Cocu

Barcelona, son olarak Şampiyonlar Ligi'nin kazanıldığı 2005-2006 sezonunda iç saha formasında bordo renk şort kullanmıştı. Sonra ise, bu sezon, yani 2010-2011 sezonuna kadar alışıldığı üzre mavi şort kullandı.


"Katalan ekibi", 98-99 ve 01-02 sezonları arası, tam 4 sezon siyah (ya da lacivert. Ton çok değişik) şort kullandı. Sırayla şöyle:



Klasik Barcelona forması, bordo-mavi çubuklu altına mavi şorttan ibarettir, malum. Ama hele de günümüzde (ya da son 10-20 yılda diyelim genel olarak) birkaç sene üstüste aynı formayı giymek imkansız olduğu için, ana desen değişemeyecek olduğu için, şortta farklılık yaratma yoluna gidiyor markalar. Birkaç yılda bir bunu yapmanın pek sakıncası yok tabii.

Artık o dönem çok mu sevildi mi nedir artık, 4 sezon siyah şort kullanılmış. Son dönemde de 4 sezon ardarda mavi şortun ardından, bu sezon bordo şort geldi. Muhtemelen önümüzdeki sezon, ya da diğer sezon Nike'ın yine siyah şortu devreye sokacağını tahmin ediyorum ben.

7 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Siyah değil abi; lacivert.

L dedi ki...

abi lacivert değil sanki ya. yani arada zaten de, illa bişy demek gerekirse siyah derim ben. postta da ekledim gerçi. kesin yargı olmasın

Burak Eken dedi ki...

De Boer'un resminde, kalecinin forması siyah. Oradan kıyaslayabiliriz. Gerçekten çok koyu bir ton ama siyah değil, lacivert.

Selocan dedi ki...

Ben sana hala şu formayı alacam.

pepino dedi ki...

bu siyah sort olayı tarihinde var barcanın ilk parcalı formasının sortu siyah galiba yanlıs hatırlamıyosam yoksa 100. yılda zaten yapmazlar oyle kafalarına gore

L dedi ki...

@selocan:

aga zaten biraz daha almazsan ben unutucam. ha o zor ihtimal ama bazen aklımdan çıkıyo, diyorum lan noluyor.

@pepino:

valla o konuda bilgim yok ama, doğru olabilir çünkü dediğin gibi 100. yıl formasında kafaya göre siyah eklemek iş değil normalde.

rtamer18 dedi ki...

bunların forması belli olmuyo aynı biz bi kalın çubuklu bi ince 10 yılda bir parçalı