Pinto


Sızalı bayağı olmuştu aslında. Ama emin değildik -doğal olarak. Artı -ben dahil- çoğu kişi, 'bu tip çubuklu Barça'ya yapmazlar' demiştik. Denemedir falan filan. Ama öyle değilmiş. Yakın zamanda da birkaç resmi sızmıştı, bu kez de emin olduk. Resimlerin alayına şuradan ve şuradan bakabilirsiniz.



Böyle marjinal bir çubukluya, yukarıda yazdığım gibi "gelmez" dememe rağmen, sıcak bakıyordum. Hani böyle denemelere çok sövmem ben. Fakat, çubuklar çok ince, bu büyük bir sorun. İlaveten de, kollarda çubuk yok. Bu da pek Barça usulu değil. Bu 2 detay, -benim açımdan- formayı 'kötü' olarak nitelendirmeye yeter. Dahası da var.



Çubuklu sızdığı dönem, gelecek sezon deplasman formasının da siyah olacağı duyulmuştu. Ardından onun resmi de sızmıştı. O da doğruymuş. Diğeri gibi fotoğrafları olmadığı için, hala umudum var benim, oyuncularla falan tanıtırken başka bi'şey çıkabilir diye. Bu karar da yanlış. Şundan:Barcelona forması zaten 'koyu' olarak adlandırılabilecek bir tonda. O yüzden de 2. forma hemen hemen her zaman (daha) açık renk olur.


Evet, siyah da bordo-mavi çubukludan daha koyu, ama kaç kez lazım olur ki? Olsa olsa 3. forma olur. Ki kaç senedir, 3. formalar da önceki sezonun away forması olarak seçiliyor, yani o da açık renk oluyor. Bu sezonki turkuazın gelecek sezon da 3. forma olacağını göz önünde bulunduracak olursak, turkuazı seneye de sık sık görebiliriz maçlarda.

4 yorum:

Burak Eken dedi ki...

İki forma da çok saçma. Hadi, şu alâkasız çubukluyu bile anlayabilirim ama bordo-maviye alternatif olarak siyah mı giyilir? Renk körü müsünüz?

Selocan dedi ki...

Gelecek sene Juventus ve Atletico da aynı formayı giyecek. Hani geçen sezon da aynı formaları giyiyorlardı ama karakteristik bir çubuklu değildi o forma. O sebeple klasik çubuklu deyip geçmiştik, kimse farketmemiştir aynı forma olduğunu bile. Ama bu çok değişik. Bu kadar büyük 3 takımın da hazır tasarım kullanması çok kötü.

L dedi ki...

bütün sezon söve söve izliycez amk.

Haketo Zaman dedi ki...

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/galeries/club/temporada10-11/05/nova_equipacio/galeria.html

al sana siyah usta.