Meyde


Bu sezonun en iyi forma ikilisi Inter'in olabilir. Sadeliğin ve şıklığın dibine vurdular. Tabii yine özellikle bu konularda kurulacak cümlelerin "öznel" olduğunu belirteyim. Yani o iki formayı bombok bulanlar da vardır eminim. Neyse işte, geçen sezonki bi' değişik geçişli çubuklu ve feci 90'lar'ı çağrıştıran iki formadan sonra, bilinçli midir bilmem ama, tam tersi, çok sade 2 forma var bu sezon. Ve yakın dönemi andıran bir forma var ayrıca.




Giyildiği dönemden de (02-03 ve 03-04 sezonları) net hatırladığım bu çapraz çift şeritli beyaz forma, benim tüm zamanlarda en sevdiğim 10 formadan biridir. Bir ara denk getirebilirsem almayı bile düşünüyorum. Yıllar sonra hemen hemen aynısını yeniden giyecek olmaları çok hoşuma gitti.

2. resim, 03-04 Inter forma tanıtımı. Büyük umutlarla gelen, fakat sadece kısa Inter kariyeri değil, bütün Ajax sonrası kariyeri büyük bir fiyaskoya dönüşen Van der Meyde de orada. Tosun da. Büyük Kaptan Javier de, emektar Toldo da. Oha şimdi farkettim, çok simetrik dizilmişler lan. Maç içinden bu beyaz formanın doğru-düzgün fotoğrafını bulamadım. O yüzden bu 2. resmi koymak zorunda kaldım, o dönemden. Ki beyaz, aslında önceki sezonun forması, ama çok sevildiğinden mi, ya da başka bir sebepten mi, sonraki sezon da giyilmesine karar verilmiş ve bu tanıtımda yer almış.

13 yorum:

pepino dedi ki...

şu italya kupası olayıyla resmen sıçıyolar formanın içine, özellikle bu beyazda nike ın üstüne bi de o dünya şampiyonu şeyinden geliyo cok cirkin oluyo

anilka23 dedi ki...

emektar toldo. hım...

L dedi ki...

@pepino:

evet, bi yarım sezona yakın daha o logo bulunacak formada. sonra daha rahat seyredebiliriz bu güzelliği.

@anıl:

ne var ulan, çok mu gazete ağızı olmuş?

anilka23 dedi ki...

toldo'yu franki'ye soracaksın papi :/

Burak Eken dedi ki...

Inter'in bir zamanlar sarı forması da vardı, değil mi? Unutmuşum. Böyle görünce güzel oldu. Herhalde o sezondan beridir de giymiyorlar. Güzel bir 3rd geleneği olarak devam edebilirmiş aslında.

L dedi ki...

abi çok şık aslında sarılar, ama bikaç senedir caydılar. gerek kalmıyo diye bakıyolarsa da haksız değiller. sonuçta 2 açık renk deplasman forması oluyo. barcelona gibi biraz inter de, 2 forma yetiyo gibi.

Burak Eken dedi ki...

Konuyla âlâkasız ama Barcelona'dan bahsetmişken aklıma takıldı: Inter-Barça maçı olsa Barça ne giyecek? Çubukluyu giyemez, siyahı giyemez. 3rd forma olarak geçen seneki mavi de uymaz. E n'apacaklar? 2 sezon öncenin turuncusunu mu giyecekler? Ona da bi' ton yeni baskı falan, çok iş...

L dedi ki...

abi çözüm var. turkuazı giyecekler (mavi derkn onu kastettin sanırım), hem forma hem şort turkuaz olacak. gerçi evvelki sene turuncunun kendi şortunu, yan, siyaha yakın olan şortu giymişlerdi ama, bu sefer ne olur bilemem.

Burak Eken dedi ki...

Barça'nın turkuazıyla Inter'in mavisi uymaz gibi...

Bu arada UEFA çubuk kuralını hepten salmış galiba. Olympiacos, kırmızı-beyaz çubukları dümdüz kullanıyordu.

L dedi ki...

açık renk la, artık bi şekil oldurucaklar. çünkü üçünden en müsaiti o yani.

üstüne font siyah olursa salsınlar tabii, de görmedim.

Selocan dedi ki...

Yatin uyuyun amk. Cozerler bi sekil.

Johan dedi ki...

konu dışı belki ama dün akşam gördüm tv'de tekrar hayran oldum. ronaldo'lu inter'in siyah-lacivert enine çizgili, öndeki Pirelli reklamı ve sırttaki isim-numara sarı renkli. inter denince akla gelesi bir formaydı benim için. senin yorumunu merak ediyorum işin aslı @Lappapa

L dedi ki...

valla o çok güzel formadır o, hatta 04-05 gibi yeni halini ürettiler ama, sonra yanaşmadılar. belki bi süre sonra yine o ronaldo'lu dönem hatrına yaparlar. 3. forma boşluğunu doldurur hem.