Smodis


Kuzen, ben ve kardeşim gezinirken kuzenin tanıdığı bir berber dükkanına girdik. Selam vs derken kafalar yukardaki televizyona döndü. Evden çıkmadan o gün Denizli-Göztepe maçı olduğuna dair bi'şeyler okumuştum, ama bu maç o değildi sanki. Nedeni de formalar. Bir-iki yakın çekimden sonra anladım ki, bu maç o maç. Fakat giyilen formalar konusunda ufak bi' sıkıntı var gibiydi?

Halledilmesi ancak seneleri bulur, ama hakikaten buralarda forma kültürü çok geride abi. Her postta yakınıyoruz işte neredeyse. Şu maçta Denizli neden beyaz giyer? Neden "esas" formamız o kadar değersiz bizim için? Gerekirse "uğrunda öleceğimiz" o takımın forması neden bu kadar atıl kalıyor? Bu Anadolu takımları'nın deplasman forması tutkusunun altında ne var, çok merak ediyorum.

İlk bakışta siyah üstünden gidip, Denizli'nin düz siyah, öyle olunca da Göztepe'nin beyaz forma giydiğini düşünebiliriz mesela. Ama öyle de değil. İki takımın da deplasman forması giydiği maçlar. Ne dersen de.

2 yorum:

N. Burak dedi ki...

Denizlispor Lescon'a geçtiğinden beri en sık beyaz formasını kullanıyor, özellikle de Denizli'deki maçlarda. Bir nevi iç saha forması olarak görüyorlar beyazı artık. Ancak Denizlispor'un klasik forması; göğsünde kırmızı horoz deseni olan yeşil-siyah çubuklu forma, beyaz şort ve siyah çoraptır.

L dedi ki...

dediğin doğru, çok sık giyiyorlar beyazı. hani makaraya vurup "e renkleri değiştirin bari" diyesi geliyor insanın da, olmaz öyle şey tabii. oturtmalılar bunları.