Rockçı Serpil

Fitbol dünyasında bir ton rekabet var, ve bu takımlar "ezeli" rakipleriyle oynarken pek tabii ki kendi formalarıyla oynamak isterler. Ama bazen görsel sıkıntılar oluşabiliyor. Bunları çözmek gerekiyor. Misal pazar günü oynanan Roma-Lazio maçında, bu maçta evsahibi olan Roma iç saha formasını giyerken, Lazio ise deplasman formasını giydi.


Fakat çoğu zaman böyle olmuyor. Şortlar değiştirilerek çözüm bulunuyor. Ve iki takım da "kendi rengiyle" sahada yer almış oluyor. Mesela bu maçtan önceki bazı Roma-Lazio maçlarında görüntü şöyleydi:

Sırayla 08-09 ve 09-10'daki Roma-Lazio maçlarından kareler. Bu maçlarda formanın renginde şortlarla çözüm bulunmuş. Ama denenen başka bir yol daha var:


Bunlar da 03-04, 06-07 ve 07-08 sezonlarından Roma-Lazio maçları ve bu maçlarda, deplasman formalarının şortları tercih edilerek daha kesin bir çözüme gidilmiş. Ne de olsa gökmavisinden daha koyu tonlar. 2 gün önceki maçta da bu yüzden deplasman forması seçildi. Ne kadar doğru veya yanlış, o başka.

Evsahibi değiştiğinde ise, Lazio'nunki gibi bir çözüm yoluna gidiyor Roma. Ki zaten, benzer durumlarda hep bu yapılıyor onlarda:



01-02, 03-04 ve 06-07'den Lazio-Roma maçları. Kırmızı şortla hallolmuş mesele.

Bir de diğer takımlar üzerinden bakalım. Manchester derbisinde, maç eğer Old Trafford'da ise United'ın iç saha kombinasyonu malum. City ise ya alışıldık açık mavi-beyaz giyiyor, ya da onlar da Lazio gibi forma renginde şort giyiyor.


City Of Manchester stadına geçtiğimizdeyse, United siyah şortu çekiyor ve burada da karışma ihtimali kalmıyor böylece.

Milano derbisinde ise, iki tarafın da aynı çözüme başvurduğunu görüyoruz. İç saha kombinasyonlarında beyaz şort varken, deplasman takımı olarak rakipleriyle oynadıklarında, siyah şortu seçmek durumundalar. Bunu oturtmuş vaziyetteler.


8 yorum:

Selocan dedi ki...

Şortların aynı renk olmasında bir problem görmüyorum ben. Mesela Fifa da görmüyor, Premier Lig de görmüyor. Ama Uefa, İtalya, Türkiye (!) görüyor.

pepino dedi ki...

uefa da koyu renk sorta karısmıyor artık mesela siyahla laci ya da siyahla kahve giyiliyo aynı macta (orn valencia bursa)
zaten bu forma islerinde en katı kurallar turkiyede var heralde ironik olarak. turkiyede 2 3 senedir ilk defa aynı renk sort olayı oldu o da fb bjk ilk yarıdaki macıydı laci sortla siyah sort giyildi ama sonra bjk kırmızı sort giyene karsı bile beyaz çekti altına
kısacası cok sacma isler donuyo turkiyede ben akıl sır erdiremiyorum valla :)

mesela su an bizim home formamız parcalı mı yoksa cubuklu mu onu da cozemedim. mesela fb macında cubuklu mu giycez yoksa parcalı beyaz sort mu kestiremiyorum

L dedi ki...

@selo:

ben de görmüyorum. ama şu da var ki, koyu-açık vs açık-koyu karşılaşmaları görsel açıdan harika oluyor.

@pep:

abi hangisini giyerlerse şaşırmayız. parçalı giyerlerse, "haa gs ruhu kasıcaklar" deriz. çubuklu olursa "tt arena muhabbeti" deriz. hepsine kılıf var yani.

Selocan dedi ki...

Bizim formaları Fenerbahçe belirler agalar. Biz çubuklu giyeceğiz derlerse biz çubuklu giyemeyiz. Parçalı giyeriz. Onlar derbileri home formalar ile oynamayı severler.

L dedi ki...

zaten fb-gs rekabetinde belli forma düzeni yoktur ki. 05-06'da 0-4 lük maçta fb acayip koyu tondaki lacivert ağırlıklı çubukluyla oynarken, biz siyah giymiştik. mantık terk abi.

pepino dedi ki...

neyseki turuncudan beri bi seri yakalandı keske besiktas da bi duzene girse artık hicdiilse derbilerde mesela bu derbide besiktas homeunu giyse beyaz siyah beyaz bizde parcalı beyaz kırmızı giysek

L dedi ki...

08-09 da inönüdeki maçta bu olmuştu. hatta, tam hatırlayamadım ama, asy'de de öyle giymişlerdi sanırım. bjk-gs maçlarında o hep yapılsa keşke. ama gs-fb hepten sıkıntılı.

Burak Eken dedi ki...

GS-FB maçları da son yıllarda oturmaya başladı. Son bilmem kaç maçtır, GS parçalı, FB çubuklu giyiyor. Kim ev sahibiyse, beyaz şortla çıkıyor. Diğeri de kırmızı ya da lacivert...