Drapery


Pique'nin her zaman uzun kollu formayla sahada yer aldığını fark etmişsinizdir. Kış ya da sonbahar hadi neyse de, en sıcak ya da havanın en güzel olduğu zamanlarda bile uzun kollu formayı tercih ediyor. Onun haricinde uzun kollu formayla özdeşleşen çok kimse yok sanırım, Beckham var misal.

Dün Bayern Münih maçı esnasında Barcelona temalı twitter hesaplarından birinden şöyle bir tivit atıldı. "Oha" dedim, tamam neredeyse hep uzun kollu giyiyor da, sadece 2. defa olduğunu okumak çok ilginç.


Çok net olmasa da, formanın kısa kollu olduğunu anlayabiliyoruz.

Hemen gittim bi' Gıgıl açtım, sadece "Gerard Pique" yazdım. Bütün resim sonuçlarına baktım. Ayrıca 1-2 başka arama. Kısa kollu formayla göründüğü resimler aha da şunlar:



Bu resim, sağ kolda La Liga logosunun olmamasından -ve atmosferden de- belli olduğu gibi, bir hazırlık maçından. Pep'in ilk sezonu olan 08-09 sezonu başlamadan evvel.



Konfederasyon Kupası'ndaki Irak maçı. Burada kısa kollu giymesinin sebebine (daha doğrusu ihtimal) aşağıda değineceğiz.

Bu zaten imzadan sonraki tanıtım. 4 sezon sonra dönüş vs. O sezonun "öyle" geçeceğini nereden bilebilir. Sadece dönmüş olmak bile ona yeterdi belki o sene.

Ve bahsettiğimiz tivitte adı geçen maç. "2010 Gamper Kupası maçı" diyor fakat, özel formaların giyildiği maç, 2009 Gamper Kupası maçıydı, yani City ile oynanan ve 1-0 kaybedilen. Orada Pique'nin Barça'ya döndükten sonra ilk kez kısa kollu forma giydiğini söylemişler. Sanırım o maç özelinde mecburi bir durum var. Çünkü resimlere bakarsanız, o maçta bütün Barcelonalı oyuncuların kısa kollu formayla sahada yer aldığını görüyoruz. Herhalde mevsim yaz olduğu ve tek maçta giyileceği için (o formayla ilgili bi' organizasyon, bi'şeyler vardı, hatırlayamadım lan. "Mes" muhabbeti filan) herhalde uzun kollusunu üretmediler ve Pique de mecburen kısa kollu giydi-maçtan resmini bulamadım.

Benzer şekilde, yukarıda yer alan Irak maçında çekilmiş resimde de aynısı olabilir. Yaz diye belki de, hiç uğraşmadılar uzun kolluyla falan.

Şimdi nereye geliyoruz peki? Şuraya. Gerard Pique i Bernabeu, iki hazırlık kupası maçı (09 Gamper Cup, City ve 11 Audi Cup, Bayern) ve bir hazırlık maçı (ilk resim, kimle oynandığını bilmiyoruz) haricinde bütün maçlarda, yani başka bir deyişle de, (2. döneminde) Barcelona ile çıktığı bütün resmi maçlarda uzun kollu forma giymiş. İstikrar açısından takdir edilesi. Belki de totemvari bir durum var ortada.


Ha bi' de bu var, sponsor muhabbetleri sanırım. Maç harici.

Edit:YT nickli arkadaşımız "Sami Yen'deki İspanya maçında da" kısa kollu giydiğini söylemiş. Bir de gol attığını eklemiş. Ama sanırım maçları karıştırmış, çünkü gol de, kısa kollu da orada oynanan maçtaymış. Buradakinden resmini bulamadım. Yine de teşekkürler.



Edit 2:Barışcan Çetin arkadaşımız da twitter yoluyla bu fotoyu gönderdi. Amerika turundan. Sanırım son maç.


11 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Konfederasyonlar Kupası, -Güney Afrika'ya göre- kışın oynanmıştı. Her daim uzun kollu giyen adam, neden o kupada kısa kollu giysin ki? Çok saçma. Vardır muhakkak bir sebebi...

Selocan dedi ki...

CR7 de kısa kollu giymez. Ama tabi bu işin piri Beckham.

Selocan dedi ki...

Ben de topçu olsam herhalde uzun kollu giymezdim. Ayhan gibi olurdum :) Sanıyorum Del Piero her hafa şartında kısa kollu giyer ya da fena salladım.

Selocan dedi ki...

Baktım şimdi giyiyormuş Del Piero uzun kollu.

Burak Eken dedi ki...

@Selocan:

CR7'nin olayı karışık. Uzun kollu da giyiyor kısa kollu da. Uzun kolluyu biraz daha fazla giyiyor ama Pique'nin durumunun yanına bile yaklaşamaz.

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

pique ali sami yen deki türkiye ispanya maçındada kısa kollu giymişti golüde vardı.

L dedi ki...

harbi mi? eyvallah onu da ekleyeyim.

liverpoolandkop dedi ki...

Del Piero denmiş de, ilk zamanlarında (hani Mirkelam favorili zamanları) çorabını iple bağlar, bağcık uçları yandan sarkardı.

Güzel post olur bu konudan. =)

liverpoolandkop dedi ki...

Şunu buldum http://is.gd/BSPKuJ

liverpoolandkop dedi ki...

http://is.gd/x8Lrt6 http://is.gd/omUbJV http://is.gd/EeicA7 http://is.gd/sDgdKu

tam arşiv burada http://is.gd/DjvfXc

L dedi ki...

oo eyvallah abi :)