24


Az önce Işıl Alben Twitter hesabından şöyle bir fotoğraf paylaştı-yukardaki foto yani. Tivitte de "keyifle dinlenmece :)" yazıyor. İşte artık müzik, kitap falan. Ipod'un içinde ne var, bahsini etmedikçe bilemeyiz. Ama kitabın ne olduğunu görebiliyoruz. Elif Şafak'ın daha geçenlerde çıkan kitabı İskender. Şurda kendisine bir posta saydırmıştım ben. O yetmez aslında ya, neyse.

Şimdi burada önümüzde iki seçenek var:

1. "Helal olsun be. Genelde bizim sporcular okumaz etmez. Kız boş vaktinde okuyor, harika" demek. Övmek.

2. "E okuyosun ablacım iyi hoş da, başka kitap mı bulamadın. Ala ala şu popüler kültür fıskiyesinin kitabını mı aldın. Bu mudur çap?" demek. Tersten gidip, sallamak.

Ben tam ortadayım. Hani bu kitabı görmemiz, Işıl'ın normalde okuduğuna işaret olmayabilir de. O da var. Böyle yalandan okuyor gibi görünmek isteyen çok kişi var etrafta-hala. Eskiden daha fazlalardı tabii. Artık "ben okumayı sevmiyorum abi" diye çıkıp, ciddi ciddi bunu savunan insanlar var bu ülkede. Neyse. Ufaktan da olsa "okuma niyeti" var, bu kesin. Ama işte az daha kaliteli şeyler okumaya doğru ilerlerse, daha seçici olursa bir zaman sonra, çok seviniriz.

Bir gün şu okuyan futbolcu ya da sporcuların dökümünü yapsak sağlam şekilde. Tek tek zaten değinmeye çalışıyorum da, şöyle toplu halde filan...

0 yorum: