3D


Dijitürk'ün Fenerbahçe-Galatasaray maçını 3 boyutlu yayınlayacağını az çok hepimiz biliyoruz. Ülkede ilk olacak. Fakat hakikaten merak ediyorum, kimler izleyecek bu maçı 3d ? İngiltere'de geçen sene Manchester United ve Liverpool arasında oynana maç yanlış hatırlamıyorsam 3d verildi. Yayın haklarını elinde bulunduran firma publara imkanı sağladı ve on binlerce kişi civardaki belli başlı publarda 3d yayını izledi. Peki diji dallamasının ne gibi bir hizmeti olacak ? Bu yayını ev haricinde belli başlı mekanlarda izleme imkanı yaşayacak mıyız ?

İngiltere bu işi yaparken izleme imkanını da sunuyor, peki bu dayılar gidin televizyon alından öteye gitmişler mi acaba ? Şunu da merak ediyorum; ülkede kaç adamın 3d televizyonu var ? Bu maçı 3d olarak kaç kişi izleyebilecek ? Kısacası hizmetin kendi reklamından öteye gitmiyor Digiturk.

Anlaşsaydın keşke sinemalarla ve bu yayını keşke sinemalarda 3d izleseydik. Bunun yerine 2 haftadır reklamını yapıp 3d televizyonu olan 3-5bin kişiye hitap etmeyi uygun görmüşler. Siksalakları...

90'ların sonlarında yılbaşlarında Star'da dansöz çıkardı, hepimizde kırmızı-mavi şeffaf kağıttan yapılmış gözlükler vardı, 3 boyutlu izlerdik 10 sene öncesinde. Öyle bir gözlük dağıtıp eski 3d yayını yapsaydınız keşke, daha makbule geçerdi.

1 yorum:

yusufgs dedi ki...

fakat resme koptum :D Penthouse :P:D