır tasarımlar kullandığını görüyoruz, onların bu listede hiç şansı yok. Daha sonra kombinasyonlar ve görünüm güzelliği sıralamayı belirledi. Başlayalım.

10


Bursaspor'un bu turuncu formasının listeye girmesinin sebebi kullandığı marjinal renk ve koyu şort-çorap kombinasyonu. Güzel formalar listesinde belki daha üst sıralarda yer alırdı, ancak en iyi forma listesinde iyiler arasında son sırayı alıyor. Tasarımsal olarak pek uğraşılmamış çünkü.

9


Trabzonun bu forması da gerçekten güzel. Koyu şort ve çorabın üstteki detaylar ile bütünlüğü muhteşem. Ancak Nike'ın hazır kalıbına renk dışında tasarımsal olarak bir şey katılmamış. Yine de başarılı dış görünüşü ve kombinasyonu listeye girmesine sebep oldu.

8


Gençlerbirliği'nin bu seneki formaları gerçekten güzel. Genç tasarımcıları Görkem Eke güzel iş çıkartmış. Bu beyaz forma da sade ve şık. Ayrıca genelde yandan inen tek çubuğun aksine tasarımsal bir farklılık yaratılmış ve 2 çubuk indirilmiş. Fazla sade olması güzel, ancak özellikleri sınırlı. Yine de tasarımsal unsurları onu listede 8. sıraya taşıyor.

7


Kasımpaşa'nın marjinal 3rd forması. Tasarımsal özellikleri fazla ve uyumlu. O takıma özel yapıldığı belli. 7 numarayı hakediyor

6


Galatasaray'ın mercan forması. Biz yakından tanıyoruz bu formayı, ancak bu tanışıklığımızı unutup diğer takımlarla aynı mesafede bakacak olursak güzel tasarımsal özellikleri var. Arma kenarındaki Aslan baskıları, sırttaki Galatlar çerçevesi ve en önemlisi siyah şort-çorap kombinasyonu onu iyi bir forma yapıyor. Alıp kumaşına bakana kadar tabi.

5


Beşiktaş'ın siyah forması. Sade, başarılı. Fazla yazmaya gerek yok. Çok güzel forma

4


Bu formalar kalite kokuyor. Fazla abartı tasarımsal özellikleri yok. Çok sadeler ancak ince detayları ligdeki en iyi formalardan olmasını sağlıyor. İkisi de bizden aynı puanı aldı ve 4. sıraya oturdular. Özellikle gövde üzerindeki baskı detaylar şık durmuş.

3


Yine genç tasarımcı Görkem Eke'nin müthiş bir çalışması. Gençlerbirliği home forması. Üzerinde gövdeden başlayıp sırta kadar devam eden altın geometrik şekil bu sade formaya hava katmış. Çok çok iyi bir forma. 2 tarafı farklı renkler taşıyan asimetrik bir çubuklu. 3. sırayı hakediyor.

2


Ankaragücü'nün kuruluş forması. Retro tasarımı muhteşem, ayrıca üzerinde Ankaragücü'nün tarihteki diğer isimleri alt alta yazılmış. Bu çok belirgin değil, ancak öyle olması daha güzel. Puanının çoğunu çok çok iyi olan retro tasarımından alıyor. Yakalar - kol uçları muhteşem

1


Ligin en iyi forması. Ankaragücü'nün arma forması. Çubuklu görünüm ve gövdedeki dev armanın bütünlüğü inanılmaz. Anlatılacak pek fazla şey yok. Kesinlikle 1 numara.

---

İşte ben ve Lappap'ın belirlediği ligin en iyi formaları countdown şeklinde huzurlarınızda. Burada bazı takımların 2'şer formasının olmasının tek sebebi tasarımcılarının çok iyi olmaları. İyi tasarımcı bir takıma 1'den fazla iyi forma yapabilir. Ankaragücü'nü duble yaptığı için tebrik ediyoruz.

Nereden Nereye 34


Demek ki nedir, bu hıyarlar Juve'den sonra da Newcastle'a gidecek. Olmadı Partizan. Emeklilik için de Paok.

Not:Koko B abimize katkı için teşekkürler.