Put Your Hands Up For Pierre


03-04 sezonu Fenerbahçesinden bir fotoğraf. Bu forma, normalde 02-03'ten kalma. Ortegalı sezondan. Bu sezondan hatırladığım, çubuklu, beyaz ve laciverti var Fenerbahçenin. Bu resmi ilk bulduğumda, "muhtemelen sezon başından bir maçtır" diye düşünmüştüm. Fakat resmin isminde sezon adı ile birlikte "Malatya" yazıyor ve ufak bir araştırma sonucu, bu (görüldüğü üzre) içerdeki Malatya maçının, Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu o sezonun son maçı olduğunu öğrendim.

O yıllarda Fener'in forma işleri biraz karışıktı, ve bu formayı sezon başında giymiş olsalar garipsemezdim. Ama neden tutup da son maçta giydiler ki? Karıştırma şansımız da yok, çünkü Pierre, Aurelio, Luciano ve Tomas o sezon, 03-04'te geldiler. Ve hatta şu anda hatırlıyorum, Nobre o sezonun 2. yarısında gelmişti. Eğer bunu daha önce hatırlasam, maçın tarihini aramaya gerek kalmazdı. Neyse.

Bu post, kısa süre sonra (aynı konu dahili) yazacağım bir yazı için öncü olsun.

8 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Bu formayı, o sezon birkaç kez daha giymişlerdi.

Ayrıca, o sezonki diğer üç formaları da birbirinden güzeldi.

L dedi ki...

giyildi diyosun ha. hömm. abi ben özellikle laciverti çok tutmuştum. yakada altın falan vardı. of.

müşkülpesent dedi ki...

fenrebahçe 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarının ortalarında da forma değiştirmişti, mesela fatih akyelin ibrahim üzülmez'in üzerine basıp kırmızı gördüğü bir maç vardı sezon ortasında o maça ad tamamen yeni bir çubukluyla çıkmışlardı, o iki sene vardı böyle gariplikleri

cesc dedi ki...

Nobre'nin Türkiye'ye geldiği devre arasını s.keyim. Bizi İlhan'dan da koparan devre arasının taaa mına koyayım.

b.p. dedi ki...

ligin son maçının ilk yarısına sarı formayla çıkılmıştı. ikinci yarıda ise çubuklu giyildi. ilk olarak 2002-03 away forması olan bu sarı forma bir sonraki sezon 4th olarak kullanıldı ama hazırlık maçları hariç bi tek bu maçta giyildi.
nedense fenerium'un formaları hazırladığı 2000-2004 sezonlarında devre arasında forma değiştirilirdi. 2003-04 cubuklusu ilk olarak 2002-03 ikinci yarı başındaki FB-BJK maçında giyilmişti mesela ama o sezon başka giyilmedi. daha sonra bi kaç rötuşla 2003 sezonu başında tekrar giyilmeye başlandı.

L dedi ki...

destek bilgler için hepinize teşekkürler hacıabiler.

Burak Eken dedi ki...

2001-2002 sezonunun ilk yarısında, kolları ve sırttaki numara kısmı düz, parlak bir sarı olan çubuklu giyilmiş; ikinci yarıda, kolları tamamen lacivert olan, arkası (şimdiki gibi) düz çubuklu olan bir formaya geçilmişti.

Bir de, 2002-2003'ün ikinci yarısındaki Adana deplasmanında, beyaz forma, lacivert şortla giyilmişti. Onu FB'de başka hiç görmedim.

Muratonovic dedi ki...

sampiyonluk turu attiklari bu macta, sampiyonlugu 4-2'lik Malatya maglubiyetiyle suslemislerdi yanlis hatirlamiorsam.. hatta Malatya'nin basinda da Mehmet Ozdilek vardi sanirim..

Ayrica devre arasi takviyesinin (nobre) sampiyonlukta ne kadar onemli oldugunu gosteren bir sezondur.. Daha sonralari Yusuf ne Ernst ile gorduk ayni durumu..

Son not.. O yil Trabzonspor ile yarisiyordu Fenerbahce.. ve son haftalara girilirken, Galatasaray onurlu durusuyla Trabzon'da 4 tane sallayarak Trabzonspor'a, Fenerbahce'nin son haftaya sampiyonlugu garantilemis bir sekilde girmesini saglamis oldu.. Galatasaray'in Trabzon'da dort attigi mactan sonra Gokdeniz mikrofonlara "seneye Galatasaray'in 100. yili, o zaman gorusuruz" roportajini vermisti..

o diil de, bu kadar fuzuli ayrinti bilgi beynimizde ne diye duruyor, ne olacak bu isin sonu diye dusunen tek ben miyim ? Fil hafizali olup cikcaz..
Durduramiyorum kendimi, sonraki sezondaki ali samiyen'deki macta f.de boer, fatih tekke karsisinda kariyerinin dibine vurmustu..