İğrenç Formalar 11


Bu serinin devam etmesini istiyorum, fakat materyal sıkıntısı var. Geçenlerde bi' abimiz bu konuda destek verdi gerçi, oradan bi'şeyler çıkacak. Elde de 3-5 resim var. Diriltelim bari ufaktan.

Aslında bir açıdan garipsemiyorum. 90'lar bunlarla doluydu. Şimdi de Nike sağolsun diriltilmeye çalışılıyor o dönemki forma akımı. Bu, 96-97 Juve 3. forması. Tanıdık renkler üzerinden bir 3. forma yaratma yoluna gitmişler. Ana renklerden siyah gelsin, diğer taraftan -sonradan klasikleşecek olan- deplasman formasındaki sarıyı alalım, şöyle bi' güzel karıştıralım, bakalım ne çıkacak denmiş gibi.

Omuzlardaki desen Zebra çağrışımı yapıyor. Gövdede de böyle bir ırmak geçer gibi. İkiye ayrılıyor yukarı doğru. Sonra sağ taraftan ufak bir kol ayrılıyor. Alüvyonlar falan.

O dönemki şık uygulama bu formada da var. Önde takım logosu yok. Ama öyle durumlarda yaptıkları gibi kola da koymamışlar gibi görünüyor. E siyah üstüne sarı renk atılmış, böyle olunca da yıldızlar zor görünüyor. Sanki takım logosunu basmayı unutmuşlar gibi. De kötü be işte abi.

Edit:Aklımıza logo hiç gelmedi yazarken. Müşkülpesent sağolsun, yorumlarda Juve logosundaki Zebra'yı hatırlattı. İlaveten de, gövdedekinin Boğa olduğunu ve bunun da Torino şehrinin simgesi olduğunu söyledi. Ki yine gözden kaçırdığımız gibi, Torino Fc'nin logosunda da Boğa var. Bunları göz önüne alınca, daha anlamlı hale geliyor en azından forma.

4 yorum:

N. Burak dedi ki...

Irmak değil o ya bildiğin at var formada :s

müşkülpesent dedi ki...

juvenin ya da torino şehrinin simgesi olan boğanın kafası var formada.

müşkülpesent dedi ki...

gerçi boğa da olmayabilir hazır zebra demişken nette şöyle de bir bilgi var

The animal depicted in the Juventus logo is a zebra.

http://bianconeri.tripod.com/didyouknow.html şöyle bir sitede.

L dedi ki...

hakkaten logoyu hiç düşünmedik abi. sağol ya. ortadaki de ya boğa ya zebra. ekliyim ben. eyvallah.