145


Edu Dracena'nın Wikipedia sayfasında şu resim var. Görünce doğal olarak o sezonki sarı-beyaz formanın altına giyildiğini hiç hatırlamadığım lacivert çorap dikkatimi çekti. Ben bu tip kullanımı çok seviyorum, ki zaten az takım uyguluyor. Resimden hangi maç olduğu anlaşılmıyor, ama (logo görünüyor gerçi kolda) sarı-beyaz çubuklunun 3 çizgisinin lacivert olmasından dolayı, bir Cl maçı olduğunu saptayabiliyoruz. Çünkü ligde sarı renkti onlar. O sezon kimlerle oynadılar;grupta Inter, Cska ve Psv vardı. Sonra da Sevilla ve Çelsi vardı. Çelsi maçında çubuklu vardı zaten, Sevilla maçında da sarı-beyaz forma ile beyaz çorap vardı. Demek ki bir grup maçında giyildi bu forma. Çok büyük ihtimalle de bu kullanımın tek örneği. Ayrıca seremoni açısından duruşa bakarsak da, evdeki bir maç. O zaman en başta, neden evinizde bunu giyiyorsunuz amına koyim. Giysene çubukluyu.

Birkaç saat sonrası editi:Pepino sağolsun uyardı, dışardaki Çelsi maçı. Malum onlar mavi forma-şort altı beyaz çorap giyiyor. Aslında biraz daha dikkatle ben de çıkarabilirmişim, çünkü resimde sol tarafa dikkatli bakınca, Edu'ya uzanan koldaki mavilik görünüyor. Gece vakti post atmanın yan etkileri diyelim.

10 yorum:

Yasin Özyapı dedi ki...

o zaman inter hocam başka çubuklu yok ona yakın (home formaya)

L dedi ki...

inter değil abi. onda da beyaz çorap varmış, baktım da şimdi.

Yasin Özyapı dedi ki...

hay s*kerim böyle şeyi sallaya olmuş bitmiş şimdi arşivler mi açılır onun için :D

pepino dedi ki...

chelsea deplasmanında giyildi forma cok net hatırlıyorum celside beyaz corap oldugu icin

L dedi ki...

@pepino

doğru abi. resme dikkatli bakınca da zaten edu'ya uzanan kol mavi. çelsi'nin kombinasyon aklıma gelmedi. onlarınkiyle uyumlu bu. ekleyeyim hemen.

Burak Eken dedi ki...

FB o sezon rakiplere de değişik kombinasyonlar yaptırmıştı. Mesela Sevilla'ya kendi sahasında beyaz çorap giydirmişti ki; tarihte bunun örneğini pek hatırlamıyorum. Real Madrid bile her gidişinde koyu formasının altına beyaz çorap giymek zorunda kalır.

L dedi ki...

haklısın. o eşleşme toptan abuk abi zaten. fb içerde beyaz giyiyor. sonra orda çubukluyu çekince de dediğin gibi sevilla ful beyaz giymek zorunda kalıyor.

Zoma dedi ki...

Ben o gün maçı izlerken "siyah çoraplar"a gönderme yapmak için böyle giyindiğini düşünmüştüm takımın.

juvenal dedi ki...

sevilla deplasmanı o forma

L dedi ki...

@zoma:

"olabilir" diyesim var ama, ilk tercih hakkının çelsi'de olduğu düşünülünce, bozuluyor o iş.

@juvenal:

hocam sevilla deplasmanında çubuklu giyilmişti, klasik :)