Erikli

Zamanı geçmeden Bursa formaları hakkında bi'kaç şey karalayalım, sonra geç kalıyoruz, olmuyor. Gerçi düzgün toplu resim bile yok. Böyle yazacağız artık.

Geçen sezon en azından bi' tane yeşil ve beyaz haricinde renk kullanılan formaları vardı. 5 kere giymediler sanırım. Boşuna yapılmış oluyor işte. Tabii bunu söylerken, bu sezonki şu griye çalan, kirli beyaz demeye yakın, beyazımsı formayı nereye koymak gerek bilmiyorum. Eğer o "gri"yse, 3. bi' renk var demektir. Ama karışık mesele. Çünkü o formada kullanılan kalıp, şu geçenki Afrika Kupası'nda Puma'nın herkese dayadığı, sağ omuzun gövdeden ayrı bir parça olarak tasarlandığı forma, ve o kısım daha açık beyaz. yani orası olmasa, rahatça beyaz denebilir belki.

Hadi o gri, ve 3. renk var diyelim. Neden ana renklerden birine -beyaz- çok yakın bir 3. renk? Neden siyah falan değil?

Diğer beyaz, bu sezon Puma ile anlaşmalı takımların çoğunda gördüğümüz, geçen sezonki Tottenham içsaha formasının bir benzeri, üvey kardeşi gibi (öeh). Dümdüz, ekstrası olmayan bir çubuklu, ayrıca da Fildişi Sahili'nin yeşiline benzeyen, enine yeşil-beyaz çizgili forma. O noktada da bazı belirsizlikler var. Aynısı denebilir mi, yoksa çizgilerin kenar kısımları dağınık yapılmış, farklılık var denebilir mi, bilemiyorum.

Zaten göğüs reklamı olmayınca böyle bi' boşluk, bi' rahatsızlık var. 4 formada sadece 2 renk görünce, bu hisler pekişiyor.

3 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Yatay çubuklu formanın yakası hariç tamamı Fildişi'ninkiyle aynı. Çok iyi inceledim ve kesinlikle bire bir aynı. Yaka dışında hiçbir fark yok. O çubukların, çizgilerin dağınıklaşması bile aynı.

O zorlaya zorlaya farklı renk diyebileceğimiz acayip forma da gri falan değil. Hatta kirli beyaz bile denemez. Beyazla arasında çok az bir ton farkı var.

Yatay çubuklu varken dikey çubuklu yapılması, o acayip tondaki beyaz varken ayrıyeten başka bir beyaz forma yapılması... Anadolu'da forma konusunda büyük saçmalıklar vardır (hatta ben de bu konudaki en abuk takımlardan birinin merkezinde, Antalya'dayım) ama böylesi de görülmemiştir herhalde. Antalya bile senede 213497 kırmızı-beyaz forma yaparken, yanına turkuaz falan, farklı bir renk koyuyor. Bursa hepten çuvallamış. 4 tane formanın 2 tane tanımı var: Yeşil-beyaz çubuklu ve düz beyaz. Bitti! Alternatiflik sıfır!

L dedi ki...

abi işte "açık beyaz" "koyu beyaz" demek de saçma olacağı için kirli beyaz terimini kullandım. cidden gereksiz yani. futbol kültürü sıfır amk.

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

enine çubukluda timsah figürü varmış. bu formayı azda olsa bursaspora özel yapar. ayrıca bursasporun bi an önce turuncuyu benimsemesi gerek bence 3. renkleri babında. yeşille beyazın yanında çok iyi bi renk.