Egoist


Şimdiye kadar hiç Murathan Mungan okumadım. Hatta tahmin edebileceğiniz sebeplerden dolayı biraz da önyargılıyım kitaplarına karşı. Bir de üstüne şu "Lobi" muhabbetlerini ekleyince, pek olumlu bakmak mümkün olmadı. Bu son çıkan kitabı, Şairin Romanı'nı elbette pek çok farklı mecrada gördüm, denk geldi, ama çok merak etmemiştim öyle. Fakat okuduğum 2 röportaj, yani şu ve şu, bayağı bir aklımı çelmiş durumda. Feci şekilde merak ediyorum şimdi Şairin Romanı'nı. Ekşi'de de bayağı övüldüğünü görünce, iyice tutuştum.

Sadece roman mı, dayı da sanki "olm ben öyle bi insan mıyım lan" dercesine laflar etmiş röportajlarda. Hoşuma gitti birçok cevabı vs. Bir de bu sadece 2. romanıymış. Ona da bayağı şaşırdım.

Şimdi tabii merak falan da, kitap da 30 milyon olunca, pat diye almak mümkün değil-yazar burada fakir bir piç olduğunu anlatıyor. Eğer buralara yolu düşenlerden okumuş olan varsa, yorumlarını görmek güzel olur. Ha bu arada, Egoist Okur da güzel mekan, bilmeyen varsa.



Kitabın resmini ararken şu üstteki gözüme çarptı. Acaba Ayşe ablamız çırılçıplak soyunup, sadece üstünde kitaplar varken poz vermek istedi de, Mungan izin vermeyince mi böyle sıradan bi'şey çektiler, merak ettim. Ona pek gitmiyor böyle manzaralar, malum.

0 yorum: