Seyit



Gelmeden önce, geldiği anlarda, geldikten sonra, bu "Fabregas nerede oynayacak, nasıl oynayacak" muhabbeti bitmeyecek gibi. Bunun birçok şekilde cevabı var. Bunlardan birinden bahsedeceğim ben şimdi.

Seydou Keita 3 sezondur Barcelona oyuncusu. Bu 3 sezonun hiçbirinde ilk 11 oyuncusu olmadı. Rotasyon oyuncusu denebilir. Buna rağmen Barça'daki 3 sezonunda sırayla, ligde çıktığı maç sayıları 29-29-35. Evet bunların belki çoğunda sonradan oyuna girdi, fakat istatistik sonuçta. Ayrıca hiçbir sezonunda 10 Avrupa (yani Ş. Ligi) maçının altına düşmemiş. Orada da rakamlar 12-12-10 şeklinde. Toplamda ise Lig, Kupa, Avrupa -hatta süper kupalar- derken 3 sezonda 146 kez Barça forması giymiş. Eminim gelmeden ona böyle bir sayı verilse "hasiktirin lan ordan" derdi.

Cesc'in ilk planda 11'e yerleşemeyeceğini biliyoruz. Fakat farklı yollar var elbet. En başta da Xavi'nin dinlendirilmesi sayesinde sahada yer alması. Bir diğeri de Iniesta'nın sola kaydığı maçlarda ortada oynaması. Tabii üçlü defansın kullanıldığı dizilişlerde üçünün de ortada oynayabileceği -4 iç gibi- farklı yöntemlerden de bahsediliyor. O da var. Ayrıca en başta "rotasyon" diye bi'şey var, ama insanların kafası oraya hiç gitmediği için, Cesc'in durumundan o şekilde bahsetmek hiç akıllıca değil.

Neyse, kısaca, ben Cesc'in bu sezon 3 kulvarda toplam (11 ya da sonradan girme) en az 40 maçta sahada yer alacağını tahmin ediyorum. Ligde 38 maç, Avrupa'da en az yarı final olsa zaten takım minimum 12 maç oynar, kupada da 10 maç civarı olsa toplamda 60 maç filan var. Ve sonradan girmeler de dahil olsa, ilk sezon sonunda bu adam baksa ve 40 kez oynadığını görse muhtemelen sesini çıkartmaz. Ki Xavi'nin yaş durumunda dolayı gittikçe daha fazla oynayacağını da biliyoruz. Sakatlıkları hesaba katmadan yani.
Keita'nın, çoğu kişiye sorsanız "abi hiç oynamıyor ya" diyeceği ortamda Cesc, kesinlikle en az bu kadar forma giyecektir. Çünkü onun durumu Keita kadar kesin değil. Keita'nın banko 11 oyuncusu olmadığını biliyoruz Cesc ise arada.

Son olarak az önceki törenden resim koyalım, bu da bizim Cesc'in gelişini kutlama postumuz olsun. Ha bir de Cesc'in BarçaToons videosu. Diğerlerinden daha iyi çizilmiş.



4 yorum:

Samet Zinciroğulları dedi ki...

Abi İstatisliğin yanlış.Keita geçen sezon yani 2010-2011 sezonun'da barça'nın en çok forma giyen ismiydi.Sonradan veya ilk 11 olmak üzere 56 resmi maçta forma giydi.


http://www.mackolik.com/Player/Default.aspx?id=7455&season=2011%2F2012

burdan bakabilirsi

Burak Eken dedi ki...

Tarihin en büyük transfer geyiklerinden biri sonunda bitti. Çok şükür!

L dedi ki...

@samaet

orda lig maçları olduğunu yazmamışım. yoksa geçen sezon toplamda 56 evet. sağol.

@sportman:

sen rahatlamışsındır bayağı :)

Burak Eken dedi ki...

@lappappa:

Kim rahatlamadı ki?