Slam


Bu sezonki Slam Dunk çok saçma olacak. Yani zaten senelerdir Nate şebeleğiyle uğraşıyoruz, şimdi de çok abuk bir oyuncu skalası var. 3 tane uzun. Bir de smaç vuramayan eleman. Dün gece maç öncesi mi, devre arasında mı, işte Slam Dunk'a katılacakları tanıtıyor NBA Action'da. Jennngs'in gösterilen hareketleri, hani ucu ucuna vuruyor smaçları, inanılmaz. Anlamayan adam bile "naapıcak o smaç yarışmasında" der yani. Düşün artık.

Uzunların ise estetik sorunu var. Yani o cüsseyle gidip ne kadar güzel bi' değirmen yapabilirsin ki? Çok zor. Geriye ne kalıyor, takımdan bi' oyuncuyla, ya da bir arkadaşıyla ortaklık kurarak, organize bir smaç yapmak. Ya da smaçlar. Blake'de o sorun pek yok, adam yarı sahanın gerisinden kendisi alıp dönüp rakibin üstünden vurabilen biri. Ama Ibaka ve Mcgee'de sıkıntı var. Mcgee insan gibi sıçramıyor. Bunu kullanabilecek varyasyonlar bulmalı.

Geçen sezon Shannon sağolsun beklentiyi tavan yaptırdı, sonra da Slam Dunk tarihinin en büyük fiyaskosu ortaya çıktı. E bu sene de Blake var. Yine beklenti var. Eminim herif endişelidir geçen seneki hallerden sonra. Kesin sağlam bi'şeyler yapmalı. Kazanır-kazanamaz, o başka. Iguodala da kazanamadı. Mal herifler.

Blake demişken, bugün ilk defa doğru-düzgün izleyeceğim kendisini. Lakers'la maçları var. Güzel maç olsa bari. Yarın da işte Martin Luther King muhabbeti var 2 maç, duyuralım.

2 yorum:

bora dedi ki...

Blake Griffin senin maçı izleyeceğini duymuş olmalı ki heyecandan çok iyi bir performans sergileyemedi dünkü maçta, özellikle de ilk yarıda:)Smaç yarışması konusunda ise dediklerine katılmak bir yana dursun, tam manasıyla imzamı atarım. O yarışmada iyi smaç yapan kazanamıyor artık, tribüne oynayan, şaklabanlık yapan alıyor. Hatta yarışma başlamadan alacak isim jurinin kafasında bile belli bence. Aksi takdirde bir İguodala veyahut R.Fernandez'in o yarışmayı kazanamamalarını başka şekilde açıklayamayız. Bu arada James White da ne sıçrardı be arkadaş?

L dedi ki...

abi yazıda değinmedim, şomluk yapmayayım diye ama, yazarken aklımda vardı o ihtimal. ntv ve ntvspor'un verdiği maçların klasiğidir bu. ya bi seri biter, falan hep böyle şeyler olur. aha blake de sıçtı. neler bekliyodum.

james white muhtemelen gelmiş-geçmiş en büyük "smaççı", ama işte kariyer. şanslıyız ki o all-starı canlı izleyebildik.