Yeniler

Yılın en sevdiğim zamanlarından biri. Yeni sezon formaları tek tek sızıyor ya da açıklanıyor. Zaten İngilizler falan sezon sonuna doğru açıklamayı artık oturtmuş. Son yeni formalardan bazılarını koyalım bloga. Tek tek yazmak olmuyor zaten, haftada bir falan yaparız böyle. Zaten yoğun bu ara, dakika başı yeni bir forma sızıyor.


Lyon bir sezon sonra yatay şeritlere dönüyor. Artık çapraz şeritler sevilmedi mi, onu bilemeyiz. Yatay şeritler daha yukarda olarak dönüyor. Geçen sezonki böyle değildi. Şeritlerin üstündeki aslan deseni bu sezon da var. Ayrıca yaka ve kollarda da 90'lar esintileri bulunuyor. Kalınca böyle, çift renk falan.


Real 09-10 sezonunda ufaktan altını kullanmıştı. Bu kez daha fazla altın eklemesi var, kollardaki 3 çizgi ile yaka ve gövdede altın eklemeleri var. İlaveten siyahta da altın görüyoruz. Belki bu kez dengeleyen koyu renk olmadığı için biraz göze batabilir, ama kattığı klasiklik bunu kapatabilme özelliğine sahip.





Tabii buna "Inter forması çakması" diyenler oldu, görüldükçe daha da olacak. Ben sevdim açıkçası. Normalde sırayla kullandıkları iki koyu deplasman forması rengini, bu kez bir arada kullanmışlar. Şu anda giydikleri siyahta da mavi "V" var gerçi, ama bu daha başka.
Yalnız yakaya bakınca, bu sezon Barcelona formalarında kullanılan yaka şekli var. Yeni bir Manutd formasında Nike önceki sezon kalıbı kullanır mı, o garip olur işte.



Juventus ve pembe renk ilişkisini açıklamaya gerek var mı? Ama beklenenden az kullanıyorlar. Her sene siyah ağırlıklı çubuklu çıkarıp, deplasman formasını pembe yapabilirler. Her sene olmasa da sık yapılır. Belki de çok ortalarda görünüp eskitmemek için kullanmıyorlar. Büyükçe gövdeye kondurulan yıldız şık olmuş. Yine belki 90'lar vari bir kullanım denebilir.





Sıkça tartışılmaya müsait bir Arsenal deplasman forması. Futbol dünyasında pek görülmeyen bir tasarım bu. İşte Monaco falan malum. Logonun çok büyük tutulmuş olması burda dikkat çekiyor.



Benim son hatırladığım beyaz eklemeli Chelsea home forması, 90'ların sonundan. Toplamda bakıldığında da çok azdır sanırım. Gövdede enine desen var. Omuzlarda beyaz kısım üzerine mavi 3 çizgi. Formayı açmış.




Real Madrid gibi Bayern Münih'in yeni sezon iç saha formasında da altın renk kullanılmış. Beyaz ortalıklarda yok. Adidas'ın bu kalıbı bayağı güzel ayrıca, onlarla çalışmaya devam etsek bu kalıptan güzel bi'şey çıkardı belki bize.

3 yorum:

N. Burak dedi ki...

Chelsea ve Bayern formalarının kalıbından çok güzel ve ilginç bir tam parçalı, adidas'ın önümüzdeki sezon kullanacağı uzun V yakalı kalıptan da sarı kırmızı detaylı güzel bir beyaz forma çıkabilirdi; eğer önümüzdeki sezon da adidas'la olsaydık...

L dedi ki...

evet, yolları ayırdık ama hala o şekil tahmin yapmayı bırakamıyoruz :)

Burak Eken dedi ki...

@Lappap

O hastalıktan kurtulmak kolay olmayacak. Çünkü uzun zaman sinirimizi bozdular...