Luca


Taze taze biz de blogda yazalım. Az önce Milan yeni sezon iç saha formasını tanıttı. İnternet üstünden yaptılar tanıtımı, işte "first blogal event" falan. AdidasItaly.com'dan yayınlandı. Galliani falan da oradaydı. İtalya'da pek yapılmayan bi'şeydir bu, sezon sonu civarı yeni formayı -ya da formaları- tanıtmak. Bu kez muhtemelen uzun süre sonra yaklaşan şampiyonluğun da etkisiyle, erken tanıtma yoluna girdiler. Beyaz ve diğer forma -ki büyük ihtimalle siyah olacak- da temmuzda tanıtılacakmış. Bu yeni çubukluyu ilk kez, eğer yanlış duymadıysam, diğer hafta içerde oynanacak olan Cagliari maçında giyeceklermiş. Zaten o arada şampiyonluk kutlaması falan da olur. Bayağı bir satar bu forma.

Şimdilik yayından alınan caps ve yayından birkaç dakika önce elime geçen bir resim ile idare edelim, nasılsa bugün-yarın daha düzgün, detaylı, enine-boyuna resimler çıkar, ekleriz posta.
O zaman forma hakkındaki yorumlar gelsin:


1. İlk göze çarpan, 09-10 çubuklusundan -aşağıdaki resim- daha yoğun olan beyaz katkısı. Orada sadece yakada görülen beyaz, bu kez hem yaka, hem omuzlardaki 3 çizgi, hem de kol uçlarında bulunuyor. Bir de formadaki kırmızı yoğunluğuyla birleşince, bu kez çok daha açık renkli bir Milan çubuklusu oluyor elimizde.


2. 04-05'ten sonra ilk kırmızı ağırlıklı Milan çubuklusu bu. Artık o sezonki Ş. Ligi finali hüsranından mıdır nedir, bayağı bir süre kırmızı ağırlıklı çubuklu çıkmamıştı, ki normalde zaten Milan çubukluları hep siyah ağırlıklı olur, malumunuz.

3. Çok daha ince çubuklar. Tabii, eğer Milan'ın 100. yıl formasını hatırlıyorsanız, bu çok da şaşırtıcı olmaz. 100. yıl forması da, Milan'ın ilk çubuklusuna sadık kalınarak, bu incelikteki çubuklarla yapılmıştı. Belki bu formaya bir açıdan, modernize edilmiş ve beyaz katılmış, ilk Milan formasının yeniden üretimi diyebiliriz.


4. Yaka ve kol uçlarında 90'lar esintisi var. Kalınlık açısından. Son dönem için çok normal.

5. Bu sezonki çubukludakin benzer şekilde yan taraftan geçen, çok uzun olmayan şeritler var. Bu kez 2 renge bölmüşler:yeşil-beyaz. Hoş ayrıntı. İlaveten üstteki resimde görüldüğü gibi, ensedeki yanyana İtalya bayrakları da güzel olmuş.

6. Arma ve Adidas logosu çok ufak. Neredeyse Euroleague takımlarının formalarındaki gibi. Bunu olumsuz olarak not edebiliriz belki.

7. Son 10 küsür yılda Milan çubukluları genelde kollarında çubuklar yer almayan formalar oldu. Ama bunda var, ve zaten ilk formalarını temel aldıkları düşünülürse de, doğru karar.

Kişisel kısma gelirsek:Ben bayağı beğendim. Zaten bu tip 2. ya da 3. renklerin eklemlendiği formaları hep severim.

Not:İlk resim için Jesus Almeyda'ya teşekkürler.

10 yorum:

pepino dedi ki...

buna bi de italyan bayragı gelicek o yuzden adidas logoyu ortaya koysa iyi olurmus :) bu arada adidas ve amblemi de koltuk altına koyacaklarmıs nerdeyse

L dedi ki...

yok be abi, gene sik gibi ortaya gelir italyan bayrağı.

Burak Eken dedi ki...

Milan'ın geçmişine, geleneklerine saygı duyuyorum ama resmen ince çubuklunun bokunu çıkarmışlar. Göz yorucu olmuş. Bence birazcık daha kalın çubuklarla hârika bir forma olabilirmiş. Ama bu hâli de fena sayılmaz.

L dedi ki...

abi manyak mısın, adamların ilk forması bu şekil. hani sevmek/sevmemek, bence/sence den öte bi durum var burda.

ozdmroz dedi ki...

ben de sevmedin. Daltonlar gibi olmuşlar. Hipnoz oldum bakarken çok yoruldum yahu :)

anilka23 dedi ki...

o değilde seedorf'a ayrı bi' forma yapsınlar. o göbek ne öyle yahu.

liverpoolandkop dedi ki...

İlk resimle, ikinci resim arasında fark mı var? İkinci resimde koltuk atından eteğe kadar olan düz kırmızı yan bölüm, ilk resimde ki formalarda yok sanki.

L dedi ki...

@anilka: göt varken... lütfen...

@matthias: abi orda şort içine koyduklarında öyle görünmüştür.

liverpoolandkop dedi ki...

Hacım o zaman şortu göbeğin üstüne kadar çekmeleri lazım.
Sarı daire içine aldığım beyaz şeritten hizalarsak yeşil üçgen içine aldığım alanın kırmızı olması lazım ama çubuklu. =)
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/6/6306.jpg

L dedi ki...

abi zaten posttaki resimlere bakarsan, logo hizalaması konusunda da farklılıklar var. sezon başlayınca anlarız her şeyi :)